هوچیگری عربستان برای یارگیری علیه ایران
در مقابل، تمامی این عوامل باعث نشده که ایران اسلامی از متانت و خلق علوی خویش عدول نماید و از خطوط اخلاقی حاکم در شریعت اسلامی در بین دولتهای خاورمیانه فراتر رود که تأییدات آن را می توان در فرمایشات مقام معظم رهبری در پایگاه نظامی نوشهر یافت.
با تمام این اوضاع به خاطر رفتار هیجانی برخی افراد در تعرض به ساختمان سفارت عربستان در تلافی رفتار ناقض حقوق بشری عربستان در قتل عالم مجاهد آیت الله نمر که مطلقاَ از لحاظ سیاسی و همینطور مجامع بین المللی اقدامی محکوم شده تلقی میشود، باید دانست که مطابق قواعد حقوق بین الملل و قوانین داخلی ایران، سفارتخانه ها تحت حمایت دیپلماتیک دولت جمهوری اسلامی ایران قرار دارند. لذا هر گونه اقدامی را باید بر مبنای منطق و بطرفیت جمهوری اسلامی ایران بسنجیم و از عمل و گفتاری که باعث بروز کوچکترین هزینه برای نظام شودبه جد خودداری نماییم. هر چند که طرف مقابل کشوری چون عربستان باشد که خود را خادم حرمین شریفین می دانند افتخاری که بصورت موروثی از فردی به فرد دیگر منتقل شده اما در انجام خدمات خود نه اخلاص عمل دارند نه بدنبال حرمت و عزت مسلمین می باشند بلکه این خدمت را در ازای دریافت مبالغ بالای مالی انجام داده و سفر حج را مایه زراندوزی خود نموده اند نه خدمت به حجاج جهان اسلام.
تصمیم رژیم آل سعود برای قطع ارتباط با جمهوری اسلامی ایران بطور حتم یک اقدام عجولانه و غیر تاکتیکی است و در این خصوص بایستی بهانه های واهی را از دست برخی دول حاکم در جهان اسلام و حتی غربی ها گرفت تا نتوانند ایران را به خاطر این عمل شبهه دار رخ داده شده محلی ناامن و حامی گروهای افراطی و تروریستی معرفی کنند و با هوچی گری در صدد یارگیری و تخریب چهره نظام در سطح بین المللی برآیند و ایران را کشوری بی کفایت نشان دهند که حتی سفارتخانه های کشورها که دارای مصونیتهای سیاسی و دیپلماتیک هستند، در کشور ایران از امنیت جانی، مالی و دیپلماسی برخوردار نیستند.
لازم است مسئولان امر در این خصوص توجه بیشتری نموده وبا اتخاذ تدابیر خاص این توطئه در حال شکل گرفته را کنترل و خنثی نمایند، در این خصوص پیشنهاد میشود از عقلای حاکم در کشورهای مجاور وبی طرف وهمین طور نظرات دلسوزان نظام در این زمینه برای پایان داده به این کشمکش پیش آمده استفاده و اتخاذ تصمیم شود.
غلامرضا اولیایی مدرس دانشگاه و تحلیل گر امور بین الملل