انتقاد از عملکرد منفعلانه شورای حقوق بشر در مقابل جنایات آل سعود
آل کجباف با تاکید بر اینکه از وظایف اصلی شورای حقوق بشر سازمان ملل، گزارش از وضعیت حقوق بشر در سطح جهان است، گفت: تاکنون در عمل در تقابل جدی با دولت عربستان، اقدامی از سوی شورای حقوق بشر صورت نگرفته است.
خبرگزاری میزان -
به گزارش به نقل از حمایت، حسین آل کجباف اظهار کرد: شورای حقوق بشر سازمان ملل به عنوان یکی از نهادهای این سازمان و یکی از ارکان فرعی مجمع عمومی سازمان ملل متحد است و وظیفه دارد موارد نقض حقوق بشر از سوی کشورهای جهان را گزارش دهد.
وی گفت: شورای حقوق بشر سازمان ملل به عنوان مجمع اصلی گفتوگو و همکاری برای حقوق بشر خدمت میکند و تمرکز آن بر کمک به کشورهای عضو ملل متحد برای رفع نیازهای حقوق بشری خود از راه گفتوگو، ظرفیتسازی و کمکهای فنی است. شورا همچنین توصیههایی به مجمع عمومی برای توسعه بیشتر حقوق بینالملل در زمینه حقوق بشر ارایه میدهد.
تشکیل شورای حقوق بشر سازمان ملل در سال 2006 میلادی
آل کجباف افزود: شورای حقوق بشر سازمان ملل در سال 2006 میلادی، زمانی که کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد منحل شده بود، ایجاد شد. در حقیقت در سال 2005 میلادی کوفی عنان، دبیر کل وقت سازمان ملل متحد این پیشنهاد را مطرح کرد که برای کارایی بیشتر، نیاز است شورایی کوچکتر، تخصصیتر و با برگزاری تعداد جلسات بیشتر و منظمتر تشکیل شود.
این حقوقدان ادامه داد: در سال 2006 بیشتر کشورهای عضو سازمان ملل متحد، در انتخابات مربوط به شورای حقوق بشر سازمان ملل شرکت کردند و در این میان 170 کشور به ایجاد این شورا، رای مثبت دادند، 4 کشور به تشکیل آن رای منفی دادند که از جمله آنها میتوان به آمریکا و اسراییل اشاره کرد.
نحوه انتخاب اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل
وی با بیان اینکه شورای حقوق بشر سازمان ملل، 47 عضو دارد که عضویت در آن برای تمامی اعضای سازمان ملل آزاد است، اضافه کرد: مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اعضای شورای حقوق بشر را از طریق اتخاذ آرای مستقیم از سوی کشورها انتخاب میکند و در صورتی که کشوری 96 رای، یعنی اکثریت آرا را کسب کنند، میتوانند به عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل درآیند.
آل کجباف با بیان اینکه انتخاباتی که از طریق مجمع عمومی سازمان ملل برای انتخاب شورای حقوق بشر صورت میگیرد، به صورت رای مخفی است، عنوان کرد: کرسیهای شورا بر اساس تقسیمبندیهای جغرافیایی اعطا میشود. در این تقسیمبندیها، 13 کرسی متعلق به قاره آفریقا، 13 کرسی متعلق به قاره آسیا، 6 کرسی متعلق به اروپای شرقی، 8 کرسی متعلق به آمریکای لاتین و کاراییب و 7 کرسی برای اروپای غربی و سایر کشورها است.
وی همچنین در ادامه اظهار کرد: شرط عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل نیز فقط محدود به دو دوره متوالی 3 ساله است.
انتخاب کشور عربستان در دو دوره شورای حقوق بشر سازمان ملل
به گفته این حقوقدان، کشور عربستان از جمله کشورهایی است که در سال 2006 میلادی، به عنوان یکی از اعضای جامعه ملل، از قاره آسیا انتخاب شد و در مجمع عمومی به تشکیل شورای حقوق بشر سازمان ملل رای مثبت داد و واز این طریق، موافقت خود برای تاسیس شورای حقوق بشر سازمان ملل را اعلام کرد. این در حالی است که این کشور در سال 1950 میلادی، به قطعنامه حقوق بشر سازمان ملل، رای ممتنع داده بود.
وی در ادامه بیان کرد: کشور عربستان دو دوره به عنوان عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل فعالیت میکرد. یکی در فاصله سالهای 2009 تا 2012 از طریق آرای کشورهای آسیایی به عنوان عضو این شورا انتخاب و دیگری از سال 2013 تا 2016 به عضویت این شورا انتخاب شد که هنوز عضویت آن به پایان نرسیده است.
حمایت از عربستان با وجود نقض گسترده حقوق بشر
آل کجباف در خصوص نقض حقوق بشر توسط عربستان در کشورهایی مانند یمن گفت: با وجودی که در این کشور، حقوق بشر تا اندازه بسیاری نقض میشود اما همچنان در میان سایر کشورها، متحدان و حامیانی دارد که این کشور را مورد حمایت فراوان خود قرار میدهند.
وی در خصوص اینکه چرا با وجود نقض گسترده حقوق بشر توسط عربستان در کشورهای ضعیفتر، همچنان عربستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل عضویت دارد و این شورا که موظف به گزارش موارد نقض حقوق بشر توسط دولتها است، نسبت به نقض حقوق بشر توسط یکی از اعضای اصلی خود واکنشی نشان نمیدهد، افزود: بیشتر عملکرد و گزارشهای شورای حقوق بشر، حالت سیاسی دارد و از سوی ابرقدرتها و کشورهای حامی عربستان در این شورا، قطعنامهای علیه این کشور صادر نمیشود.
عربستان تاکنون به عنوان ناقض حقوق بشر در جهان معرفی نشده است
این حقوقدان اضافه کرد: با اینکه شاهدیم هر روز کشورهایی مانند یمن، مورد حملات ناجوانمردانه عربستان قرار میگیرند اما این کشور تاکنون به عنوان ناقض حقوق بشر در جهان معرفی نشده و شورای حقوق بشر سازمان ملل، مانع از اقدامات این شورا نشده است.
وی با تاکید بر اینکه از وظایف اصلی شورای حقوق بشر سازمان ملل، گزارش از وضعیت حقوق بشر در سطح جهان است، خاطرنشان کرد: این در حالی است که به دلیل سیاسی بازیهای موجود در میان اعضای این شورا، با اینکه در مورد بعضی از کشورها قطعنامههایی صادر میشود اما تاکنون در عمل در تقابل جدی با دولت عربستان، اقدامی از سوی شورای حقوق بشر صورت نگرفته است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *