جامعهشناسی راهپیمایی 22 بهمن در یک کتاب
جعفری ادامه داد: تلقی راهپیمایی بهعنوان یک نماد اساساً اشتباه است. چراکه راهپیمایی نماد نیست بلکه نهاد است و اتفاقاً مهمترین و اساسیترین نهاد انقلاب اسلامی همین راهپیمایی ۲۲ بهمن است. راهپیمایی هم عامل اجتماعی ایجاد انقلاب است و هم عامل اجتماعی بقای انقلاب.
جعفری گفت: این کتاب در حقیقت یک کتاب نظری است که برای علاقهمندان به مطالعه حوزههای اجتماعی و علوم انسانی و هم برای کسانی که در حوزه برگزاری و مدیریت مناسک مذهبی یا انقلابی و شهری دخالت دارند کاربرد دارد.
وی اضافه کرد: این کتاب به دلیل اینکه برای بار اولین به مسئله راهپیمایی بهعنوان یک پدیده اجتماعی توجه میکند و سعی دارد آن را از ابعاد مختلف بررسی کند. زمینه بسیار مناسبی برای پایاننامهها و مطالعات بعدی خواهد بود ازاینرو این کتاب برای دانشجویان ارشد و کسانی که حوزههای مطالعات اجتماعی مشغول هستند بسیار کاربردی خواهد بود.
این نویسنده خاطرنشان کرد: راهپیمایی صورت اجتماعی و عینی انقلاب اسلامی است. این پدیده منحصر به فرد انسانی که متغییر متمایز کننده ابعاد انسانی و مردمی انقلاب اسلامی ایران با سایر انقلابها و تحرکات سیاسی اجتماعی جهان است تقریبا هیچ مشابهی در جهان ندارد.
جعفری در پایان خاطرنشان کرد: راهپیمایی صورت مبارزاتی مردم ایران برای براندازی یک رژیم وابسته به غرب بود که تحلیل آن حتی در سطح نشانه شناختی میتواند به شناخت ماهیت متفاوت انقلاب ایران از سایر تکاپوهای براندازانه و مبارزهای جهان در سده اخیر کمک شایانی کند. راهپیمایی در عین حال از عوامل اصلی بقا و تطور رو به رشد انقلاب اسلامی ایران نیز هست.
گفتنی است این کتاب به همت پژوهشکده باقرالعلوم سازمان تبلیغات اسلامی تولید شده که قرار است از سوی انتشارات سوره مهر روانه بازار گردد.