اعتماد به برخی جریان های سیاسی کاهش یافته است
خبرگزاری میزان-نادر صادقیان در برنامه «عصرانه» شبکه افق گفت: اعتماد به جریان های سیاسی که می توانست انسجام ، همدلی، وحدت، و همگرایی را به همراه داشته باشد، کاهش پیدا کرده زیرا این افراد توانایی رسیدن به یک هدف، گفتمان، برنامه و جهت گیری مشخص را ندارند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی میزان، نادر صادقیان در برنامه عصرانه شبکه افق با اشاره به آمار بالای شرکت کنندگان در انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در جامعه شناسی بین کمیت و کیفیت رابطه معکوسی برقرار است در واقع رشد کمی نوعی افول کیفی را به همراه دارد.
وی با بیان اینکه توانمندی و تخصص لازمه نمایندگی در مجلس است خاطرنشان کرد: افراد نه تنها در این حوزه بلکه در همه حوزه ها باید از توانمندی و تخصص لازم برخوردار باشند.
این جامعه شناس با اشاره به اهمیت مشارکت مردم برای حضور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حضور مردم در این انتخابات مساعد است اما زمانی که مشارکت جنبه کیفی به خود بگیرد باید به سمت حرفه ای و تخصصی شدن پیش برود.
صادقیان انتخابات را امری سیاسی خواند و تاکید کرد: همه افرادی که برای حضور در مجلس ثبت نام می کنند علی رغم داشتن تفاوت در تخصص و توانایی باید از وجهه سیاسی برخوردار باشند.
وی با بیان اینکه فرهنگ حزب در ایران پایدار و ثابت نیست یادآور شد: این ناپایداری و بی ثباتی، فعالیت احزاب ریشه داری را که می توانند کارساز و موثر باشند را مقطعی و فصلی ساخته است.
این جامعه شناس خاطرنشان کرد: تجربه ناکافی، پیشینه تاریخی و تحذب ضعیف مهم ترین علت نهادینه نشدن احزاب در ایران است.
صادقیان رشد کمی را نشانه افول کیفی رقابت سیاسی در ایران دانست و گفت: رشد کمی مهم نیست آنچه اهمیت دارد توجه به کاستی ها و ضعف های آن است.
وی با اشاره به اینکه افراد نباید حتما از یک حزب مشخص باشند بیان کرد: نماینده های مستقلی که عضو احزاب مشخصی نیستند هم می توانند در این انتخابات شرکت کنند، راه برای کنش گران سیاسی مستقل که تخصص، توان و پیشینه فعالیت سیاسی دارند نیز باز است.
این جامعه شناس با بیان اینکه ساده ترین فعالیت های اجتماعی نیز نیازمند درصدی از دانش، تجربه، تخصص و پیشینه است تاکید کرد: افرادی که احساس تکلیف می کنند باید از توانمندی های لازم برخوردار باشند و توانایی تحلیل فضای سیاسی را در حد یک نماینده مجلس داشته باشند.
صادقیان حق انتخاب شدن و انتخاب کردن را یکی از حقوق اساسی شهروندی دانست و افزود: بخش وسیعی از این افراد تخصص و توان لازم برای حضور در مجلس شورای اسلامی را ندارند، گرچه نباید از عده ای که دارای صلاحیت هستند غافل ماند.
وی تصریح کرد: مردم زمانی می توانند رای دهند که با یک جریان سیاسی مشخص شناسنامه دار و دارای جهت گیری های خاص آشنا باشند.
این جامعه شناس خاطرنشان کرد: بیشتر این افراد ویژگی های مشخصی ندارند به جز چند جریان که شناخته شده هستند دیگران معلوم نیست به دنبال منافع اجتماعی کدام طبقه هستند.
صادقیان تفرق نیروهای سیاسی شناخته شده را یکی از دلایل این رشد کمی دانست و افزود: جناح بندی ها دچار نوعی تفرقه گرایی، انشعاب و چندگانگی شده اند و همین امر باعث شده هر فردی تیم خود را در میدان رقابت داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: اعتماد به جریان های سیاسی که می توانست انسجام ، همدلی، وحدت، و همگرایی را به همراه داشته باشد، کاهش پیدا کرده زیرا این افراد توانایی رسیدن به یک هدف، گفتمان، برنامه و جهت گیری مشخص را ندارند.
این جامعه شناس گفت: این رشد کمی به تخصصی شدن، حرفه ای و نخبه ای شدن فعالیت های سیاسی لطمه می زند و سردرگمی افکار عمومی و کاهش اعتماد اجتماعی را به همراه خواهد داشت.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *