پیروزی دیدگاه ایران در بحران سوریه

9:21 - 10 بهمن 1394
کد خبر: ۱۲۸۱۶۷
موازنه قدرت با پیروزی های ارتش و مردم سوریه با بازپس گیری خاک این کشور از دست تروریست های تکفیری تغییر کرده و به همین خاطر شرایط را برای دشمنان سوریه هم بغرنج نموده است.
به گزارش گروه بین الملل ، تحولات سوریه به گونه ای پیش می رود که باعث شده تا تکاپوی دشمنان این کشور بیشتر شود. تاکنون 2 مرحله نشست برای سوریه در ژنو برگزار شده واز شب گذشته نشست ژنو 3 آغاز شده اما همچنان با کارشکنی های گروه های تروریستی روبرو است.

تروریست های تکفیری و آنهایی که خود را معارض می نامند و از حمایت آمریکا، آل سعود و ترکیه هم برخوردار هستند، در آستانه برگزاری نشست اعلام کردند که در نشست شرکت نمی کنند

دلیل این ناز سیاسی هم بسیار روشن است، شکست های سنگینی که از ارتش و نیروهای مردمی سوریه خورده اند آنها را برآشفته و نگران کرده است. آنها و کشورهای حامی تروریست ها می دانند که پیشروی های ارتش و بازپس گیری خاک سوریه از دست تروریست ها دست برتر سوریه و کشورهای حامی آن را نشان می دهد.

شرایط به گونه ای پیش می رود که نمایندگان دولت و ملت سوریه در نشست ژنو 3 می توانند قدرتمندانه پشت میز مذاکرات قرار گیرند و در مقابل، گروه های تروریستی در ضعف قرار دارند. دلیل آن که نمایندگان گروه های تروریسم در سوریه تا پیش از آغاز نشست ژنو 3 از حضور در آن خودداری و شرط و شروطی را مطرح می کردند این است که در شرایط ضعف میدانی در سوریه به سر می برند.

از یک سو حملات هوایی ارتش روسیه به مواضع گروه های تروریستی در سوریه و از سوی دیگر حمایت ها و هدایت های ایران از دولت و ملت سوریه باعث شد تا تروریست ها شکست های سنگینی متحمل شوند و در شرایط ضعف قرار گیرند.

اگر تا پیش از این، تروریست های تکفیری و کشورهای حامی آنها شرط می گذاشتند و تنها خواهان برکناری اسد از قدرت می شدند، اکنون دیگر آنها در شرایطی قرار ندارند که بخواهند و یا بتوانند برای دولت و ملت سوریه و حامیان این کشور شرایط تعیین کنند.

گفتمان جمهوری اسلامی ایران از آغاز بحران سوریه راه حل سیاسی برای این کشور بوده است و همواره تأکید کرده که این بحران باید از راه سیاسی و گفت وگو حل شود. در مقابل، دشمنان سوریه اصرار داشته و دارند که باید اسد از قدرت کناره گیری کند و راه دیگری را هم پیشنهاد نمی دهند. این اصرار غیر قانونی و مداخله جویانه از سوی کشورهایی مطرح می شود که بدترین نوع حکومت را در کشورهای خود پیاده کرده اند.

رژیم سعودی، حکومتی دیکتاتور که برگرفته از یک خاندان در این کشور است، بدون هیچ اهمیتی به خواست مردم این کشور سال های طولانی است که بر سرزمین حجاز حکومت می کند. این کشور تاکنون حتی برگزاری یک انتخابات را به خود ندیده و مردم آن با چنین روندی بیگانه هستند. قطرهم که یکی دیگر از دشمنان سوریه است، در چنین وضعیتی قرار دارد.

آنگاه این کشورهایی که دیکتاتوری را برای مردم خود حاکم کرده اند می خواهند برای آینده سوریه تصمیم بگیرند. حمایت آنها از تروریست های تکفیری در این 5 سال گذشته با مقاومت دولت و ملت سوریه از پیروزی آنها جلوگیری کرده است.

ترکیه و عربستان سعودی دو کشور اصلی منطقه هستند که از تروریست ها حمایت می کنند و دشمن درجه یک دولت و ملت سوریه محسوب می شوند. سیاست های این دو کشور علیه سوریه هماهنگ است و هیچ اختلافی هم بر سر آن ندارند.

همزمان با برگزاری نشست ژنو 3 احمد داوود اوغلو نخست وزیر ترکیه به عربستان رفت او در جریان این سفر که سه روز به طول خواهد انجامید با مقامات عالی رتبه سعودی دیدار و گفتگو می کند.

محور اصلی گفت وگوهای نخست وزیر ترکیه با مقامات سعودی، مسأله نشست صلح سوریه است. سیاست های اعمالی آنها در نشست ژنو 3 اکنون با پیروزی های ارتش سوریه بر تروریست ها با شکست روبرو گشته ضمن این که به نظر می رسد آمریکایی ها هم به این نتیجه رسیده باشند که راه حل بحران سوریه گفت وگو و دیپلماسی است.

شرایط در سوریه به گونه ای پیش می رود که دیدگاه ایران برای حل بحران این کشور به پیروزی نزدیک تر می شود و در این میان روسیه نیز بی نصیب نخواهد ماند. گرچه ورود مستقیم او روند پیروزی های دولت و ملت سوریه را سرعت بخشید، اما نباید این موضوع نادیده گرفته شود که نخستین کشور حامی سوریه جمهوری اسلامی ایران بود و اکر نبود حمایت های ایران از دولت و ملت سوریه همان سال های اول بحران سوریه سقوط کرده بود و اکنون روسیه هم بازنده معادله دیگری را در منطقه می شد.

علیرغم این که شکست تروریست های تکفیری و حامیان آنها هر روز آشکاتر می شود و حتی آمریکا هم به این نتیجه رسیده که سیاست هایش در سوریه با شکست روبرو گشته اما دیگر کشورهای دشمن سوریه از جمله آل سعود و ترکیه همچنان بر خواسته خود اصرار دارند. این اصرار بر سیاست غلط و اشتباه از آنجا آشکارتر می شود که پیش شرط های معارضان سوری برای شرکت در این دور از مذاکرات صلح سوریه برای اولین بار از زبان داوود اغلو شنیده شد. نخست وزیر ترکیه خود را در حد سخنگوی مواضع تروریست ها پایین آورده است.

دشمنان سوریه از آل سعود گرفته تا ترکیه باید تن به راه حل و پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران بدهند و راه دیگری هم ندارند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *