ضرورت اجتناب از نسبت دادن افراطگرایی خشونتآمیز به ادیان
به گزارش ، غلامعلی خوشرو سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک در سخنرانی در مجمع عمومی این سازمان ضمن ارائه پیش نویس قطعنامه پیشنهادی کشورمان با موضوع «جهان عاری از خشونت و افراطیگری»، اظهار داشت: اجماع و حمایت کشورها در خصوص قطعنامه پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران نشانگر ضرورت اقدام از سوی ملل متحد در خصوص چالش «خشونت و افراطیگری خشونتآمیز» در جهان است.
خوشرو افزود: پیش نویس امروز نسخه مکمل و به روز شده قطعنامهای است که هیأت نمایندگی کشورم به مجمع شصت و هشتم ملل متحد در سال 1392 ارائه کرد که با اجماع به تصویب رسید. قطعنامهای که به ابتکار حسن روحانی ریاست جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی دو سال گذشته ارائه شد و در واقع بخشی از شعارها و اهداف تبلیغات ریاست جمهوری ایشان مبنی بر گزینش تعامل، رواداری و اعتدال به جای خشونت و افراطیگری در جهان بود.
نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل گفت: افراطیگری خشونت آمیز و آثار مترتب آن از جمله خشونتهای فرقهای از زمان تصویب قطعنامه پیشنهادی ایران در دو سال گذشته رو به فزونی گذاشته است. سبعیت اعمال شده از سوی گروههای افراطی در سوریه و عراق طی دو سال گذشته و اقدامات بیرحمانه اخیر در مناطقی از جمله پاریس، بیروت، مصر، آنکارا و اخیرا در آمریکا و نقاط دیگر ضرورت ایفای نقش جدیتر مجمع عمومی سازمان ملل متحد را دوچندان میسازد. در دنیای امروز که تهدیدات حد و مرزی نمیشناسند، تنها راه مقابله با این چالش تلاش جمعی جامعه بینالملل است.
خوشرو همچنین در جمع نمایندگیهای حاضر در جلسه گفت: ضروری است که از نسبت دادن افراط گرایی خشونت آمیز به هر دینی اجتناب شود. آنها که ادیان الهی را متهم میکنند و بر ضد پیروان ادیان نفرت انگیزی میکنند و در کوره تبعیض میدمند، در واقع به تروریستها کمک کرده و آنها را در عضوگیری بیشتر و گسترش ایدئولوژی تاریک و خشونت آمیز خود یاری میدهند.
وی افزود: گفتگو، اعتدال، رواداری و حقوق بشر موثرترین پادزهر افراطی گری است که میکوشد ادیان را به انحراف کشانده و فکر بشریت را به ویرانی و مرگ سوق دهد. بنابراین ضروری است که جامعه بینالملل و هر یک از کشورها اقدامات موثری در برخورد با زمینههای رشد و تقویت افراطی گری اتخاذ کرده و آنها را به اجرا بگذارند.
نماینده دائم کشورمان همچنین در بخش دیگری از سخنرانی خود گفت: قطعنامه جهان علیه خشونت و افراطی گری حاوی فراخوانی برای فاصله گرفتن از گذشته، ارتقاء مفهوم شهروندی، اولویت قائل شدن برای سعادت نسل آینده و نگاه به آینده با امید و اعتدال و اجتناب از تمرکز بر تسویه حسابهای گذشته است.
وی گفت: اعضای سازمان ملل با تصویب این قطعنامه اعلام میکنند که معتقد به لزوم همکاری و اجتناب از ذهنیتهای حاصل جمع صفر برای مقابله موثر با خشونت و افراط هستند.
خوشرو همچنین از کلیه اعضای مجمع عمومی سازمان ملل برای پیوستن به اجماع برای تصویب قطعنامه تشکر و اظهار امیدواری کرد که روند هماهنگی بین کشورها برای مقابله با عوارض خشونت و افراط در پرتو این قطعنامه بیش از پیش تسریع شود.