بسیاری از جرائم خشن تحت تاثیر مصرف شیشه است

12:23 - 25 آذر 1394
کد خبر: ۱۱۰۰۹۳
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
خبرگزاری میزان- مسئول آموزش آزمايشگاه‌هاي سازمان پزشكي قانوني كشور با اشاره به اينكه شيشه بدترين نوع از مواد اعتياد آور است و بسياري از جرايم خشن تحت تأثيرمصرف آن اتفاق مي افتد، گفت: شروع اوج سوءمصرف متانفتامين (شيشه) در ايران مربوط با سال 1387 و همزمان با توليد اين ماده در كشور است در حاليكه در سال‌هاي پيش از آن مصرف شيشه در ايران بسيار محدود بود.
به گزارش به نقل از  اداره كل روابط عمومي و امور بين‌الملل سازمان پزشكي قانوني كشور، دكتر كامبيز سلطاني نژاد در سمينار علمي عوامل روانگردان از ديدگاه باليني و پزشكي قانوني با اشاره با آخرين آمارها از وضعيت سوءمصرف مواد در كشور گفت: بر اساس آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر كه مربوط به سال 1391 و در مقياس سني 15 تا 64 سال است، مصرف شيشه 26 درصد سهم مواد را به خود اختصاص مي دهد و بر اين اساس بعد از ترياك و مشتقات آن شيشه دومين ماده مورد سوءمصرف در كشور محسوب مي شود.

وي ادامه داد: بر اساس اين آمارها 45 درصد مصرف كنندگان مواد مخدر و مخرك زير 29 سال هستند و سن آغاز اعتياد در آنها 21 سال است. همچنين 53 درصد اين افراد شاغل، 64 درصد زير ديپلم و 63 درصد نيز متأهل هستند.

دكتر سلطاني نژاد با اشاره به آمارهاي سازمان پزشكي قانوني كشور آمار تلفات سوءمصرف مواد مخدر و محرك در فاصله ده ساله 1384 تا 1393 را حدود 40 هزار نفر عنوان كرد و از افزايش مرگ و مير ناشي از سوءمصرف ماده شيشه در كشور خبر داد..

اين متخصص سم شناسي همچنين با اشاره به هزينه هاي كشور در بحث كنترل ورود مواد مخدر و مسدود كردن مرزها تصريح كرد: از دهه 60 تا امروز نزديك به چهار هزار نفر از كاركنان نيروي انتظامي در راه مبارزه با مواد مخدر شهيد و 12 هزار نفر نيز جانباز شده‌اند كه نتيجه اين تلاش‌ها موجب شده مسير ترانزيت مواد مخدر از افغانستان و پاكستان به سمت كشورهاي غربي تا حد زيادي تغيير كند و مسير ايران براي قاچاقچيان پرهزينه شود به نحوي كه ميزان ترانزيت مواد مخدر از ايران از 80 درصد به 60 درصد كاهش يافته است.

وي در ادامه با اشاره به آخرين گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل در خصوص مصرف مواد مخدر در جهان گفت: اين گزارش در سال 2015 منتشر شده و اعداد و ارقام آن مربوط به سال 2013 است. بر اساس آن در جهان 246 ميليون نفر مبتلا به سوءمصرف مواد هستند يعني از هر 20 نفر فرد 15 تا 64 سال يك نفر زمينه مصرف مواد را دارد.

وي افزود: بر اساس اين گزارش آمار سوءمصرف كنندگان مواد در جهان در سال 2013 نسبت به سال قبل از آن سه ميليون نفر رشد داشته است.

دكتر سلطاني نژاد ادامه داد: از كل سوءمصرف‌كنندگان مواد در جهان 27 ميليون نفر به يكي از مشكلات ناشي از سوءمصرف مانند وابستگي و يا بيماري هاي عفوني مبتلا هستند، 12 ميليون نفر از آنان نيز مصرف كننده تزريقي موادند كه يك ميليون نفر از آنان به ويروس ايدز مبتلا هستند.

وي تزريق مواد مخدر را مهم‌ترين عمل ابتلا به ايدز عنوان كرد و اظهار داشت: در كشور ما بر اساس آخرين آمار وزارت بهداشت 80 درصد مبتلايان به ايدز از طريق تزريق مواد به اين بيماري مبتلا شده اند هر چند شيوه ابتلا به اين بيماري در حال تغيير به شيوه هاي ديگر است.

وي افزود: در سال 2013 حدود 200 هزار مرگ در جهان تحت تأثير سوءمصرف مواد اتفاق افتاد كه رقم قابل توجهي است.

اين متخصص سم شناسي در خصوص آمار اعتياد در زنان نيز گفت: در حال حاضر يك سوم سوءمصرف كنندگان مواد خانم ها هستند در حاليكه از لحاظ قرار گرفتن در پروسه درمان از هر 5 نفر يك نفر را خانم‌ها تشكيل مي دهند به بيان ديگر خانم‌هاي معتاد تمايل كمتري براي قرار گرفتن در پروسه درمان دارند.

دكتر سلطاني نژاد در ادامه با اشاره به 4 دسته مواد شامل مخدرها، آمفتامين ها، حشيش و روانگردان‌هاي جديد، گفت: ترياك يكي از مهم‌ترين مخدرها در جهان است كه 86 درصد آن در افغانستان توليد مي شود و متأسفانه در سال‌هاي اخير شاهد افزايش سطح زير كشت آن بوده‌ايم. بر اساس آمارها 50 ميليون نفر در جهان سوءمصرف كننده انواع مواد مخدر هستند.

وي ادامه داد: از نظر ميزان مصرف حشيش در جايگاه اول قرار دارد و متأسفانه 180 ميليون نفردر جهان حشيش مصرف مي كنند در سال‌هاي اخير با دستكاري هاي ژنتيكي گياه حشيش و نيز پرورش گلخانه اي آن شاهد ايجاد معضلات بيشتري ناشي از سوءمصرف اين ماده بوده ايم.

وي با اشاره به خطرات مصرف آمفتامين ها و در رأس آن شيشه گفت: در سال‌هاي اخير مصرف شيشه در جهان رو به افزايش بوده و با كاهش مصرف اكستازي شاهد افزايش مصرف شيشه بوده ايم كه به تبع جرايم خشن و حوادث ناگواري در پي مصرف آن به وقوع پيوسته است و متأسفانه مصرف آن در ايران هم رو به افزايش است كه اميدواريم براي كننترل مصرف آن چاره انديشي شود.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *