وضعیت کاربران ایرانی ICT
در ماههای ابتدایی دولت یازدهم، واعظی از رتبه 101 ایران در میان کشورهای دنیا و رتبه 15 یا 16 در سطح منطقه خاورمیانه در زمینه ارتباطات خبر داد.
بر اساس سرشماری کشوری صورت گرفته در سال 1390 کشور دارای 96 هزار و 549 روستا و آبادی است؛ بر اساس آخرین آمارهای رسمی که از سوی وزارت ارتباطات مطرح شده تا پایان سه ماهه اول سال گذشته 48 هزار و 689 روستا صاحب تلفن خانگی شدهاند، البته مخابرات آماری متفاوت دارد و بنابر آنچه روی سایت این شرکت آمده تا پایان سال 92 تعداد روستاهای بهرهمند از تلفن خانگی بیش از 52 هزار روستا بوده است.
دولت یازدهم در ارتباط با ارائه اینترنت به روستاها در موارد متعدد از تاکید بر تسریع این روند خبر داده و در اولین سال فعالیتهای دولت، وعده داده شد که تا پایان سال 4000 روستا مجهز به اینترنت پرسرعت خانگی شوند که برای این مهم 2.1 میلیارد تومان نیز هزینه در نظر گرفته شده بود.
در این خصوص واعظی در تابستان 94 از دسترسی به خدمات ایترنتی برای روستاهای بالای 30 خانوار تا پایان سال و روستاهای بالای 10 و 20 خانوار تا پایان دولت یازدهم خبر داده و با اعلام اینکه سال گذشته 8000 روستای کشور به اینترنت مجهز شدهاند، از هدفگذاری برای دسترسی 30 هزار روستا تا پایان سال خبر داد.
از سوی دیگر عادل آذر - رییس مرکز آمار ایران - نیز درباره وضعیت خدمات ارتباطی با بیان اینکه 11 میلیون و 221 هزار کاربر اینترنت در کشور داریم، ضریب نفوذ اینترنت در سال 90 را در جمعیت 15 تا 24 سال کشور حدود 30 درصد اعلام کرده بود.
در خصوص آمارهای جهانی فناوری اطلاعات، حمدون توره - دبیرکل اتحادیه بینالمللی مخابرات - در پاییز سال 93 در خصوص کاربران تلفن همراه و اینترنت در جهان گفته بود: از سال2007 تا کنون تعداد مشترکان تلفن همراه در سطح جهان، از 2.6 میلیارد به 3.9 میلیارد نفر رسیده و در همین دوره، تعداد استفادهکنندگان از اینترنت نیز از 1.2 میلیارد به 3.9 میلیارد نفر افزایش یافته است.
اما سهم ایران از این میزان کاربری تا پایان سال 1393، بر اساس اطلاعاتی که درگاه پایش جامعه اطلاعاتی از سوی سازمان فناوری اطلاعات منتشر شد، استفاده 61.5 درصدی از تلفن همراه در کل کشور و دسترسی 52.47 درصدی جمعیت خانوارها به رایانه بوده و با ضریب نفوذ 39.35 درصدی، بیش از 25 میلیون کاربر اینترنت (کاربر اینترنت با این معنا که هر فرد در سه ماه گذشته از اینترنت استفاده کرده باشد) در کشور وجود داشته است.
همچنین بر اساس این آمار در تهران به عنوان استان پیشگام از نظر شاخصهای توسعه فاوا (فناوری اطلاعات و ارتباطات) تا پایان سال 93، 69.2 درصد خانوادهها به رادیو، 99.3 درصد خانوادهها به تلویزیون، 99.6 درصد به تلفن ثابت و 71.2 درصد به تلفن همراه دسترسی داشته و کسانی که به رایانه دسترسی داشتهاند 58.9 درصد و کاربران اینترنت با دسترسی در محل سکونت خود 51.3 درصد از خانوادههای تهرانی بودهاند.
درحالی که در استان سیستان و بلوچستان به عنوان محرومترین استان در توسعه فاوا، میزان دسترسی به تلفن ثابت ۸۲ درصد، رایانه ۲۲.۸ درصد و اینترنت ۱۸.۹ درصد بوده است.
همچنین بنا بر اعلام این سایت پس از استان تهران، به ترتیب استانهای مازندران، سمنان، یزد و قم از نظر شاخصهای توسعه فاوا در پنج رتبه نخست کشور قرار میگیرند و پس از سیستان و بلوچستان، استانهای خراسان شمالی، کردستان، کرمان و کرمانشاه به ترتیب پنج استانی به شمار میروند که کمترین میزان توسعه در این زمینه را در سالهای قبل شاهد بودهاند.
در تابستان سال جاری، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه خدمات نسلهای سه و چهار اینترنت به شهرهای مختلف کشور را تا پایان سال گذشته منجر به دسترسی بیش از 200 شهر کشور به شبکه نسل سه و حدود 70 شهر کشور تحت پوشش شبکه نسل چهار دانست.
طبق آمارهای واعظی از دستاوردهای وزارت ارتباطات، تعداد مشترکان ADSL کشور که در ابتدای دولت یازدهم حدود سه و نیم میلیون نفر بود به 20 میلیون مشترک رسیده است.
همچنین طی دو سال گذشته تعداد استفادهکنندگان از خدمات اینترنتی تلفن همراه طبق گفته واعظی با ارتقای خدمات ارائه شده و گذر از نسل دو یا همان GPRS به نسلهای بالاتر سوم و چهار با افزایش 80 برابری، در اواخر تابستان 94 به بالغ بر 20 میلیون رسیده است.
با گسترش فناوری اطلاعات در جهان، کاربران
اینترنت و اینترنت همراه در تهران و شهرهای پیشرفته کشور در حال افزایش
هستند و شرایط رو به بهبود است، اگر چه هنوز هم بخشی از نقاط روستایی به
این خدمات ارتباطی مجهز نشدهاند و وعدههای بهبود سرعت اینترنت و حل
مشکلات موجود هنوز هم به طور کامل جامه عمل نپوشیده است.
/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.