معماران نقش کلیدی در کاهش موقعیتهای ارتکاب جرم دارند
خبرگزاری میزان - مسعودی فر گفت: معماران، شهرسازان و مهندسین میتوانند با بکارگیری راهبردهای پیشگیری از جرم، نقش کلیدی در از بین بردن و یا کاهش فرصتها و موقعیتهای ارتکاب جرم داشته باشند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی دادگستری آذربایجان شرقی، رضا مسعودی فر در آیین افتتاحیه همایش ملی «نگاهی نو به: شهرسازی، امنیت و پیشگیری از وقوع جرم در فضاهای شهری» گفت: معماران، شهرسازان و مهندسین می توانند با بکارگیری راهبردهای پیشگیری از جرم، نقش کلیدی در از بین بردن و یا کاهش فرصتها و موقعیت های ارتکاب جرم داشته باشند.
وی گفت: از تعداد370 مقاله علمی ارسال شده به دبیرخانه همایش، تعداد 12 مقاله به عنوان مقالات برتر پذیرفته شد که به شکل سخنرانی در همایش ارائه خواهد شد؛ همچنین 55 مقاله به شکل خلاصه مقاله و 32 مقاله به صورت کامل در کتاب همایش که بالغ بر 700 صفحه می باشد چاپ شده و در اختیار اساتید، دانشجویان و علاقمندان قرار خواهد گرفت.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری آذربایجان شرقی در خصوص چرایی و ضرورت برگزاری همایش مذکور اظهار داشت: جرم شناسان همیشه به دنبال علت شناسی بوده اند. گاهی خصوصیات فردی اعم از جسمی و روانی و گاهی محیط را عامل جرم دانسته اند. جرم شناسی با شناخت علت جرم به دنبال اهدافی ویژه از جمله پیشگیری از جرم است. پیشگیری از جرم در دهه های خیر به یکی از موضوعات مهم در مطالعات جرم شناسی تبدیل و به عنوان یک راهبرد و سیاست کنترل جرم مورد عمل بسیاری از کشورهای توسعه یافته قرار گرفته است؛ پیشگیری های وضعی (علم کاهش فرصتهای ارتکاب جرم)، موضوع و اساس همایش مذکور است. در این رویکرد، تغییراتی در طراحی و مدیریت مکانها، فرصتهای جرم را از بین می برد تا با هزینه های کم اقتصادی و اجتماعی از وقوع جرم پیشگیری شود. این تغییرات با هدف منحرف کردن بزهکاران بالقوه از ارتکاب جرم از طریق افزایش خطرات یا مشکلات ارتکاب جرم و ... به اجرا درمی آید.
وی افزود: طراحی مجدد محیط و مدیریت آن قطعاً در کاهش جرایم مؤثر خواهد بود. افراد جامعه، صاحبان منازل، طراحان، معماران، شهرسازان و مهندسین می توانند با بکارگیری راهبردهای پیشگیری از جرم، نقش کلیدی در از بین بردن و یا کاهش فرصتها و موقعیت های ارتکاب جرم داشته باشند. اگر در طراحی ساختمانهای مسکونی و تجاری، مبلمان شهری، طراحی خیابانها، کوچه ها، پارکها، مواردی چون بهبود روشنایی خارجی، کاهش مکانهای اختفای بزهکاران، کاهش فضاهای باز بلاتکلیف، اِعمال نظارت طبیعی یا در دید بودن فضاهای عمومی و نیمه عمومی، استفاده از تجهیزات حفاظت الکترونیکی مثل دوربینهای مداربسته، دشوارسازی رسیدن به اهداف مجرمانه از طریق محکم نمودن دربها، پنجره ها، قفلها، راه اندازی نگهبانی در مجتمع ها و حتی نحوه استقرار ساختمانها نسبت به همدیگر رعایت گردد، قطعاً شاهد کاهش چشمگیر جرایم خواهیم بود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *