در زمستان چه دمنوشی بخوریم؟
زمستان و شب های بلندش بهترین زمان برای نوشیدن دمنوش های طبیعی است. دمنوش هایی که هم خوابتان را راحت می کند و هم شما را از سرماخوردگی نجات خواهند داد. اما شما از دنیای دم نوش ها چه می دانید؟
به گزارش گروه فضای مجازی ، حتماً شما هم هنگام وارد شدن به عطاری ها از خواندن اسامی عجیب و غریب و ظاهر جالب برخی گیاهان دارویی هیجان زده شده اید و دوست دارید از آنها سر در بیاورید. درچندسال اخیر دوباره گرایش به دمنوش های قدیمی سر زدن به خوراکی هایی که پیش از این مادربزرگ ها به زور به خوردمان می دادند زیاد شده است. حالا کافه های با کلاس زیادی هستند که بخش زیادی از منوهایشان را به دمنوش ها اختصاص داده اند و هر روز هم تعداد کافه گردهایی که ترجیح می دهند به جای شیک های مختلف،هات چاکلت و قهوه اسپرسو یک استکان دم نوش «بهلیمو» بنوشند بیشتر شده است. اگر شما هم دوست دارید وارد دنیای دمنوش خورها شوید این گزارش را بخوانید.
اگر زمان و مکان کافی ندارید
از همان اول مشخص کنید که می خواهید چه اوقاتی از شبانه روز دمنوش مصرف کنید. اگر در زمان اداری هوس نوشیدن یک لیوان دم نوش دلچسب کرده اید اما زمان و مکان دم کردنش در قوری را ندارید بهتر است سراغ دمنوش های بسته بندی و کیسه ای بروید. اگر سراغ دمنوش های کیسه ای رفتید بدانید دمنوش ها با چای کیسه ای تفاوت دارند و نمی شود با چندبار غلتاندن در آب جوش از آنها استفاده کرد. پس بهتر است به فکر یک لیوان درست و درمان مخصوص دمنوش برای روی میزتان باشید.
اگر سری به مغازه های ظروف بزنید. لیوان های مخصوصی را می بینید که برای دم کشیدن دمنوش های کیسه ای و عادی طراحی شده اند و با توجه به دوجداره بودن آنها می توانید از نوشیدن یک دم نوش در محل کارتان حسابی لذت ببرید.
اگر فرصت دم کردن دارید
اما اگر وقت و مکان مناسب برای دمنوش دارید. بهتر است به همان روش سنتی عمل کنید و بعد از جوشیدن آب مواد دمنوش را در یک قوری کوچک بریزید و با مقدار مناسبی آب آن را روی کتری و یا سماورتان دم کنید و در حدود ۲۰ دقیقه منتظر دم کشیدنش بمانید. یادتان باشد چای سازهای برقی به درد دم کردن دم نوش نمی خورد. پس بهتر است کار را به همان شیوه سنتی ادامه دهید تا توی ذوقتان نخورد.
انواع دمنوش ها
مکان های مختلف کشور همواره دمنوش های مخصوص به خودشان را داشته اند و ممکن است سبک سیاق یک دمنوش خاص میان اقوام و مکان های مختلف تفاوت داشته باشد. به همین خاطر اگر برای صرف دمنوش به کافه های مختلف بروید دمنوش های متفاوتی را تجربه خواهید کرد که شاید اسمشان را برای اولین بار شنیده باشید. ما اینجا سعی می کنیم چند دمنوش خوش طعم و مفید را که شاید بیشتر از بقیه به کارتان بیاید معرفی کنیم.
به؛ خوشرنگ و خوش عطر
آویشن؛ برهردرد بی درمان دوا
در روزهایی که آلودگی هوا نفس بسیاری از شهروندان در شهرهای بزرگ را گرفته است. خوردن دمنوش هایی با خاصیت درمانی می تواند جلوی بسیاری از بیماری های ناشی از این آلودگی به خصوص سرماخوردگی را بگیرد. دمنوش آویشن یکی از کامل ترین دمنوش های طبیعی است که بر هر درد بی درمان دواست. شاید پیش از این فقط آویشن را در گوشه کنار غذاهای مختلف به خصوص فست فودها خورده باشید. اما دمنوش این بار دست به کار شوید و در این وانفسای آلودگی هوا برای خودتان یک لیوان آویشن دم کنید تا حال معده، روده و کبدتان حسابی خوب شود. همچنین این دمنوش می تواند روند بهبود سرماخوردگی را به سرعت افزایش دهد.کافیست یک قاشق آویشن خشک شده را با مقداری آب جوش در قوری بریزید و روی شعله غیر مستقیم دم کنید. می توانید آویشن را با عسل و نبات مصرف کنید.
چای ترش؛ یک لیوان آهن
این چای سرخرنگ هواداران خودش را دارد. هوادارانی که می توانند از رنگ دل انگیز و طعم ترش این چای حسابی لذت ببرند. گیاه سرخ رنگ این چای، که به چای مکه نیز معروف است برعکس چای معمولی یکی از منابع غنی آهن به شمار می آید. این چای به طرز شگفت آوری می تواند برای بیماران دیابتی مفید باشد و به پرفشاری خون شما کمک می کند. اگر بعد از خوردن وعده های غذایی به خصوص شام احساس سنگینی می کنید و نمی دانید چه کار کنید. کافی است دست به کار شوید و برای خودتان یک چای ترش غلیظ دم کنید و با نبات میل کنید. برای خوش عطر شدن این دمنوش نیز می توانید از کمی پونه هم استفاده کنید.
هل و زعفران؛ بنوشید و بخندید
این دو گیاه محبوب هرکدام به طور جداگانه در چای معمولی نیز استفاده می شوند اما در این دمنوش به تنهایی استفاده می شوند. دانه های خوشبوی هل می تواند سیستم عصبی، دستگاه تنفسی و دستگاه گوارشی را آرام کند. زعفران نیز باتوجه به طبیعت گرم و خشکی که دارد می تواند مقوی قلب،محرک قوای مغزی است. از قدیم ترها معروف بوده است که خوردن زعفران شادی بخش و خنده آور است. برای تهیه این دمنوش می توانید مقداری زعفران را با هل در آب جوش بریزید و مدتی برای دم کشیدنش صبر کنید. سپس برای شیرین کردن این دمنوش نیز می توانید از نبات و یا عسل استفاده کنید. برخی نیز در این دمنوش هنگام دم کشیدن چوب دارچین نیز اضافه می کنند.
قاصدک؛ درمان دردها
دمنوش این گیاه خاصیت سرد و خشک دارد و نوشیدنی بسیار مناسبی برای مادران شیرده است. اگر گرم مزاج هستید این دمنوش به شما توصیه می شود. چون تعریق بدنتان را زیاد و خونتان را حسابی تصفیه می کند. افرادی که دردهای رماتیسمی دارند می توانند هفته ای سه بار از این دمنوش برای تسکین و بهبود دردهایشان استفاده کنند. حتی از این دمنوش می توان به عنوان یک ضماد برای نیش عقرب و یا زنبود استفاده کرد. به دلیل آنتی اکسیدان ها و ویتامین سی که در این گیاه است از استخوان ها در برابر آسیب محافظت می کند. برای تهیه این دمنوش می توان ریشه قاصدک را از عطاری ها خریداری کرد. بعد ۵۰گرم از آن را همراه دو لیوان آب جوش دم کنید و بگذارید تا حدود ۲۰ دقیقه در حرارت غیر مستقیم دم بکشد.
بابونه؛ دشمن سردرد
به لیمو؛ محبوب مادربزرگ ها
تخم کتان؛ لاغر شوید
گل گاوزبان؛ عصبانی نمی شوید
چای کوهی؛ پشمالوی آرامشبخش
برای خوش طعم شدن دمنوشتان این نکات را رعایت کنید:
دم نوش ها هرچه تازه تر باشند طعم و عطر لذت بخش تری دارند. پس هنگام خرید حواستان را جمع کنید و از خرید دمنوش های خاک گرفته و خیلی کهنه پرهیز کنید.
مراقب باشید هنگام نگهداری دمنوش درب شیشه و یا کیسه مورد نظر را محکم ببندید تا عطر دمنوش شما از بین نرود.
اگر می توانید دمنوش هایتان را جایی نزدیک به سماور و قوری و کتری خانه بگذارید تا بیشتر از آنها یاد کنید
از قدیم همیشه نبات های زعفرانی دوست صمیمی دم نوش های سنتی بوده است. شما هم می توانید از نبات های چوبی برای دلپذیر شدن طعم دم نوشتان استفاده کنید
یادتان باشد دم نوش نوشیدن با شربت تفاوت دارد و معمولا در استکان های کوچک سرو می شود. مخصوصا اگر تازه کار هستید به خوردن دمنوش ها عادت ندارید.
بهترین زمان نوشیدن دمنوش بعد از صرف شام و یک تا دوساعت قبل از خواب است. از این زمان طلایی برای رسیدن به یک آرامش واقعی استفاده کنید.
شب های بلند زمستان نوشیدن یک استکان دمنوش تازه دم هنگام کتاب خواندن لذت عجیبی دارد.
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *