هشت اشتباه رایج در شبکه های مجازی

15:03 - 28 دی 1394
کد خبر: ۱۲۳۴۶۱
حضور شما در فضای مجازی بیانگر شخصیت شما در چشم هزاران نفر است. از این رو نمی توانید حضور خود را به وقایعی خاص محدود سازید و به طور مثال، صرفا در جلسات مجازی و کاری به حضور در شبکه ها تن دهید.
به گزارش ، حضور شما در فضای مجازی بیانگر شخصیت شما در چشم هزاران نفر است. از این رو نمی توانید حضور خود را به وقایعی خاص محدود سازید و به طور مثال، صرفا در جلسات مجازی و کاری به حضور در شبکه ها تن دهید.

حضور در فضای مجازی و استفاده از قابلیت های بی نظیر آن، وجوه مثبت و منفی بسیاری دارد. با این وجود، اگر شما نیز در زمره افرادی هستید که نسبت به این امکانات تازه نگاهی توأم با بدبینی دارید، باید بگوییم که کاملا در اشتباه هستید. حضور مجازی صرفا به معنای ایجاد فهرستی بلندبالا از تماس های روزانه و یا حضور دائمی در سیستم های ارائه دهنده خدمات ارتباطی (فیسبوک، تلگرام و..) نیست. شبکه های مجازی قادرند روابطی بسیار سودمند و فراتر از کاربردهای نه چندان جذاب روزانه ایجاد کنند؛ روابطی که برای موفقیت شما در جهان امروز حیاتی است.

هشت اشتباه رایج در شبکه های مجازی

موارد زیر اشتباهاتی است که مرتکب می شوید. توصیه ها نیز به هدف ارائه الگویی مناسب برای حضور در شبکه های مجازی طراحی شده اند. این الگو می تواند بدبینی احتمالی را نسبت به فضای مجازی کاهش دهد و همزمان، روش مواجهه با دنیای مجازی را در افراد علاقه مند به این حوزه تغییر دهد.

1- زمانی در شبکه های مجازی حاضر شوید که جویای کار هستید

واقعیت این است که به تاخیر انداختن حضور مجازی تا زمان کاریابی اشتباهی جدی است. چرا که حضور موثر در این شبکه ها و ساختن ارتباطات نیرومند و پرفایده، برخلاف آنچه به نظر می رسد، زمان بر است و به همین جهت، اگر از قبل برای شخصیت مجازی خود برنامه ریزی نکرده باشید، در زمان نیاز نمی توانید روی قابلیت های آن حساب چندانی باز کنید.

2- زمانی در شبکه های مجازی حاضر شوید که کار شما ایجاب کند

حضور شما در فضای مجازی بیانگر شخصیت شما در چشم هزاران نفر است. از این رو نمی توانید حضور خود را به وقایعی خاص محدود سازید و به طور مثال، صرفا در جلسات مجازی و کاری به حضور در شبکه ها تن دهید. گستردگی روابط شبکه ای می تواند در موفقیت شغلی و کاری شما موثر واقع شود. این حقیقتی تردیدناپذیر است، اما استفاده از همین امکان بدیهی به حضور درازمدت شما نیازمند است.

3- پرهیز از شبکه های اجتماعی

این شبکه ها بخشی جدایی ناپذیر از زندگی امروز ما هستند و به همین سبب، نمی توانید از آنها صرف نظر کنید. چرا که بدون این حضور، بخش بسیار وسیعی از امکانات ارتباطی خود را از دست می دهید. ممکن است دوستی های قدیمی تر شما نیز در این دوری آسیب ببیند. از حضور در شبکه های اجتماعی نترسید. زمانی که با امکانات فوق العاده آنها آشنا شوید، متوجه خطای خود خواهید شد. بهتر است تا دیر نشده دست به کار شوید!

4- گرفتن اطلاعات بدون دادن آن

ارتباطات مجازی به مانند روابط واقعی اغلب ماهیتی دو سویه دارند. به این معنا که در برابر آنچه دریافت می کنید، از شما انتظار می رود که چیزی را نیز به اشتراک بگذارید. به طور مثال، درباره اطلاعاتی که با دوستان خود به اشتراک می گذارید، همین مساله صادق است. در نتیجه اگر نگاهی یک طرفه داشته باشید، به روابط خود آسیب خواهید رساند. البته این امر به معنای کنار گذاشتن احتیاط نیست، چرا که به هر حال اطلاعات هویت شما است و ارائه آن به افراد ناشناس ممکن است به مشکلات جدی منتهی شود.

5- مرور نکردن پیام های پنهان

سرنخ های بسیاری در مسیر فعالیت مجازی وجود دارند که بسیاری از آنها در نگاه اول از چشم شما دور می مانند.

سعی کنید در زمان حضور مجازی، خطوط پنهان میان پیام ها و نوشته ها را پیدا کنید. ارتباطات میان افراد را دریابید و پیشنهادهای مناسب را مورد بازبینی قرار دهید. این مهارت از جمله مهم ترین توانایی های مجازی است که استفاده از آنها حضور شما را به نحو قابل توجهی موثر می سازد.

6- ارتباط بی پروا با افراد ناشناس

هرچند تاکنون از اهمیت به اشتراک گذاری و ارتباط با دیگران سخن گفتیم، اما باید مسائل امنیتی را نیز رعایت کنید. فضای مجازی نیز مانند جامعه واقعی پر است از افراد نیک و بد. با این تفاوت که به سبب امکان حضور ناشناس، مجرمان می توانند با آزادی عمل بیشتری رفتار نمایند. به همین جهت، اطلاعات باارزش خود، به ویژه اطلاعات هویتی چون شماره حساب یا آدرس را بدون شناخت در اختیار هیچ کس قرار ندهید. اگر این توصیه را جدی نگیرید، مسائلی پیش خواهد آمد که موجب پشیمانی است.

7- رفتارهای غیرمودبانه

رفتار نامناسب دیگری که در فضای مجازی عمومیت دارد، نوشته ها و سخنان بی ادبانه، فحاشی یا آزار و اذیت دیگران است. این گونه رفتارها نه تنها باعث ناراحتی دیگران می شود، بلکه به وجهه عمومی و مجازی شما نیز آسیب می رساند. در نتیجه، زمانی که به استفاده از وجهه خود نیاز داشته باشید، با نظر منفی دیگران مواجه می شوید.

8- اعتماد بی قید و شرط به دیگران

شبکه های مجازی فضایی است که در آن هر روز با افراد جدید مواجه می شوید. افرادی که جز یک نام غیرقابل اعتماد، هیچ چیز دیگری از آنها نمی دانید. پس نباید تصور کنید که شناخت کافی از دوستان مجازی خود دارید و می توانید به آنها اعتماد کنید. پیش از آن که با مشکلات جدی مواجه شوید، احتیاط را در دستور کار قرار دهید.


/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *