حوزه و دانشگاه باید مسیر حرکت انقلاب را ریلگذاری کنند/ بدنه نخبگانی کشور از دغدغههای مردم و کف جامعه دورند
به گزارش ، داوود گودرزی مسئول سازمان بسیج دانشجویی در جمع دانشجویان در ارتباط با وحدت حوزه و دانشگاه اظهار داشت: به نظر من مقولههای اینگونه مهم و زمینمانده کم نداریم مثل وحدت حوزه و دانشگاه، ارتباط صنعت و دانشگاه و مقولههای دیگری که زمینمانده است و همین کرسیهای آزاداندیشی اینها مقولههایی است که آنطورکه بایدوشاید انجامنشده است.
وی ادامه داد: ممکن است به مناسب 27 آذر یک همایشی هم گذاشته شود و رفتوآمدهایی هم صورت بگیرد ولی گیر در فهم مسئله است. چرایی و چگونگی این وحدت فهم نشده و مسئولین و مدیران سطحی نگاه کرده و فکر میکنند مثلاً اگر تعدادی روحانی در جلسهای شرکت کنند، وحدت انجام میشود؛ هم در حوزه و هم در دانشگاه به معنای مدیریت دانشگاه و وزارتخانههای مختلف و همچنین در تشکلهای دانشجویی اولاً باید این فهم را درست کنیم؛ یعنی وحدت حوزه و دانشگاه یعنی چه؟
وی تصریح داشت: مسئله وحدت حوزه و دانشگاه که از ابتدای انقلاب مطرحشده یعنی اگر قرار است که این کشور به سمت اهداف عالیه خود حرکت کند این به یک نرمافزار نیاز دارد و برای حرکت ملت ایران باید طرحی بر اساس نظام اجتماعی، نظام اقتصادی، نظام فرهنگی و نظام سیاسی مبتنی بر اسلام و ایران نوشته شود و ریلگذاری گردد تا روی آن ریل حرکت کنیم؛ حال این ریلگذاری را چه کسی باید انجام دهد و این نرمافزار حرکت انقلاب به سمت اهدافش را باید چه کسی بنویسد و طراحی کند؟ جوابش حوزه و دانشگاه است.
گودرزی تأکید داشت: حوزه به معنای اسلامیت نظام و آنجایی که باید فقه اسلام و فقه شیعه و آن چیزی که در قانون اساسی داریم متناسب با شرایط روزبهروز رسانی و تدوین شود و ارائه کند.
وی افزود: چرا بحث بانکداری اسلامی زمینمانده؟ به دلیل همین مسائل است و سایر عرصههای دیگر عرض کردم. نظامهایی که یک جامعه اسلامی را تشکیل میدهد؛ اینکه آقا پنج مرحله برای انقلاب اسلامی تعریف میکنند که این پنج مرحله ازاینقرار است: انقلاب اسلامی، دولت اسلامی، نظام اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن اسلامی و بعد فرمودند که ما الآن در دولت اسلامی هستیم، آنوقت تعریفی که آقا از دولت اسلامی میدهد و جامعه اسلامی میدهد میگوید: ما انقلاب کردیم و نظامهایی را مستقر کردیم و در مرحله سوم و چهارم اسلام باید کاملاً در همه این نظامها پیاده شود و ما کشوری داشته باشیم در مرحله چهارم جامعه اسلامی که مردم در اوج رفاه و در اوج معنویات زندگی میکنند.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی یادآور شد: وحدت حوزه و دانشگاه در ابتدا در فکر و تفکر است. اینها باهم وحدت داشته باشند و بر اساس این هدف مشترک که شکلگیری جامعه اسلامی است تولید نرمافزار، فکر و گفتمان کنند بعدازآن نیز تولید، ساختار و نهاد کنند و بگویند که چطور میشود این ساختارها و نظامها را در کشور پیاده کرد؛ یعنی فقط در مرحله تولید نمانند بلکه بتوانند چگونگی اجرای این نظامها را تعریف کنند.
وی ادامه داد: این یعنی وحدت حوزه و دانشگاه که حوزه ما نسبت به مسائل و مشکلات مردم غریبه نباشد. یکی از نقدها به بدنه نخبگانی کشور، چه در حوزه و چه در دانشگاه است این است که از دغدغههای مردم و کف جامعه دورند.
وی تصریح داشت: اکنون دشمن در همین بحثی که عرض کردم یعنی جابهجایی دین و تقلیل دین، دیگر از روشهای 10 یا 15 سال پیش استفاده نمیکند و اصلاً از علم کلام دیگر ورود پیدا نمیکند؛ اتفاق دیگری رقم میزند و حوزه باید راجع به تهدیدات جدید خود را آماده کند.
گودرزی اشاره داشت: به نظر من وحدت حوزه و دانشگاه که مطرحشده و حرف مهمی هم هست یعنی کسی که در حوزه نشسته و کسی که در دانشگاه است بداند که رسالت تحقق جامعه اسلامی بر دوشش هست و باید به سمت تدوین و طراحی و پیاده کردن آن برود و بعد هم به همدیگر کمک کنند؛ چون این نظام نویسی و شکلگیری جامعه اسلامی تخصصهای متعدد و مبانی فقهی قوی و بهروز شدهای نیاز دارد و اینها هر دو باید کنار همدیگر این کار را انجام بدهند.
وی در پایان اظهار داشت: به نظر من خیلی کم از این زاویه به این مسئله نگاه شده حالا ما بهعنوان بسیج دانشجویی تلاشمان این بوده و هست که بالاخره این فهم و نگاه را منتشر کنیم و این درک از مسئله را بیان کنیم تا به سمت اقدامات گامهای بعدی برویم؛ باید این جمعها شکل بگیرند و به این سمت بروند که طبیعتاً این روز 27 آذر را مثل سال گذشته میشود تبریک گفت و گرامی داشت.
انتهای پیام/