نیاز ترکیه و اسرائیل به یکدیگر؟!

14:53 - 13 دی 1394
کد خبر: ۱۱۷۰۶۸
اردوغان پس از بازگشت از عربستان و دیدارهایی که با حکام سعودی از جمله ملک سلمان داشت، سخنان و مواضعی را مطرح می کند که قابل تأمل است. چه بر سر دولتمردان ترکیه آمده است؟
به گزارش گروه بین الملل رئیس جمهوری ترکیه پس از این که از عربستان بازگشت در جمع خبرنگاران  دوران زمامداری‌ آدولف هیتلر در آلمان نازی را نمونه پیاده کردن نظام ریاست‌جمهوری و در عین حال، حفظ انسجام و یکپارچگی کشور اعلام کرد.

البته این سخن اردوغان با واکنش های منفی زیادی روبرو شد، به گونه ای که حتی در داخل این کشور که یک فضای امنیتی شدید است، با انتقادات رسانه ای و مردمی همراه بود.

اما رئیس جمهوری ترکیه یک سخن دیگر هم گفته است که بسیار وخیم تر و حساس تر از سخن درباره ریاست هیتلر است. دولت ترکیه با اسرائیل روابط دارد. سفارتخانه های آنها در آنکارا و تل آویو مستقر است.

ترکیه یک کشور مسلمان است. این کشور در تاریخ اسلام نقش داشته است. هم نقش مثبت و هم نقش منفی، اما پس از به وجود آمدن رژیم اسرائیل که با فروپاشی پادشاهی عثمانی رقم خورد و شکل گرفت، ترکیه جدید به عنوان یک کشور لائیک در منطقه شکل گرفت.

علیرغم مسلمان بودن مردم این کشور، دولتمردان آن سعی داشتند با اسلام زدایی، مردم را از اسلام دور کنند اما با همه تلاش های انجام شده مسلمانان ترکیه همچنان پایبندی خود را به اسلام حفظ کردند.

با روی کار آمدن دولتی به اصطلاح اسلامی در ترکیه امیدهای مسلمانان هم برای بازگشت اسلام واقعی به این کشور بیشتر شد. دولتمردانی که از حزب اسلامی عدالت و توسعه قدرت را در این کشور در دست گرفتند، با اقبال مردم ترکیه به آنها توانستند دولت تشکیل دهند.

اگر مردم ترکیه خواهان اسلام نبودند هرگز به حزبی رأی نمی دادند که اسلام گرا باشد. احزاب زیادی در این کشور وجود دارد که با دیدگاه ها سیاسی و عقیدتی متفاوت دارای کرسی در پارلمان این کشور هستند. اما مردم به اسلام گراها رأی دادند.

اگر دولتمردان ترکیه از همان ابتدا مواضع خود را در قبال اسرائیل و رابطه این ترکیه با آن کشور را بیان می کردند درصد زیادی از آرا مردمی خود را از دست می دادند و چه بسا از دستیابی به قدرت هم باز می ماندند.

اما اکنون شرایط سیاسی کشور را به گونه ای ترتیب داده اند که، مردم نسبت به اوضاع کشور بی تفاوت نیستند بلکه ناچار به تحمل وضعیتی هستند که مسئولان کشور رقم زده اند حتی هنگامی که اردوغان از نیاز دوجانبه ترکیه و اسرائیل به هم،سخن می گوید.

اردوغان پس از بازگشت از عربستان گفته است؛ شرایط ترکیه برای عادی سازی روابط، عذرخواهی به دلیل حمله به کشتی غزه که منجر به مرگ 10 ترک شد، غرامت برای خانواده های قربانیان کشتی، رفع حصر غزه، باید اجرا شود اما کشورش و اسرائیل به یکدیگر نیاز دارند.

این نیازی که اردوغان بر زبان آورده چیست که حتی بدون استجابت خواسته های ترکیه باید روابط برقرار شود؟ آیا کشورهای همسایه که اکنون در گیر جنگ خانمانسوز و ویرانگر هستند به ترکیه به عنوان یک کشور همسایه و مسلمان نیاز ندارند؟

نیازی که اردوعان از آن سخن می گوید آیا قرار است برای استفاده علیه کشورهای مسلمان از جمله سوریه، عراق، یمن و حتی ایران باشد؟

کشورهای همسایه ترکیه اکنون کدام است؟ اگر اولویت با همسایگان باشد که هست، باید مقامات این کشور به جای دغدغه داشتن به خاطر روابط ترکیه و اسرائیل، باید نگران تخریب روابط خود با همسایگان منطقه ای باشند. ترکیه اکنون به خاطر اقداماتی که در منطقه انجام داده و می دهد، رابطه خوب خود را با سوریه، عراق و روسیه به هم زده و البته با ایران هم هنوز به اندازه کشورهای دیگر نرسیده اما می رود تا این روابط را از دست بدهد.

اما به چه قیمتی؟ به قیمت این که با رژیم صهیونیستی روابط نزدیک تر و دوستانه تر برقرار کند؟ دوستی با رژیم جعلی و اشغالگر اسرائیل، دست دادن با دولتی است که قصد از بین بردن کشورهای اسلامی را دارد. دوستی با دشمن جهان اسلامی همراهی کردن با اوست.

اگر ترکیه خود را در دامن اسرائیل می اندازد و دست دوستی به سوی او دراز می کند، پل بسته است تا بگذرد از ماهیت و حاکمیت خود. اسرائیل نمی تواند با کشوری مسلمان دوست باشد.مردم ترکیه از این رژیم نفرت دارند. مقامات ترکیه می توانند با برگزاری یک رفراندم نظر مردم ترکیه را باره رابطه با اسرائیل جویا شوند، آنگاه سیاست خارجی خود را با نظر مردم تعیین کنند.

دوستی با دولت های اسلامی، ترکیه را از نیاز به روابط با اسرائیل بی نیاز می کند. رژیم صهیونیستی چه نیازی از ترکیه را برآورده می کند که دیگر کشورها نمی توانند؟ این اسرائیل است که به رابطه با ترکیه به عنوان کشوری مسلمان و مهم در منطقه نیاز دارد.

اگر نیاز ترکیه و اسرائیل به یکدیگر در راستای تخریب هر چه بیشتر جهان اسلام باشد که به نظر می رسد چنین است، دوستی با دشمن جهان اسلام و یک کشور جعلی دشمنی با مسلمانان محسوب می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *