مدارا با دیگران از صفات برجسته پیامبر اسلام بود
خبرگزاری میزان-امام جمعه قم وتولیت استان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) در مراسم سوگواری رحلت رسول مکرم اسلام در حرم رضوی از اخلاق مداری و مدارا با مردم به عنوان یکی از صفات برجسته رسول مکرم اسلام(ص) نام برد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه سیاسی میزان، آیتالله سید محمد سعیدی شامگاه پنجشنبه در مراسم سوگواری رحلت رسول مکرم اسلام و امام حسن مجتبی (ع) که در حرم مطهر رضوی برگزار شد بیان کرد: اسلام دین مدارا و حمایت از حق است و حتی اگر قرار باشد حق الهی را با اعدام یک فرد خاطی به حکم اسلام انجام دهیم باید خدا را در نظر گرفت.
وی با بیان اینکه پیامبر اکرم (ص) هیچ گاه برای پیشبرد اهدافشان از حرکات و رفتار تند با مردم بهره نبردند افزود: ایشان همواره مدارا و رفاقت با دیگران را سرلوحه اقدامات خود قرار داده و در اصل پاسدار حریم حق بودند.
امام جمعه قم با اشاره به اینکه رسول مکرم اسلام همواره با مدارا و عطوفت با همه برخورد می کردند ادامه داد: برپایی مراسم رحلت و تعزیه برای اهل بیت(ع) فرصت مغتنمی برای تامل و تفکر درباره سیره، مطالبات و ماموریتهای این بزرگواران است.
آیت الله سعید بیان کرد: بهترین زیارت و مراسمی که برای اهل بیت(ع) برگزار میکنیم این است که هم اظهار ادب داشته باشیم و هم ببینیم آنها چه انتظاری از ما داشتند.
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) افزود: رسول مکرم اسلام فرمودند «خدای متعال من را به فرایض و واجبات امر کرده است و هم سطح با این مباحث باید با مردم مدارا کنم»
وی با اشاره به اینکه پیامبر اسلام در طول ۲۳ سال عمر رسالت خود به همراه ائمه معصومین برای ما یک سیره بزرگی از معارف بر جای گذاشتند ادامه داد: در همین راستا وظایفی برای ما مسلمانان به طور متقابل و در برابر این گنجینه های دینی وجود دارد و آنهم تاسی و الگو قرار دادن این صفات نیک و غنی اسلامی در زندگی است.
وی افزود: خداوند در قرآن به پیامبر اسلام (ص) توصیه می کند که باید با امت ملایم بود زیرا اگر خشن رفتار کنی، مردم از اطراف تو پراکنده می شوند، بنابراین از اشتباهات مردم بگذر و برای آنان طلب استغفار کن.
آیت الله سعیدی با اشاره به رعایت حقوق دیگران بیان کرد: در ارتباط با بیگانگان و اثبات حق باید در ابتدا مدارا پیشه کرد و سپس برای دفاع از حق تدبیر کرد.
وی تاکید کرد: بر همین اساس ما باید در جامعه، خانواده و برخورد با مسائل سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، رفتار خود را کنترل کنیم و البته در اثبات حق و گرفتن آن کوتاهی نکنیم.
وی بیان کرد: مدارا در رفتار به این معنا نیست که برای گرفتن حق کوتاه بیاییم.
نامه مقام معظم رهبری نمونه ای از مدارا با بیگانگان
امام جمعه قم همچنین با اشاره به نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی این عمل را مصداق مدارا با بیگانگان و اثبات حق ذکر و بیان کرد: رهبر معظم انقلاب در این نامه جوانان غرب را با دل هایی پاک به اسلام شناسی دعوت کردند.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب در این نامه جوانان غربی را خطاب قرار دادند و نوشتند فطرت و عقاید شما به اسلام نزدیک است.
وی با اشاره به روایتی بیان کرد: حضرت امیرالمومنین علی (ع) خطاب به مالک اشتر میفرمایند: «سختگیری را با لحن نرم بیامیز و تا آنجا که مدارا جای دارد این راه را ادامه بده» و لذا ما نیز در تمامی امور باید این صفت بارز را سرلوحه اعمال خود قرار دهیم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *