همسرگزینی بازاری مهمترین علت افزایش آمار طلاق/ ضرورت پایه گذاری عقلانیت در ازدواج و توسعه فرهنگ واسطه گری
حجت الاسلام و المسلمین صادقی گفت: شکل ها و شیوه های همسرگزینی که در جوامع لیبرال غربی وجود دارد مناسب جامعه اسلامی ما نیست و آسیب های فراوانی را به همراه دارد و یکی دیکر از عوامل افزایش طلاق است.
خبرگزاری میزان -
به گزارش ، حجت الاسلام و المسلمین هادی صادقی در مراسم رونمایی از طرح همسان گزینی که صبح امروز در ساختمان مرکزی قوه قضاییه برگزار شد اظهار کرد: جامعه ما مانند همه جوامع دیگر در مسیر تحول از جامعه سنتی فاصله گرفته و رفتارهای سنتی ما دگرگون شده است البته در حال حاضر قصد ارزش داوری نداریم اما واقعیتی که وجود دارد این است که ما دست خوش تحولات و پیشرفت های مادی شده ایم که برخی از آن ها آسیب زا هستند.
وی ادامه داد: یکی از تغییرات درحوزه تشکیل خانواده است به طوری که ما دیگر مصادیق ازدواج های سنتی را در کشور مشاهده نمی کنیم و تغییراتی در آشنایی پسر ودختر رخ داده است به طوری که بازگشت به وضع قدیم در کوتاه مدت ممکن نیست.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی تصریح کرد: ما شیوه های سنتی ازدواج را از دست داده و شیوه های بازاری را نیز نمی پسندیم به این معنی که زن و مرد در خیابان یکدیگر را ببینند و بر اساس ظاهر انتخاب کنند و تبعات این انتخاب جدایی طرفین خواهد بود که متاسفانه کشور ما تا حدی به این بلیه دچار شده است.
معاون فرهنگی قوه قضاییه افزود: در این جا این سوال پیش می آید که مسئولان و خانواده ها در رابطه با امر ازدواج و پیشگیری از آسیب ها چه باید بکنند؟ آیا باید اجازه دهیم ازدواج های بازاری و خیابانی رخ دهد و یا ازدواج به تاخیر بیفتد و شکل ازدواج های لیبرال غربی را بگیرد، این سوالات برای انسان مسئولیت می آورد که در این زمینه باید تفکر کرد.
وی افزود: یکی از دلایل افزایش آمار طلاق به دلیل همسرگزینی بازاری و نامناسب است این در حالی است که ازدواج سنتی با توجه به تغییر باورها و نگرش ها دچار تغییراتی شده است بنابراین باید راه حل هایی را پیدا کرد که یکی از این راه حل ها عمل به آیه شریفه قرآن است که خداوند در آیه ای به کل امت اسلامی فرمودند که همه مسئولند.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی ادامه داد: ما نمی توانیم درجامعه نسبت به ازدواج جوانان بی تفاوت باشیم پس باید به فکر تاسیس موسسات این کار باشیم تا آنها این وظیفه را پیگیری کنند این در حالی است که کاری موسسه فرهنگی واطلاع رسانی تبیان انجام داده در آن تا حدودی از ازدواج های سنتی بهره گرفته اند از مضرات ازدواج های بازاری جلوگیری شده است، ما نمی گوییم که ایجاد پایگاه همسان گزینی بهترین کار است اما این اتفاق کار مبارکی است و تبریک می گوییم چرا که در این موسسه یک یا چند انسان واسطه قرار می گیرند می توانند با تجربه طرفین را هدایت کنند و این نقطه مثبت ازدواج های سنتی است.
معاون فرهنگی قوه قضائیه تصریح کرد: انشالله در ادامه راه باید شیوه هایی که متکی به تجربه بزرگترها، مشاوران دینی و روانشناسان است را مد نظر قرار دهیم تا ازدواج را براساس عقلانیت پایه گذاری کنیم به سرنوشت جوانان بی اعتنا نباشیم.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی افزود: پیشگیری از آسیب ها یکی از مسئولیت های قوه قضائیه است که طلاق یکی از این آسیب ها است بنابراین در این زمینه رسانه ها باید در توسعه امر ازدواج از طریق اطلاع رسانی سهیم شوند.
وی تاکید کرد: کارمندان مجردی که در قوه قضائیه مشغول به فعالیت هستند باید برای تشکیل خانواده اقدام کنند و واقعا در این زمینه عذری وجود ندارد و قوه قضائیه و معاونت برای کاهش طلاق برنامه هایی را در نظر گرفته است.
گفتنی است بر اساس طرح ملی دو سوم ثبت نام کنندگان در این طرح خانم هستند و متولدین دهه شصت بیشترین آمار ثبت نام را دارند، این طرح در 25 خرداد ماه رونمایی شده است و آمار ازدواج در آن به 190 زوج رسیده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *