افراطگرایان به حامیان خود هم وفادار نمیمانند
خبرگزاری میزان-وزیر امور خارجه با بیان اینکه کسی نباید خیال کند میتواند از گروههای افراطی برای پیشبرد اهداف کوتاه خود استفاده کند، گفت: افراطگرایان حتی به کسانی که آنها را ایجاد کرده و یا حمایت میکنند نیز وفادار نمیمانند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه سیاسی میزان، به نقل از وبگاه وزارت امور خارجه، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پس از سفر به پاکستان در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامهها و دیدارهای خود در اسلامآباد و اجلاس قلب آسیا گفت: در چارچوب این اجلاس دیداری با طرف افغانستان داشتیم. مسئولیت ایران در این اجلاس تلاش در زمینه بحث آموزش در افغانستان است و در همین راستا در ایران دو جلسه برگزار کردیم. یکی اجلاس درباره بیماریهای واگیردار و دیگری اجلاسی درباره همکاری در راستای حل مشکلات افغانستان در زمینه مبارزه با تروریسم، مواد مخدر، افراط گرایی و کمک به توسعه این کشور.
ظریف با اشاره به کمکهای ایران در زمینه آموزش افغانها در ایران افزود: از جمله این کمکها میتوان به آموزش کودکان افغان در ایران اشاره کرد. علاوه بر این همانطور که در سخنرانی هم مطرح شد همه در زمینه مقابله با افراط و تروریسم و همچنین مقابله با مواد مخدر به عنوان یک مشکل پیچیده تأکید دارند.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه در سخنرانی که در اجلاس قلب آسیا قرائت شد، تذکری در رابطه با حمایت برخی کشورها از تروریسم داشتم، گفت: ما تذکری به همه دوستان دادیم که افراط و تروریسم موضوعاتی هستند که نباید برای بهره برداری مقطعی از آنها استفاده شود.
وی ادامه داد: کسی نباید خیال کند که میتواند از گروههای افراطی برای پیشبرد اهداف کوتاه خود استفاده کند.
ظریف با تأکید براینکه افراط گرایان در گذشته نیز نشان دادهاند که به حامیان خود نیز وفا نخواهند کرد، تأکید کرد: افراط گرایان حتی به کسانی که آنها را ایجاد کرده و یا حمایت میکنند نیز وفادار نمیمانند.
ظریف افزود: رئیس جمهوری افغانستان نیز بحث مهمی را مطرح کرد که مورد استقبال حاضرین در اجلاس قرار گرفت. مشکلاتی که اشرف غنی مطرح کرد و همچنین راه حلهای ارائه شده از سوی او بسیار به دیدگاههای ما در جمهوری اسلامی نزدیک است.
وی ادامه داد: مباحث مطرح شده از سوی اشرف غنی در زمینه همکاری دوجانبه و چند جانبه از جمله در زمینه توسعه بندر چابهار که به توسعه افغانستان کمک میکند و ایران و هند و افغانستان در این زمینه با هم همکاری میکنند، بود.
ظریف ادامه داد: فرصتی هم بود تا با نواز شریف نخستوزیر پاکستان دیداری داشته باشم و در مورد روابط دوجانبه و همکاریها که در حوزه اقتصادی باید بین دو کشور وجود داشته باشند، مانند خط لوله گاز و همکاریهای بانکی و همینطور در مورد مسائل منطقهای با طرف پاکستانی خود گفتوگو کردیم.
وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از صحبتهای خود در جمع خبرنگاران به دیدار خود با وزیر خارجه چین اشاره کرد و گفت: همکاریهای دو جانبه، سفر رئیس جمهوری چین به ایران، آینده روابط راهبردی بین تهران و پکن و همینطور در مورد بخشی از اجرای برجام که به صورت ویژه چین مسئول آن است که بحث بازسازی اراک را دنبال کند و اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی و دستور مقام معظم رهبری در مورد مقدمات آغاز مراحل اجرای بازطراحی اراک گفتوگو و رایزنی کردیم.
وی همچنین عنوان کرد: با وزیر خارجه تاجیکستان، پاکستان و افغانستان دیدارهای خوبی داشتیم که مجموعا همکاریهای منطقهای و بینالمللی خوبی به ویژه در زمینه مقابله با تروریسم و افراط گرایی در هر سه ملاقات انجام شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *