واریس مری بیماران سیروز کبدی را تهدید می‌کند

19:10 - 19 دی 1394
کد خبر: ۱۱۹۲۸۴
واریس مری اغلب به دنبال سیروز کبدی و افزایش فشار بر سیاهرگ باب روی می‌دهد، که موجب خونریزی دستگاه گوارش می‌شود به گونه‌ای که متاسفانه نیمی از بیماران به دلیل خونریزی جان خود را از دست می‌دهند.
به گزارش ، دکتر سید محمود اسحق حسینی درباره واریس مری گفت: هر قسمتی از رگ که بر اثر افزایش فشار دچار پیچ‌خوردگی و گشادی شود در اصطلاح گفته می‌شود که دچار واریس شده است. واریس در هر قسمتی از بدن ممکن است بروز یابد.وی افزود: فشار واردهشده بر رگ سیستمیک و سیاهرگ باب (سیاهرگی که خون را از روده و طحال به کبد می‌آورد) فرد را دچار واریس مری می‌کند که با خونریزی به صورت استفراغ خونی و یا مدفوع خونی همراه است.

این فوق تخصص گوارش و کبد درباره راه‌های تشخیص این بیماری گفت: افرادی که دچار علائم شدند باید سریعا به پزشک مراجعه کنند تا مورد بررسی و معاینه قرار بگیرند. اگر پزشک به ابتلای فرد به واریس مری مشکوک شد، انجام آندوسکوپی تنها روش تشخیص قطعی این بیماری است.اسحق حسینی قطع خونریزی را مهم‌ترین روش درمان واریس مری دانست و افزود: خونریزی از طریق سوزاندن قسمتی از رگ که دچار فشار شده است یا برداشتن آن برطرف می‌شود.

این فوق تخصص گوارش و کبد، یادآور شد: قطع خونریزی بسیار اهمیت دارد؛ زیرا نیمی از بیماران به دلیل خونریزی جان خود را از دست می‌دهند.وی با بیان اینکه واریس مری در افرادی که به سیروز کبدی مبتلا هستند، شایع‌تر است، گفت: بنابراین به این بیماران توصیه می‌شود از مصرف غذاهای چرب و فست فودها به شدت اجتناب کنند و فعالیت بدنی خود را افزایش دهند.


/انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *