مشکلات جامعه پرستاری باید توسط مدیریت نظام سلامت برطرف گردد
عباس عباس زاده در گفت و گو با خبرنگار جامعه در رابطه با برگزاری چهارمین کنگره اخلاق پزشکی ایران اظهار کرد: با توجه به اینکه برگزاری چنین کنگره هایی مقدمه و لزوم رفتارشناسی در علوم پزشکی است، اما باید اخلاق را از نظر شروع کنیم و به عمل برسیم.
وی ادامه داد: نظر تمامی اساتید، صاحب نظران و فلاسفه که در حوزه اخلاق فعالیت می کنند در این کنگره مطرح شد به همین دلیل این کنگره را در کشور حتی سالانه یکبار بسیار ضروری می دانم.
دبیر هیات ممتحنه و ارزشیابی پرستاری با بیان اینکه این کنگره امسال از استقبال بسیار خوبی برخوردار بوده است مطرح کرد: استقبال و تعداد مراجعه کنندگان به این کنگره نشان دهنده این است که اخلاق پزشکی از دغدغه های دانشجویان، اساتید و پزشکان جامعه است و جایگاه و پایگاه خودش را در بین این بزرگان ایفا کرده است.
عباس زاده بیان کرد: تالیفات ارزشمندی را در رابطه با اخلاق پزشکی در دانشگاه ها تدریس می شود، اما آنچه که امروز مورد نیاز تمام دانشجویان پزشکی است درسنامه است.
رئیس دانشکده پرستاری مامایی شهید بهشتی با اشاره به اینکه خلاء ای که در دانشگاه های علوم پزشکی احساس می شود محتوای مورد نیاز اخلاقی از ابتدا تا انتها است، عنوان کرد: چه خوب است که تمامی اساتید پزشکی در رشته های مختلف پزشکی با هم افزایی یکدیگر خلاء دانشجویان و جامعه را جبران کنند.
وی در رابطه با رشته پرستاری و معیشت پرستاران با توجه به ساعت کاری بالا در بیمارستان ها گفت: پرستاری هم مانند مابقی رشته های پزشکی یک مجموعه خدماتی را ارائه می دهد که باید تحت یک مدیریت مناسبی اعم از مدیریت منابع انسانی، مدیریت منابع مالی و اقتصاد سلامت باشد و موضوع مشکلات آموزشی را باید حوزه های آموزشی انتظار داشته باشیم همچنین مشکلات اخلاقی را باید از سامانه هایی که در این زمینه وجود دارد توقع داشته باشیم.
دبیر هیات ممتحنه و ارزشیابی پرستاری، در رابطه با مشکلات معیشتی پرستاران گفت: نباید انتظار داشته باشیم مشکلاتی که در معیشت، درآمد و تفاوت دریافتی پرستاران وجود دارد، سامانه های سیستم های دیگر ارگان ها حل کنند، بلکه این مشکل باید توسط مدیریت نظام سلامت، مدیریت پرستاری و مدیریت بیمارستان ها برطرف گردد.
رئیس دانشکده پرستاری مامایی شهید بهشتی در ادامه اذعان کرد: راه حل معیشت پرستاران این نیست که فعالیت های خدمات سلامت به جامعه را متوقف کنیم بلکه باید مدیریت در منابع مالی حوزه سلامت بیشتر از گذشته با نظارت دقیقتری صورت گیرد تا رابطه مالی بین پزشک و بیمار را بتواند از بین ببرد.