صرفه‌جویی 86 هزار مگاوات ساعت برق

0:15 - 05 بهمن 1394
کد خبر: ۱۲۵۹۴۵
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
معاون شبکه برق از صرفه‌جویی 86 هزار مگاوات ساعت برق با مدیریت مصرف صنایع در سال جاری خبر داد.
به‌ گزارش گروه اقتصادی ، مصطفی رجبی‌مشهدی  با اعلام این خبر گفت: مجموع انرژی صرفه‌جویی حاصل ‌شده از محل مدیریت مصرف صنایع در کشور در بازه زمانی اوج بار سال 94 معادل 86 هزار مگاوات‌ساعت و بیش از دو برابر میزان مدیریت ‌شده در سال 93 بوده است.  
 
وی در تشریح نحوه مشارکت­ صنایع در این طرح و مشارکت بخش توزیع در مدیریت بار گفت: در سطح شبکه انتقال، تعداد 15 صنعت و در سطح شبکه فوق‏‌توزیع، صنایع کوچک در اختیار شرکت‌های برق­ منطقه­‌ای در طرح ذخیره عملیاتی مشارکت کردند.
 
رجبی‌مشهدی طرح ذخیره عملیاتی صنایع بزرگ را از جمله طرح‌ها و اقدامات مدیریت بار در مرکز راهبری شبکه برق کشور دانست و افزود: در سال 94 با موافقت مدیرعامل شرکت توانیر، مدیریت و برنامه‌­ریزی و اجرای طرح ذخیره عملیاتی صنایع بزرگ به معاونت راهبری شبکه برق کشور واگذار شد.
 
وی ادامه داد: این طرح یکی از راهکارهای مدیریت و پاسخگویی بار به نیاز شبکه سراسری است که هر کدام از صنایع بزرگ به میزان 200 ساعت در ساعات اوج مصرف و با هماهنگی قبلی و در شرایط اضطرار نسبت به کاهش بخشی از دیماند مصرفی و دریافت مزایای طرح، مشارکت می‏کنند. با عنایت به اینکه دیماند این صنایع بزرگ در مرکز راهبری شبکه برق کشور (دیسپاچینگ ملی) به صورت لحظه­‌ای مانیتور می­‌شود، این طرح به صورت اثربخش و تنها در شرایط نیاز به کاهش بار اجرا شد.
 
وی افزود: در جهت پیگیری‌­های مکرر در اجرای طرح ذخیره عملیاتی امسال ، مقدار انرژی حدود هفتاد هزار مگاوات ساعت از محل اعمال مدیریت مصرف در صنایع بزرگ طی دوره طرح (30 خرداد تا 31 مرداد) صرفه‌جویی شد. همچنین انرژی معادل اعمال محدودیت مصرف صنایع کوچک در اختیار شرکت­‌های برق­ منطقه‌­ای در طرح ذخیره عملیاتی در طی دوره اجرای طرح مقدار 17 هزار مگاوات ساعت بوده است؛ بنابراین مجموع انرژی صرفه‌جویی‌شده از محل مدیریت مصرف صنایع در کشور در بازه زمانی اوج بار سال 94 معادل 86 هزار مگاوات‌ساعت بوده که بیش از دو برابر میزان مدیریت‌شده در سال 93 بوده است.
 
وی درباره چگونگی عبور از اوج بار شبکه سراسری برق در سال 94 و برنامه ریزی و اقدام های انجام شده در این خصوص گفت: امسال با آمادگی 97 درصدی نیروگاه‌­های کشور در ساعات اوج مصرف، اجرای طرح­‌های توسعه در بخش تولید و انتقال براساس اولویت­های صنعت برق و اجرای طرح­های مدیریت مصرف و مدیریت بار، امکان آن فراهم شد تا با کاهش خاموشی‌­ها به میزان 22 درصد نسبت به سال 93، بتوان با موفقیت از ساعات اوج بار شبکه سراسری عبور کرد.
 
به گفته وی، میزان اعمال مدیریت توان صنایع بزرگ و صنایع کوچک در اوج بار شبکه سراسری در روز شنبه مورخ 20 تیر سال 94 به ترتیب مقدار 542 مگاوات و 86 مگاوات بوده که در مجموع میزان مشارکت 628 مگاوات را نشان می­‌دهد. در بخش توزیع نیز اقدامات مشابه  و مهمی در جهت کاهش نیاز مصرف شبکه انجام شده است.
 
معاون راهبری شبکه برق کشور میزان نیازمصرف اوج سال 95 و برنامه­ریزی­های صورت گرفته برای مدیریت بار در این سال را اینگونه تشریح کرد: میزان نیاز مصرف برق برای سال 95 با پیش‌بینی رشد متوسط 5 درصد بار شبکه سراسری به 52 هزار و 780 مگاوات خواهد رسید که در شرایط پساتحریم احتمال آن می­‌رود که نیاز مصرف 54 هزار مگاوات را نیز تجربه کنیم. از طرفی با احتساب هزار مگاوات ذخیره گردان مورد نیاز برای حفظ امنیت شبکه، نیاز مصرف به 55 هزار مگاوات خواهد رسید که میزان 3 هزار مگاوات آن بدون برنامه‌­ریزی­‌های جدی قابل تأمین نخواهد بود و غلبه بر این رشد بار بدون اقدامات مدیریت بار عملی نخواهد بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *