زن 7هزار ساله تهران در خانه جدید +تصاویر

15:47 - 06 دی 1394
کد خبر: ۱۱۴۴۲۳
خبرگزاری میزان - اسکلت بانوی هفت هزار ساله تهران از امروز (یکشنبه) به مدت 50 روز در بخش ایران باستان موزه ملی ایران رونمایی شد.
به گزارش ، بانوی هفت هزار ساله ایران صبح امروز (6 دی ماه) آغوش خود را برای بازدید 50 روزه به روی مردم گشود تا در کنار آن، حدود 34 شیء دیگر که در کاوش‌های خیابان مولوی به دست آمده بود نیز در نمایشگاه کشفیات باستان‌شناسی آثار هفت هزار ساله در معرض نمایش قرار داده شد.

زن 7هزار ساله تهران در خانه جدید +تصاویر

به گفته «جبرییل نوکنده»، رییس موزه ملی ایران، این نمایشگاه قرار است تا پایان دهه فجر در این بخش از موزه ملی ایران دایر باشد و در صورتی که نمایشگاه دیگری جایگزین آن نشد، مدت آن تا نوروز تمدید می‌شود.

در این نمایشگاه علاوه‌بر 5 قطعه سفال شکسته منقول 7هزار ساله، 29 ابزار سنگی به نمایش درآمده‌اند که 17 قطعه‌ی آن متعلق به 8 هزار و 500 سال پیش و مابقی ابزارهای سنگی، هم‌دوره با زن 7 هزار ساله هستند، ازجمله ظرف سالمی که بالای سر این بانوی 7 هزار ساله به دست آمده بود.

زن 7هزار ساله تهران در خانه جدید +تصاویر


خانه جدید اسکلت بانوی هفت هزار ساله تهران

«حمیده چوبک»، رییس پژوهشکده باستان‌شناسی در ابتدا با تاکید بر اختصاص هزینه‌ای حدود 100 میلیون تومان برای کاوش، انتقال و تجهیز این نمایشگاه اظهار کرد: پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، پیگیری‌ها و مکاتبات خود را برای ایجاد سایت موزه در منطقه مولوی و محل کشف این بانوی 7 هزار ساله با رییس سازمان زیباسازی ادامه می‌دهد تا در صورت امکان این اتفاق رخ دهد و اسکلت به محل کشف نخست خود بازگردد.

وی تاکید کرد: در صورت انجام این پیگیری‌ها، چیزی حدود 3 سال زمان نیاز است تا شرایط را برای انتقال دوباره اسکلت بانوی 7 هزار ساله به محل کشف خود منتقل کنیم و بر اساس برنامه‌ریزی اولیه ایجاد سایت موزه در منطقه صددرصد انجام شود.

او در پاسخ به پرسشی درباره تعجیل در انتقال این اسکلت به موزه و تصمیم‌گیری رییس سازمان میراث فرهنگی در مدتی کوتاه برای این پروژه تاکید کرد: هیچ تعجیلی در انتقال اسکلت نداشتیم و همه کارها را بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده و با دقت انجام دادیم. متاسفانه گاهی اوقات بحث‌هایی برای سیاه‌نمایی اقدامات مسوولان دولتی انجام می‌شود که این بحث نیز پیرو همان اتفاق است.

وی اظهار کرد: معتقدیم متخصصان مرمت حرف آخر را می‌زنند، نه این که ما مجبور باشیم بر اساس فشار افکار عمومی اقدامی به این مهمی را انجام دهیم.

«چوبک» همچنین درباره احتمال حفاری‌های غیرمجاز در محوطه کشف اسکلت توسط مردم و مغازه‌داران منطقه خیابان مولوی اظهار کرد: خوشبختانه یک پوشش دو تا سه متری از انباشته‌های -خاک و سنگ روی محوطه را پوشانده است که امکان هر عملیات غیر مجازی را به صورت کلی می‌گیرد با این وجود اداره کل میراث فرهنگی استان تهران و یگان حفاظت این اداره کل همچنین NGO‌ها چشم و گوش بیدار ما هستند و در صورت انجام هر گونه خلافی آن را به سرعت متوقف می‌کنند.

وی تاکید کرد: تضمین می‌کنم که در اولین فعالیت‌های غیر مجاز در لایه‌های باستانی خیابان مولوی ما خبردار شده و جلو هر نوع اقدام غیر مجازی را می‌گیریم و به مجرد این که کوچکترین اطلاعی پیدا کنیم وارد عمل می‌شویم. مطمئنا اگر تمام مسوولان وظیفه خود را رعایت کنند، مردم نیز فرهنگ سازی مناسبی برای حفاظت از میراث فرهنگی کشور در خود نهادینه شده دارند.

زن 7هزار ساله تهران در خانه جدید +تصاویر


خانه جدید بانوی هفت هزار ساله تهران

رییس پژوهشکده باستان‌شناسی پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در ادامه گفت: درخواست از سازمان زیباسازی فقط مربوط به بستن تفاهم‌نامه با سازمان میراث فرهنگی نیست، بلکه باید بتوانند در برنامه‌های سال 94 ادامه کاوش‌ها در منطقه را پیش‌بینی کنند و یک استراتژی شهری در این زمینه داشته باشند، چون کاوش در وسط شهر و در مکانی که مردم همیشه رفت و آمد دارند بسیار متفاوت با کاوش در محوطه‌های باستانی است که در مناطق بیابانی قرار گرفته‌اند.

او همچنین درباره تبلیغات برای معرفی این زن هفت هزارساله و جذب مردم برای بازدید از این اسکلت اظهار کرد: ما همه تلاش خود را در این زمینه می‌کنیم هر چند هزینه و پول زیادی نیاز دارد، ما باید باور داشته باشیم که تهران هویت و تمدنی بسیار غنی دارد فکر می‌کنم که مردم هم دوست دارند که بدانند چه تمدنی داشته‌اند. در حال حاضر معتقدم این یافته‌ها در جای درست خود قرار گرفته‌اند.

سیدمحمد بهشتی، رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به همراه دکتر حسن کریمیان، معاون فرهنگی دانشگاه تهران نمایشگاه کشفیات باستان‌شناسی آثار هفت هزار ساله را افتتاح کردند.

زن 7هزار ساله تهران در خانه جدید +تصاویر

زن 7هزار ساله تهران در خانه جدید +تصاویر

تعداد زیادی از باستان شناسان پیشکسوت در افتتاح این نمایشگاه حضور داشتند. همچنین «مهسا وهابی»، کاشف اولیه ظروف قدیمی 400 ساله در خیابان مولوی نیز در نمایشگاه حضور داشت.

زن 7هزار ساله تهران در خانه جدید +تصاویر

زن 7هزار ساله تهران در خانه جدید +تصاویر

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *