کویت در دام سعودی افتاد

13:34 - 09 دی 1394
کد خبر: ۱۱۵۵۷۷
خبرگزاری میزان - کویت هم می خواهد خود را در توری که رژیم سعودی برای به دام انداختن کشورهای عربی منطقه پهن کرده است، بیندازند. تاکنون چندین کشور عربی منطقه از جمله امارات و بحرین در این دام افتاده اند.
به گزارش گروه بین الملل ، زمانی که صدام چند سال پس از پایان جنگ با جمهوری اسلامی ایران به کویت حمله کرد، این کشور کوچک تحت حمایت آمریکا، حتی نتوانست کوچکترین مقاومتی از خود نشان دهد و در کمترین زمان ممکن به اشغال ارتش عراق در آمد و نیروهای مسلح آن هم پا به فرار گذاشتند و این ایران بود که به فراریان کویتی پنها داد و آنها از دست صدام نجات داد.

ارتش عراق که البته یک عملیات انتحاری را انجام داد تا نابودی خود را رقم بزند، با حمله نیروهای آمریکا، کویت را پس داد و شکست خورد و زمینه دخالت های نظامی گستره بعدی آمریکا در منطقه را فراهم ساخت تا این که به سرنگونی صدام از حاکمیت عراق منجر شد.

نکته مهم جنگ عراق علیه کویت و آنگاه دخالت آمریکا در این بحران که در سال سال 1990 میلادی اتفاق افتاد این است که صدام از جنگ با ایران هیچ دستاوردی نداشت و اربابان این رژیم هم آنچه می خواستند به دست نیاوردند.

این ناکامی سنگین برای آمریکا و دیگر کشورهایی که در طول 8 سال جنگ تحمیلی علیه ایران صدام را یاری کردند، آنها را به فکر واداشت تا بتوانند بهانه ای برای حضور گسترده ارتش آمریکا و دیگر کشورهای همپیمان او در منطقه و در مرزهای جمهوری اسلامی ایران داشته باشند.

گرچه صدام دلیل حمله نظامی خود را به کویت بهانه بدهی 30 میلیارد دلاری عراق به کویت و دیگر کشورهای عربی منطقه که برای کمک به صدام در جنگ 8 ساله به او داده بودند، اعلام کرده بود، اما این دلیل منطقی و عقلانی برای چنین کاری نمی توانست باشد.

چند ماه بود که صدام به بهانه نپرداختن بدهی های خود به کویت و دیگر کشورهای عربی منطقه، کویت را تهدید به حمله نظامی می کرد، اما حاکمان این کشور تهدیدات صدام را جدی نمی گرفتند، حتی آمریکایی ها که در منطقه حضور داشتند، در قبال این تهدیدات واکنشی نشان نمی دادند.

اما به هر حال سناریوی صدام با نویسندگی آمریکایی ها به خوبی روی صحنه کویت اجرا شد، ارتش عراق به کویت حمله کرد، آمریکا وارد بحران شد و با لشکر کشی خود  عراقی ها را از کویت بیرون انداخت و بار دیگر به عنوان یک ناجی برای منطقه جلوه نمود، این جنگ به عنوان جنگ اول خلیج فارس معرفی شد.

جنگ دوم خلیج فارس یک سال پس از جنگ اول علیه صدام آغاز شد. ارتش آمریکا و چند کشور همپیمان دیگر به عراق حمله کردند و بدون این که ارتش عراق واکنشی از خود نشان دهد، این سرزمین را به اشغال خود درآوردند و صدام را هم در مخفیگاه خود بازداشت کردند. ظاهراً همه چیز به خوبی و خوشی پایان یافته بود اما در این سال های حضور ارتش آمریکا در عراق، بذر همه نفاق ها، فتنه ها و بحران های منطقه کاشته شد.

اکنون هم که بحران های منطقه به اوج خود رسیده است، همه از زمانی آغاز شد و کلید خورد که صدام به کویت حمله کرد و آمریکایی ها در دو جنگ اول و دوم خلیج فارس علیه صدام، بحران را تشدید کردند. گروه های تروریستی تکفیری از همان زمان فعالیت های خود را در منطقه آغاز کردند و اکنون شرایط را به چنین وضعی رسانده اند.

اما اکنون آمریکایی ها، دیگر نمی خواهند خود را هزینه کنند و تلفات سنگین را متحمل شوند پس به استفاده از ارتش کشورهای عربی منطقه رو آورده اند. در بحرانی که با حمایت آمریکا از آل سعود در یمن ایجاد شده، ارتش های کشورهای عربی خود را درگیر کرده اند و اکنون با تصمیم دولت کویت کشورهای عربی متجاوز به یمن به چهار می رسد. البته نقش رژیم صهیونیستی در حمایت از ائتلاف ضد مردم یمن را هم نباید نادیده گرفت.

هر سه ارتشی که خود را وارد جنگ با مردم یمن کرده اند تاکنون تلفات زیادی را متحمل شده اند و با مقاومت ارتش و نیروهای مردمی این کشور، پس از بیش از 9 ماه از آغاز حملات سعودی به یمن، نه تنها به اهداف خود دست نیافته اند بلکه آبروی نداشته آنها در میان افکار عمومی دنیا هر چه بیشتر ریخته شد.

کویت تاکنون در برابر خواسته آل سعود برای پیوستن به ائتلاف ضد مردم یمن مقاومت کرده بود، اما ظاهراً قرار است که نیروی زمینی خود را برای مشارکت در کشتار مردم یمن به این کشور اعزام کند.

کویت گرچه عضو ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی علیه مردم یمن است اما تاکنون نیروی زمینی به یمن اعزام نکرده بود.

اعزام نیروی زمینی ارتش کویت به یمن برای جنگ با مردم مظلوم این کشور در کنار رژیم جنایتکار سعودی و همچنین بحرین و امارات اشتباهی بزرگ از سوی پادشاه کویت است که باعث می شود این کشور هم به مانند دیگر کشورهای مشارکت کننده در تجاوز به یمن، منفور ملت خود، مردم مسلمان منطقه و افکار عمومی جهان شود.

عربستان اکنون به دنبال همراه برای مشارکت در هزینه های مالی و جانی در جنگ با مردم یمن است. شرایط اقتصادی عربستان به خاطر کاهش قیمت نفت تحت تأثیر مستقیم این اتفاق قرار گرفته و به همین خاطر نمی تواند هزینه های سنگین جنگ را به تنهایی پرداخت کند. برای جبران هزینه ها سعی دارد تا پای دیگر کشورهای عربی منطقه را باز کند تا بخشی از پول های نفت خود را که اکنون مفت به بازار عرضه می کنند و بیشترین سود را هم کشورهای غربی و اروپایی از این بابت می برند، پرداخت کنند تا فشار بر گرده آل سعود کم شود.

اما چنین اقدامی هزینه های جنگ با مردم یمن را افزایش می دهد ضمن این که شکست این ائتلاف، شکست یک کشور در مقابل مردم مقاوم یمن نیست بلکه شکست 4 کشور بزرگ، با سرمایه و جمعیت زیاد همراه با ارتشی مدرن خواهد بود که نتوانست مقابل یک ملت اقدامی کند. کویت خود را قربانی خواسته های آل سعود می کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *