چرا دل کندن از شبکههای اجتماعی سخت است؟
اگر تنها یک قاعده برای زندگی دیجیتال برخیها وجود داشته باشد، میتواند این باشد: شما همیشه به فیسبوک برخواهید گشت. البته ممکن است مدتی آن را کنار بگذارید، اپلیکیشن آن را از گوشی خود پاک کنید یا حتی حساب فیسبوک خود را غیرفعال کنید، اما تنها یکی از ۱۰ نفر کاربر فیسبوک، آن را به درستی کنار میگذارد.
به گزارش ، تحقیقاتی در دانشگاه کرنل (Cornell) میتواند توضیح دهد که چرا ترک شبکههای اجتماعی بسیار دشوار است. آنها یک کمپین به اسم «۹۹ روز آزادی» راه انداختند و افراد علاقهمند به این پروژه را دعوت کردند و به این ترتیب ۴۰۰۰۰ نفر این دوره را گذراندند.
البته که بسیاری از افراد نتوانستند تا پایان ۹۹ روز پیش بروند، برای اینکه دلیل آن مشخص شود، محققان در روزهای ۳۳، ۶۶ و ۹۹، نظرسنجیهایی را شامل تعدادی سوال از شرکت کنندگان گرفتند.
شما فکر میکنید که فیسبوک اعتیادآور است
محققان دریافتهاند کسانی که معتقد بودند فیسبوک اعتیادآور است، احتمال بیشتری داشت که قبل از ۹۹ روز سراغ آن بروند. وقتی که استفاده کنندگان از فیسبوک، آن را یک عادت به حساب میآورند، محتملتر است که با آن مثل یک عادت برخورد کنند. یکی از شرکت کنندهها در این تحقیق نوشته بود: در ۱۰ روز اول، هر زمان که یک مرورگر اینترنت را باز میکردم، انگشتم بیاختیار به سمت حرف f میرفت.
برای شما مهم است که چه کسی پروفایلتان را نگاه میکند
فیسبوکیهایی که از شبکه اجتماعی برای این استفاده میکنند که بر احساس دیگران نسبت به خود تاثیر بگذارند، محتملتر بود که پیش از تمام شدن این دوره به فیسبوک برگردند، همچنین کسانی که معتقد بودند فعالیت آنها در فیسبوک تحت نظر است.
وقتی که در شرایط بدی هستید
این مورد کمی عجیب است. کسانی که حس و حال خوبی بودند، کمتر احتمال داشت که از این تعهد شانه خالی کنند. این موضوع از این جهت جالب است که تحقیقات نشان داده است که فیسبوک میتواند شما را در وضع روحی بدی قرار دهد. اگر احساس ناراحتی میکنید، احتمالا فیسبوک بهترین راه برای عوض کردن روحیهتان نیست.
فیسبوک تنها همدم شماست
وقتی که افراد شبکههای اجتماعی دیگری داشته باشند که به آنها مراجعه کنند، برایشان راحتتر است که از فیسبوک دوری کنند.
طبق تحقیقات، این پروژه به افراد کمک کرد که بازتاب شبکههای اجتماعی بر زندگی خود را ببینند و بیشتر مراقب آن باشند. بسیاری از استفاده کنندگان از فیس بوک، پس از تولد فرزند مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک، نتوانستند تا پایان ۹۹ روز دوام بیاورند، اما با پاک کردن اپلیکیشن فیسبوک و یا کاهش استفاده روزانه، استفاده خود را محدود کردند.
این موضوع برای همه مفید بود؛ محدود کردن مراجعه به فیسبوک به یک بار یا دو بار در روز یا قرار دادن ساعاتی خاص برای فیسبوک، میتواند تاثیرات مثبتی بر سلامتی و کاهش استرس داشته باشد.
به علاوه، همه افراد به یک تغییر مثبت علاقهمند هستند. شما هم میتوانید یک دوره ۹۹ روزه بدون فیسبوک را بگذرانید؟
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *