روز اول اجرای برجام با دبه آمریکایی
مسئلهى اصلى، حراست مقتدرانهى نظام اسلامى از ثروت عظیم نفت و گاز در این کشور است.»،«مسئله این است که یک ملت توانسته است با قهر و غلبه، با عزم و اراده، سلطهى قهرآمیز دیگران را از خودش دفع کند. اما اینها میخواهند تلاش کنند این سلطه را برگردانند. البته نتوانستند، بعد از این هم نمیتوانند.»،«قصد واقعى استکبار و غرب در مقابل ایران، جلوگیرى از رشد و اقتدار ملّت ایران است؛ قصد واقعى این است که از عزّت روز افزون ملّت ایران جلوگیرى کنند؛ مسئله ى هسته اى یک بهانه است.»
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه سیاسی ،خلف وعده، زیر قول زدن، وفای به عهد نکردن و به زبان خودمانی تر دبه درآوردن بر سر یک پیمان و عهدی که میان دو نفر یا دو کشور بسته شده است در ادبیات ما ایرانی ها بسیار کاربرد دارد. تجربه تلخ این خصلت ناپسند را بارها چشیده ایم.
در جریان 12 سال مذاکرات هسته ای ایران و غرب، بارها از سوی طرف مقابل بدعهدی دیده شد. بهانه آنها بر سر موضوع هسته ای، تولید سلاح هسته ای از سوی ایران بود، دروغی که برسر زبان ها افتاد و رسانه های دنیا که وابسته به غول رسانه ای غرب هستند، آن را بزرگنمایی کردند و افکار عمومی جهان را هم تحت تأثیر قرار دادند.
در این 12 سال گذشته انواع بدعهدی ها را از سوی آمریکا و کشورهای غربی دیدیم و تجربه کردیم که ثابت می کند نمی توان به آمریکایی ها اعتماد کرد. نکته ای که رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها در جریان مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا بر آن تأکید کرده اند.
اکنون هر چند توافق هسته ای میان ایران و 1+5 با محوریت آمریکا به امضا رسیده و اجرای آن هم آغاز شده است اما در این دو سال و نیم گذشته که به طور فشرده مذاکرات ادامه داشت، باز هم دبه کردن ها و خلف وعده های آمریکایی ها به وفور دیده شد.
اما ما همچنان پایبند به تعهدات خود بر اساس توافق هسته ای هستیم و تاکنون زیر قول های خود نزده ایم، اگر هم تاکنون شکیبایی به خرج داده و توافق را به هم نزده ایم به این خاطر است که تحلیلگران اعتقاد دارند دبه کردن های آمریکایی ها باعث همراهی اروپایی هایی که در جریان مذاکرات هسته ای در کنار آمریکا قرار داشتند، نمی شود و اگر واشنگتن خود را از توافق هسته ای بیرون ببرد، اروپایی ها از این گردونه خارج نخواهند شد.
شنبه 26 دی ماه 1394 زمان ارائه گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی در تأیید اجرای تعهدات ایران بر اساس برجام بود که پس از آن تعهدات آمریکا و غرب آغاز می شد. گزارش آمانو منتشر شد هر چند بسیار دیر هنگام و خلاف آن زمانی که گفته شده بود با چند ساعت تأخیر منتشر شد و سپس آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم های اعمال شده علیه ایران را رفع و لغو کردند.
تنها پس از گذشت یک روز از آغاز اجرای تعهدات آمریکا بر اساس برجام، وزارت خزانه داری این کشور تحریم های تازه ای را علیه ایران به بهانه پیشرفت های موشکی وضع کرد.
وزارت خزانه داری آمریکا با صدور بیانیهای از افزودن نام شرکتها و افراد جدید به فهرست تحریمهای ایران به واسطه ارتباط با برنامه موشکی ایران خبر داد.
افراد و شرکتهایی که به بهانه ارتباط با برنامه موشکی ایران در فهرست تحریم قرار گرفتهاند، عبارتند از:
1. سید مهدی فرحی 2. رحیم رضا فرقدانی 3. سید محمد هاشمی 5. سید میر احمد نوشین 6. حسین پورنقشبند 7. مینگفو چن (تبعه چین) 8. شرکت لند آنهوی 9. شرکت بازرگانی کاندید جنرال
10. شرکت بازرگانی مبروکه همچنین اطلاعات مربوط به «مهرداد کتابچی» که پیش از این در فهرست تحریمها بوده نیز به روز شده است.
نام این افراد و شرکتها در فهرست تحریمهای ثانویه آمریکا قرار گرفته و از این پس داراییهای آنها در آمریکا بلوکه شده و اتباع آمریکا قادر به مبادله اقتصادی با آنها نخواهند بود.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب در تاریح 29 مهر ماه امسال در نامه ای خطاب به رئیس جمهوری درباره برجام دستورات مهمی را در خصوص رعایت و حفظ منافع ملی و مصالح عالیه کشور صادر و با برشمردن تأکیدات و الزامات ۹ گانه در اجرای برجام، مصوبه جلسه ۶۳۴ مورخ ۹۴/۵/۱۹ شورای عالی امنیت ملی را با رعایت این موارد و الزامات تأیید کردند.
ایشان درباره وضع تحریم های جدید تأکید کرده اند؛ «در سراسر دورهی هشتساله، وضع هرگونه تحریم در هر سطح و به هر بهانهای (از جمله بهانههای تکراری و خودساختهی تروریسم و حقوق بشر) توسّط هر یک از کشورهای طرف مذاکرات، نقض برجام محسوب خواهد شد و دولت موظّف است طبق بند ۳ مصوّبهی مجلس، اقدامهای لازم را انجام دهد و فعّالیّتهای برجام را متوقّف کند.»
تحریم هایی که وزارت خزانه داری آمریکا آنها را علیه ایران وضع کرده و رئیس جمهوری این کشور هم امضا کرده است، از جنس همان وضع هر گونه تحریم در هر سطح و به هر بهانه ای است.
تاکنون ایران متهم به ساخت سلاح و کلاهک هسته ای می شد، به همین خاطر به عنوان خطری برای امنیت و صلح جهانی معرفی شده بود. پس از امضا و اجرای برجام مقامات آمریکایی ادعا کردند که خطر بزرگی از سر دنیا گذشت! که اگر بهانه آمریکایی ها در تحت فشار قرار دادن ایران بر سر موضوع هسته ای بود، اکنون باید خصومت های آمریکا پایان می یافت اما نه تنها پایان نیافته بلکه کاهش هم نیافت و رو به افزایش است.
بازخوانی سخنان رهبر معظم در بخش هایی که ایشان درباره موضوع مذاکرات هسته ای سخن گفته اند، می تواند روشنگر برخی مسائلی باشد که آمریکایی ها در خلال توافق هسته ای در پی آن هستند.
بیانات در دیدار اعضاى مجمع عالى بسیج مستضعفین ۱۳۹۳/۰۹/۰۶
«حقیقت مطلب را با ملّت در میان میگذاریم، به ملّتمان میگوییم، تا حالا هم فهمیده اند، با دلایل متعدّد هم میشود این را قطعى و مدلّل کرد که قصد واقعى استکبار و غرب در مقابل ایران، جلوگیرى از رشد و اقتدار ملّت ایران است؛ قصد واقعى این است که از عزّت روز افزون ملّت ایران جلوگیرى کنند؛ مسئله ى هسته اى یک بهانه است، بهانه هاى دیگرى هم در کنار این هست.
بیانات در دیدار دانشآموزان و دانشجویان1392/08/12
«یک مسئله این است که دشمنى آمریکا با ملّت ایران و با جمهورى اسلامى اصلاً حول محور هستهاى نیست؛ این خطا است اگر خیال کنیم که دعواى آمریکا با ما سرِ قضیّهى هستهاى است؛ نه، قضیّهى هستهاى بهانه است؛ قبل از اینکه مسئلهى هستهاى مطرح باشد، همین دشمنىها، همین مخالفتها از اوّل انقلاب بود؛ اگر یک روزى هم مسئلهى هستهاى حل شد - فرض کنید جمهورى اسلامى عقبنشینى کرد؛ همانکه آنها میخواهند - خیال نکنید مسئله تمام خواهد شد؛ نه، ده بهانهى دیگر را بهتدریج پیش میکشند: چرا شما موشک دارید؟ چرا هواپیماى بدون سرنشین دارید؟ چرا با رژیم صهیونیستى بدید؟ چرا رژیم صهیونیستى را به رسمیّت نمىشناسید؟ چرا از مقاومت در منطقهى به قول خودشان خاورمیانه حمایت میکنید؟ و چرا؟ و چرا؟ و چرا؟ مسئله این نیست که اینها سرِ قضیّهى هستهاى با جمهورى اسلامى اختلاف پیدا کرده باشند؛ نه، تحریم آمریکا از اوّل انقلاب شروع شد، روزبهروز هم بیشتر شده است، تا امروز که خب به نقطهى بالایى رسیده.»
اکنون که به نظر می رسد مسئله هسته ای حل شده باشد، اقداماتی که آمریکا علیه ایران در اعمال تحریم های تازه و توطئه هایی که علیه کشورمان تدارک دیده است، ثابت می کند به واقع دشمنی آمریکا با ملت ایران به خاطر موضوع هسته ای نیست.
بیانات در شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد1391/06/09
«بهانهى دروغین آنان، بیم از تولید سلاح هستهاى است. در مورد جمهورى اسلامى ایران، آنان خود میدانند که دروغ میگویند؛ اما سیاستورزى، آنگاه که کمترین اثرى از معنویت در آن نباشد، دروغ را هم مجاز میشمرد. آیا آن که در قرن بیستویکم زبان به تهدید اتمى می گشاید و شرم نمیکند، از دروغگوئى پرهیز و شرم خواهد کرد؟!»
فروردین 1389 استراتژی جدید هسته ای آمریکا در 50 صفحه منتشر شد، در این استراتژی واشنگتن به همه جهان و کشورهای غیر اتمی تضمین می دهد که هیچ گاه علیه آنها از سلاح های هسته ای خود استفاده نمی کند و تنها ایران و کره شمالی از دایره این تضمین مستثنی شده اند .
ایران و کره شمالی از نظر استراتژی جدید هسته ای دولت اوباما به عنوان دو کشور استثنا در این زمینه ذکر شده است که واشنگتن در قبال این دو کشور هیچ تضمینی درباره به نگرفتن سلاح های هسته ای قایل نیست. یعنی ایران تهدید به حمله هسته ای شده است.
بیانات در حرم رضوی در آغاز سال ۹۱1391/01/01
«بهانهى دشمنى در اوقات مختلف متفاوت است. از وقتى مسئلهى هستهاى مطرح شده است، بهانهى دشمنىها مسئلهى هستهاى است. البته میدانند و اعتراف هم میکنند که ایران دنبال سلاح هستهاى نیست. واقع قضیه هم همین است. ما به دلائل خودمان، بههیچوجه دنبال سلاح هستهاى نیستیم؛ نه تولید کردیم و نه تولید خواهیم کرد؛ این را میدانند، اما یک بهانه است. یک روز این مسئله بهانه است، یک روز حقوق بشر بهانه است، یک روز فلان مسئلهى داخلى بهانه است؛ اما همهى اینها بهانه است. مسئلهى اصلى چیست؟ مسئلهى اصلى، حراست مقتدرانهى نظام اسلامى از ثروت عظیم نفت و گاز در این کشور است.»
بیانات در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوائی ارتش1387/11/19
«سى سال از آغاز این تحول عظیم دارد میگذرد؛ انواع و اقسام شگردها را دشمنان ملت ایران و دشمنان نظام جمهورى اسلامى به کار زدند، شاید بتوانند مجدداً آن ملت را مقهور کنند؛ آن سلطهى جهنمىاى را که بر ایران عزیز دهها سال داشتند و حاضر نبودند از او دست بردارند، شاید بتوانند آن سطله را دوباره برگردانند. امروز چالش نظام جمهورى اسلامى با دشمنان قدرتمند جهانىاش بر سر این قضیه است. مسئلهى انرژى هستهاى و مسئلهى ساخت موشک و این حرفها بهانه است. مسئله، مسئلهى دیگرى است. مسئله این است که یک ملت توانسته است با قهر و غلبه، با عزم و اراده، سلطهى قهرآمیز دیگران را از خودش دفع کند. اما اینها میخواهند تلاش کنند این سلطه را برگردانند. البته نتوانستند، بعد از این هم نمیتوانند.»
بیانات در دیدار زائرین و مجاورین حرم مطهر رضوی1384/01/01
«سیاستمداران دروغگو و منافق امریکایى براى این که هدف پلید خود را پنهان کنند، ایران را متهم مى کنند به این که مى خواهد کلاهک هسته یى درست کند؛ سر موشکهاى بالستیک بگذارد و پرتاب کند! کجا پرتاب کند؟! ما با دشمنانِ خود این طورى رفتار نمى کنیم. کاربرد بمب اتمى براى نابود کردن ملتها کار خود امریکایى هاست. آنها تنها دولتى هستند که این جنایت بزرگ را تا امروز انجام داده اند. غربى ها هستند که سلاح شیمیایى ساختند و آن را به کار بردند و در جنگ هشت ساله ى عراق با ایران آن را در اختیار صدامى ها و بعثى ها گذاشتند و در مقابل فجایعى که از این راه پیش آمد، سکوت کردند و به صدام از پشت کمک کردند. اسلام به ما این اجازه ها را نداده است. ما از علم براى پیشرفت استفاده مى کنیم؛ این بهانه ى امریکایى هاست.»
آمریکایی ها در جنگ جهانی دوم برای جلوگیری از شکست مقابل ژاپن دو بمب اتمی بر سر مردم این کشور انداختند. یکی در هیروشیما و دیگری در ناکازاکی که علاوه بر کشته شدن 200 هزار نفر در این دو بمباران، هزاران نفر دیگر به خاطر تبعات بعدی انفجار اتمی در ژاپن کشته و یا ناقص شدند.
اما اکنون که توافق به مرحله اجرا رسیده است، اقدامات کنگره و دولت آمریکا هر آنچه که رهبر معظم اتقلاب درباره رفتار آینده آنها گفته و پیش بینی کرده بودند، محقق شده است. بی اعتماد بودن به آمریکایی ها به خاطر رفتارهای منافقانه و بدعهدی های آنها یکی از مهمترین نکاتی است که ایشان بر آن تأکید کرده اند.
احادیث، روایات و نوع برخورد و رفتار پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین(ع) و به ویژه قرآن کریم درباره عهد و عهد شکنی نکاتی درس آموز دارد که می تواند راه چگونه برخورد کردن با بدعهد و پیمان شکن را نشان میدهد.
بحث وفای به عهد و پیمان از حمله موضوعات بسیار مهم اسلام است تا جایی که مسلمانان موظفند به عهد و پیمان خود حتی با کفار پایبند باشند و حق عهدشکنی ندارند. البته این وفای به عهد تا زمانی است که آنها (کفار و مشرکین) به تعهدات خود پایبند باشند. قرآن کریم در آیات فراوانی به این مساله پرداخته است از جمله در آیه ۷ سوره توبه می فرماید:
«مگر با آنان که در نزدیکی مسجد الحرام پیمان بستید تا آنان به پیمان خود وفادارند، شما نیز وفادار باشید. همانا خداوند پرهیزکاران را دوست می دارد.»
در آیه ۱۲ سوره توبه به مسلمانان دستور می دهد که وفادار باشند ولی بدانند اگر آنان پیمان شکستند دیگر پیمانی در کار نیست و با آنان به شدت برخورد کنید. حتی در آیه ۱۳ سوره توبه در توبیخ کسانی که به فرمان آیه قبلی عمل نکرده و در برابر پیمان شکنی کفار منفعل عمل می کنند می فرماید: «چرا با گروه پیمان شکن نبرد نمی کنید!؟»
قصد اصلی آمریکا علیه ایران واضح و آشکار است. هسته ای بهانه است و هدف انقلاب اسلامی، مردم ایران اسلامی، تضعیف و سرنگونی نظام اسلامی و بازگشت دوباره آنها به سرزمینی است که با خفت آن را ترک کردند.
و همانگونه که رئیس جمهوری روز گذشته در نشست خبری خود گفت؛«مردم ما در طول زمان بدعهدی ها و ظلم های فراوانی از جانب آمریکایی ها دیده اند و بنا نیست ما به خاطر برجام به کشوری مثل آمریکا اعتماد کنیم.»
در این میان دو گروه در ماجرای مذاکرات هسته ای در تضاد و تقابل بودند. موافقان توافق هسته ای و منتقدان آن. خوشبینی های زیاد به طرف آمریکایی، با تحریم های تازه پاسخ داده می شود و آنهایی که نسبت به آینده توافق انتقاد داشته و به آمریکا بی اعتماد بوده و هستند، نشان می دهد که دیگران هم باید تحلیل های درستی از تحولات داشته باشند تا بتوانند خود را با واقعیت تطبیق دهند و دبه های آمریکایی ها را ببینند که چگونه پشت سر هم ردیف شده است.
انتهای پیام/
در جریان 12 سال مذاکرات هسته ای ایران و غرب، بارها از سوی طرف مقابل بدعهدی دیده شد. بهانه آنها بر سر موضوع هسته ای، تولید سلاح هسته ای از سوی ایران بود، دروغی که برسر زبان ها افتاد و رسانه های دنیا که وابسته به غول رسانه ای غرب هستند، آن را بزرگنمایی کردند و افکار عمومی جهان را هم تحت تأثیر قرار دادند.
در این 12 سال گذشته انواع بدعهدی ها را از سوی آمریکا و کشورهای غربی دیدیم و تجربه کردیم که ثابت می کند نمی توان به آمریکایی ها اعتماد کرد. نکته ای که رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها در جریان مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا بر آن تأکید کرده اند.
اکنون هر چند توافق هسته ای میان ایران و 1+5 با محوریت آمریکا به امضا رسیده و اجرای آن هم آغاز شده است اما در این دو سال و نیم گذشته که به طور فشرده مذاکرات ادامه داشت، باز هم دبه کردن ها و خلف وعده های آمریکایی ها به وفور دیده شد.
اما ما همچنان پایبند به تعهدات خود بر اساس توافق هسته ای هستیم و تاکنون زیر قول های خود نزده ایم، اگر هم تاکنون شکیبایی به خرج داده و توافق را به هم نزده ایم به این خاطر است که تحلیلگران اعتقاد دارند دبه کردن های آمریکایی ها باعث همراهی اروپایی هایی که در جریان مذاکرات هسته ای در کنار آمریکا قرار داشتند، نمی شود و اگر واشنگتن خود را از توافق هسته ای بیرون ببرد، اروپایی ها از این گردونه خارج نخواهند شد.
شنبه 26 دی ماه 1394 زمان ارائه گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی در تأیید اجرای تعهدات ایران بر اساس برجام بود که پس از آن تعهدات آمریکا و غرب آغاز می شد. گزارش آمانو منتشر شد هر چند بسیار دیر هنگام و خلاف آن زمانی که گفته شده بود با چند ساعت تأخیر منتشر شد و سپس آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم های اعمال شده علیه ایران را رفع و لغو کردند.
تنها پس از گذشت یک روز از آغاز اجرای تعهدات آمریکا بر اساس برجام، وزارت خزانه داری این کشور تحریم های تازه ای را علیه ایران به بهانه پیشرفت های موشکی وضع کرد.
وزارت خزانه داری آمریکا با صدور بیانیهای از افزودن نام شرکتها و افراد جدید به فهرست تحریمهای ایران به واسطه ارتباط با برنامه موشکی ایران خبر داد.
افراد و شرکتهایی که به بهانه ارتباط با برنامه موشکی ایران در فهرست تحریم قرار گرفتهاند، عبارتند از:
1. سید مهدی فرحی 2. رحیم رضا فرقدانی 3. سید محمد هاشمی 5. سید میر احمد نوشین 6. حسین پورنقشبند 7. مینگفو چن (تبعه چین) 8. شرکت لند آنهوی 9. شرکت بازرگانی کاندید جنرال
10. شرکت بازرگانی مبروکه همچنین اطلاعات مربوط به «مهرداد کتابچی» که پیش از این در فهرست تحریمها بوده نیز به روز شده است.
نام این افراد و شرکتها در فهرست تحریمهای ثانویه آمریکا قرار گرفته و از این پس داراییهای آنها در آمریکا بلوکه شده و اتباع آمریکا قادر به مبادله اقتصادی با آنها نخواهند بود.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب در تاریح 29 مهر ماه امسال در نامه ای خطاب به رئیس جمهوری درباره برجام دستورات مهمی را در خصوص رعایت و حفظ منافع ملی و مصالح عالیه کشور صادر و با برشمردن تأکیدات و الزامات ۹ گانه در اجرای برجام، مصوبه جلسه ۶۳۴ مورخ ۹۴/۵/۱۹ شورای عالی امنیت ملی را با رعایت این موارد و الزامات تأیید کردند.
ایشان درباره وضع تحریم های جدید تأکید کرده اند؛ «در سراسر دورهی هشتساله، وضع هرگونه تحریم در هر سطح و به هر بهانهای (از جمله بهانههای تکراری و خودساختهی تروریسم و حقوق بشر) توسّط هر یک از کشورهای طرف مذاکرات، نقض برجام محسوب خواهد شد و دولت موظّف است طبق بند ۳ مصوّبهی مجلس، اقدامهای لازم را انجام دهد و فعّالیّتهای برجام را متوقّف کند.»
تحریم هایی که وزارت خزانه داری آمریکا آنها را علیه ایران وضع کرده و رئیس جمهوری این کشور هم امضا کرده است، از جنس همان وضع هر گونه تحریم در هر سطح و به هر بهانه ای است.
تاکنون ایران متهم به ساخت سلاح و کلاهک هسته ای می شد، به همین خاطر به عنوان خطری برای امنیت و صلح جهانی معرفی شده بود. پس از امضا و اجرای برجام مقامات آمریکایی ادعا کردند که خطر بزرگی از سر دنیا گذشت! که اگر بهانه آمریکایی ها در تحت فشار قرار دادن ایران بر سر موضوع هسته ای بود، اکنون باید خصومت های آمریکا پایان می یافت اما نه تنها پایان نیافته بلکه کاهش هم نیافت و رو به افزایش است.
بازخوانی سخنان رهبر معظم در بخش هایی که ایشان درباره موضوع مذاکرات هسته ای سخن گفته اند، می تواند روشنگر برخی مسائلی باشد که آمریکایی ها در خلال توافق هسته ای در پی آن هستند.
بیانات در دیدار اعضاى مجمع عالى بسیج مستضعفین ۱۳۹۳/۰۹/۰۶
«حقیقت مطلب را با ملّت در میان میگذاریم، به ملّتمان میگوییم، تا حالا هم فهمیده اند، با دلایل متعدّد هم میشود این را قطعى و مدلّل کرد که قصد واقعى استکبار و غرب در مقابل ایران، جلوگیرى از رشد و اقتدار ملّت ایران است؛ قصد واقعى این است که از عزّت روز افزون ملّت ایران جلوگیرى کنند؛ مسئله ى هسته اى یک بهانه است، بهانه هاى دیگرى هم در کنار این هست.
بیانات در دیدار دانشآموزان و دانشجویان1392/08/12
«یک مسئله این است که دشمنى آمریکا با ملّت ایران و با جمهورى اسلامى اصلاً حول محور هستهاى نیست؛ این خطا است اگر خیال کنیم که دعواى آمریکا با ما سرِ قضیّهى هستهاى است؛ نه، قضیّهى هستهاى بهانه است؛ قبل از اینکه مسئلهى هستهاى مطرح باشد، همین دشمنىها، همین مخالفتها از اوّل انقلاب بود؛ اگر یک روزى هم مسئلهى هستهاى حل شد - فرض کنید جمهورى اسلامى عقبنشینى کرد؛ همانکه آنها میخواهند - خیال نکنید مسئله تمام خواهد شد؛ نه، ده بهانهى دیگر را بهتدریج پیش میکشند: چرا شما موشک دارید؟ چرا هواپیماى بدون سرنشین دارید؟ چرا با رژیم صهیونیستى بدید؟ چرا رژیم صهیونیستى را به رسمیّت نمىشناسید؟ چرا از مقاومت در منطقهى به قول خودشان خاورمیانه حمایت میکنید؟ و چرا؟ و چرا؟ و چرا؟ مسئله این نیست که اینها سرِ قضیّهى هستهاى با جمهورى اسلامى اختلاف پیدا کرده باشند؛ نه، تحریم آمریکا از اوّل انقلاب شروع شد، روزبهروز هم بیشتر شده است، تا امروز که خب به نقطهى بالایى رسیده.»
اکنون که به نظر می رسد مسئله هسته ای حل شده باشد، اقداماتی که آمریکا علیه ایران در اعمال تحریم های تازه و توطئه هایی که علیه کشورمان تدارک دیده است، ثابت می کند به واقع دشمنی آمریکا با ملت ایران به خاطر موضوع هسته ای نیست.
بیانات در شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد1391/06/09
«بهانهى دروغین آنان، بیم از تولید سلاح هستهاى است. در مورد جمهورى اسلامى ایران، آنان خود میدانند که دروغ میگویند؛ اما سیاستورزى، آنگاه که کمترین اثرى از معنویت در آن نباشد، دروغ را هم مجاز میشمرد. آیا آن که در قرن بیستویکم زبان به تهدید اتمى می گشاید و شرم نمیکند، از دروغگوئى پرهیز و شرم خواهد کرد؟!»
فروردین 1389 استراتژی جدید هسته ای آمریکا در 50 صفحه منتشر شد، در این استراتژی واشنگتن به همه جهان و کشورهای غیر اتمی تضمین می دهد که هیچ گاه علیه آنها از سلاح های هسته ای خود استفاده نمی کند و تنها ایران و کره شمالی از دایره این تضمین مستثنی شده اند .
ایران و کره شمالی از نظر استراتژی جدید هسته ای دولت اوباما به عنوان دو کشور استثنا در این زمینه ذکر شده است که واشنگتن در قبال این دو کشور هیچ تضمینی درباره به نگرفتن سلاح های هسته ای قایل نیست. یعنی ایران تهدید به حمله هسته ای شده است.
بیانات در حرم رضوی در آغاز سال ۹۱1391/01/01
«بهانهى دشمنى در اوقات مختلف متفاوت است. از وقتى مسئلهى هستهاى مطرح شده است، بهانهى دشمنىها مسئلهى هستهاى است. البته میدانند و اعتراف هم میکنند که ایران دنبال سلاح هستهاى نیست. واقع قضیه هم همین است. ما به دلائل خودمان، بههیچوجه دنبال سلاح هستهاى نیستیم؛ نه تولید کردیم و نه تولید خواهیم کرد؛ این را میدانند، اما یک بهانه است. یک روز این مسئله بهانه است، یک روز حقوق بشر بهانه است، یک روز فلان مسئلهى داخلى بهانه است؛ اما همهى اینها بهانه است. مسئلهى اصلى چیست؟ مسئلهى اصلى، حراست مقتدرانهى نظام اسلامى از ثروت عظیم نفت و گاز در این کشور است.»
بیانات در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوائی ارتش1387/11/19
«سى سال از آغاز این تحول عظیم دارد میگذرد؛ انواع و اقسام شگردها را دشمنان ملت ایران و دشمنان نظام جمهورى اسلامى به کار زدند، شاید بتوانند مجدداً آن ملت را مقهور کنند؛ آن سلطهى جهنمىاى را که بر ایران عزیز دهها سال داشتند و حاضر نبودند از او دست بردارند، شاید بتوانند آن سطله را دوباره برگردانند. امروز چالش نظام جمهورى اسلامى با دشمنان قدرتمند جهانىاش بر سر این قضیه است. مسئلهى انرژى هستهاى و مسئلهى ساخت موشک و این حرفها بهانه است. مسئله، مسئلهى دیگرى است. مسئله این است که یک ملت توانسته است با قهر و غلبه، با عزم و اراده، سلطهى قهرآمیز دیگران را از خودش دفع کند. اما اینها میخواهند تلاش کنند این سلطه را برگردانند. البته نتوانستند، بعد از این هم نمیتوانند.»
بیانات در دیدار زائرین و مجاورین حرم مطهر رضوی1384/01/01
«سیاستمداران دروغگو و منافق امریکایى براى این که هدف پلید خود را پنهان کنند، ایران را متهم مى کنند به این که مى خواهد کلاهک هسته یى درست کند؛ سر موشکهاى بالستیک بگذارد و پرتاب کند! کجا پرتاب کند؟! ما با دشمنانِ خود این طورى رفتار نمى کنیم. کاربرد بمب اتمى براى نابود کردن ملتها کار خود امریکایى هاست. آنها تنها دولتى هستند که این جنایت بزرگ را تا امروز انجام داده اند. غربى ها هستند که سلاح شیمیایى ساختند و آن را به کار بردند و در جنگ هشت ساله ى عراق با ایران آن را در اختیار صدامى ها و بعثى ها گذاشتند و در مقابل فجایعى که از این راه پیش آمد، سکوت کردند و به صدام از پشت کمک کردند. اسلام به ما این اجازه ها را نداده است. ما از علم براى پیشرفت استفاده مى کنیم؛ این بهانه ى امریکایى هاست.»
آمریکایی ها در جنگ جهانی دوم برای جلوگیری از شکست مقابل ژاپن دو بمب اتمی بر سر مردم این کشور انداختند. یکی در هیروشیما و دیگری در ناکازاکی که علاوه بر کشته شدن 200 هزار نفر در این دو بمباران، هزاران نفر دیگر به خاطر تبعات بعدی انفجار اتمی در ژاپن کشته و یا ناقص شدند.
اما اکنون که توافق به مرحله اجرا رسیده است، اقدامات کنگره و دولت آمریکا هر آنچه که رهبر معظم اتقلاب درباره رفتار آینده آنها گفته و پیش بینی کرده بودند، محقق شده است. بی اعتماد بودن به آمریکایی ها به خاطر رفتارهای منافقانه و بدعهدی های آنها یکی از مهمترین نکاتی است که ایشان بر آن تأکید کرده اند.
احادیث، روایات و نوع برخورد و رفتار پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین(ع) و به ویژه قرآن کریم درباره عهد و عهد شکنی نکاتی درس آموز دارد که می تواند راه چگونه برخورد کردن با بدعهد و پیمان شکن را نشان میدهد.
بحث وفای به عهد و پیمان از حمله موضوعات بسیار مهم اسلام است تا جایی که مسلمانان موظفند به عهد و پیمان خود حتی با کفار پایبند باشند و حق عهدشکنی ندارند. البته این وفای به عهد تا زمانی است که آنها (کفار و مشرکین) به تعهدات خود پایبند باشند. قرآن کریم در آیات فراوانی به این مساله پرداخته است از جمله در آیه ۷ سوره توبه می فرماید:
«مگر با آنان که در نزدیکی مسجد الحرام پیمان بستید تا آنان به پیمان خود وفادارند، شما نیز وفادار باشید. همانا خداوند پرهیزکاران را دوست می دارد.»
در آیه ۱۲ سوره توبه به مسلمانان دستور می دهد که وفادار باشند ولی بدانند اگر آنان پیمان شکستند دیگر پیمانی در کار نیست و با آنان به شدت برخورد کنید. حتی در آیه ۱۳ سوره توبه در توبیخ کسانی که به فرمان آیه قبلی عمل نکرده و در برابر پیمان شکنی کفار منفعل عمل می کنند می فرماید: «چرا با گروه پیمان شکن نبرد نمی کنید!؟»
قصد اصلی آمریکا علیه ایران واضح و آشکار است. هسته ای بهانه است و هدف انقلاب اسلامی، مردم ایران اسلامی، تضعیف و سرنگونی نظام اسلامی و بازگشت دوباره آنها به سرزمینی است که با خفت آن را ترک کردند.
و همانگونه که رئیس جمهوری روز گذشته در نشست خبری خود گفت؛«مردم ما در طول زمان بدعهدی ها و ظلم های فراوانی از جانب آمریکایی ها دیده اند و بنا نیست ما به خاطر برجام به کشوری مثل آمریکا اعتماد کنیم.»
در این میان دو گروه در ماجرای مذاکرات هسته ای در تضاد و تقابل بودند. موافقان توافق هسته ای و منتقدان آن. خوشبینی های زیاد به طرف آمریکایی، با تحریم های تازه پاسخ داده می شود و آنهایی که نسبت به آینده توافق انتقاد داشته و به آمریکا بی اعتماد بوده و هستند، نشان می دهد که دیگران هم باید تحلیل های درستی از تحولات داشته باشند تا بتوانند خود را با واقعیت تطبیق دهند و دبه های آمریکایی ها را ببینند که چگونه پشت سر هم ردیف شده است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *