ایجاد کارگروه مبارزه با موادمخدر در خانه ملت
: نایب رئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: تاکنون در این کمیسیون بحثهای زیادی درباره اعتیاد داشته ایم و به این نتیجه رسیدیم که کارگروه جدایی به مبارزه با موادمخدر اختصاص دهیم.
به گزارش این روزها بسیاری از کارشناسان و خانواده ها نگران و دلواپس اعتیاد بوده و تلاش می کنند تا با این بلای خانمانسوز مبارزه کنند. پیده ای که اقشار مختلف با آن مواجه هستند،حتی قشر تحصیلکرده جامعه هم این روزها در دامش گرفتار میشوند.
این در حالی است که به گفته عبدالرحمان رستمیان تاکنون در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بحثهای زیادی درباره اعتیاد داشتیم و به این نتیجه رسیدیم که کارگروه جدایی به مبارزه با موادمخدر اختصاص دهیم. البته قرار است مسئولان امر طی چند روز آینده گزارشی در مورد عملکردشان در این حیطه را به کمیسیون بهداشت و درمان ارائه کنند.
وی با بیان اینکه خوشبختانه کشور ما از نعمت اسلام و اعتقادات مذهبی برخودار است، گفت: در ادیان مختلف بر محافظت از جسم تاکید شده است. پس باید از نظر انسانی، علمی و اعتقادی به مبارزه با موادمخدر رفت. ضمن آن که باید بستر خوبی در مدارس، خانواده و دانشگاه فراهم کنیم که افراد توانمند شوند و به آنچه درست نیست با علم و اعتقادشان «نه» بگویند. هنوز بعضی از جوانان ما قدرت «نه» گفتن (به ویژه به همسالان خود) را ندارند. همچنین یاید فقر و بستر پایه (شاخص اقتصادی، اشتغال) و دیگر مشکلات جامعه و جوانان بهبود پیدا کند.
نایب رئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به رویکرد جدید وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر و اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر افزود: مهم ترین مسئله این است که پیشگیری اولیه را در دستور کار خود قرار دهیم نه فقط برای اعتیاد بلکه در همه آسیبهای اجتماعی. برنامه دقیق و اصولی در ساختار اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر باعث میشود که جوانانمان در مقابل مشکلات و معضلات قوی شوند. در این میان نباید از خاطر ببریم ما در مجاورت افغانستان هستیم. افغانستانی که راه ورود موادمخدرش به بازارهای جهانی ایران است. پس باید با فعالیتها اجتماعی و فرهنگی، آگاهی بیشتری به مردم بدهیم. این که افراد آسیب پذیر هستند و خودشان را در دام موادمخدر میاندازند دلیل خوبی برای اعتیاد نیست.
رستمیان بر این باور است که بیشتر جرایم به دلیل اعتیاد واقع شده و خیلی از آلودگیهای ویروسی از طریق معتادان در جامعه شیوع پیدا میکند. پس ورود یک نفر هم به این حیطه بقیه را آلوده میکند. معضلات اجتماعی هزینه هنگفتی روی دست کشور میگذارد و ثروت کشور برای جرایم، عفونت، نگهداری زندانیان و... اختصاص مییابد. بنابراین به نظر میرسد باید بر روی شاخصههای مذهبی و اجتماعی کشورمان بیشتر سرمایهگذاری کنیم.
نماینده مردم دامغان با تاکید به این که در کشور ما خیلی از قوانین مشکل ندارند بلکه اجرای آن مشکل دارد، تاکید کرد: نمایندگان باید در حوزه خود، بر سیستم اجرایی و مدیران نظارت داشته باشند. در بحث اجتماعی کردن و پیشگیری باید از همه فرصتها استفاده کنیم. اما در هر صورت خط اول اجرایی دولت است باید به کمک دولت برویم تا برای جوانان نهادسازی کرده و بستر فعالیتهای اجتماعی را برایشان پهن کنیم. در شهری که من نماینده آن هستم نهادهای زیادی برای فعالیت جوانان تاسیس شده است و در جلسهای که با جوانان شهر داشتیم در مورد بحث پیشگیری از ابتلا به اعتیاد حرفهای شنیدنی داشتند که به کارگیری آن برایمان مثمرثمر خواهد بود.
وی در خاتمه تاکید کرد:باید بستر خوبی در مدارس، خانواده و دانشگاه فراهم کنیم که افراد توانمند شوند و به آنچه درست نیست با علم و اعتقادشان «نه» بگویند.