۱۷ کشور منطقه مدیترانه شرقی دارای بحران جدی در حوزه سلامت است
به گزارش گروه اجتماعی ، علی جعفریان در دومین جشنواره دانشجویی ابنسینا که همزمان با روز دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم برگزاری این جشنواره را جزو برنامههای نهایی قرار دهیم تا بهصورت یک سنت حسنه، در دانشگاه باقی بماند.
وی با اشاره به اینکه براساس تقسیمبندی سازمان بهداشت جهانی، ایران جزو منطقه مدیترانه شرقی قرار دارد، گفت: 22 کشور در این منطقه در نظر گرفته شده که 3 کشور در این میان دارای وضعیت قرمز هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: 17 کشور نیز در این منطقه از لحاظ بهداشتی و سلامت، دارای بحران جدی بوده و علیرغم مشکلات کشورهای اطراف ما خوشبختانه ایران دارای ثبات است که این مسئله از طریق سیاستگذاریهای کلان کشور توسط مقام معظم رهبری، دیپلماسی دولت و توان بازدارنده نظامی، همچنین مردم جامعه محقق شده است.
جعفریان مطرح کرد: باید بهعنوان یک ایرانی قدر خودمان را بدانیم، البته این موضوع بدین معنا نیست که مشکلی نداریم، ولی بهطور کلی طی 2 دهه گذشته علیرغم معضلاتی همچون تحریمها، امنیت داریم و سرپا هستیم.
وی به مراسم اربعین و سفر 22 میلیون نفر طی 10 روز به عراق اشاره کرد و گفت: با وجود حجم این تعداد مسافر، کسی نگاه چپ به آنها نکرد، بنابراین علیرغم همه مشکلات باید قدرشناس باشیم تا خدا آن را از ما نگیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: من و همسن و سالهای من جنگ را دیدهایم و بنده حداقل 20 دوست نزدیک خود را در جنگ از دست دادهام، بنابراین باید قدر امنیت را دانست و شکرگزار بود.
جعفریان به شعار «دانشجو، نشاط، تعالی و آرمانگرایی» اشاره کرد و خطاب به دانشجویان حاضر در جلسه، گفت: خودتان را درگیر چیزهای کوچک نکنید و با عبور از مسائل جزئی بانشاط باشید.
وی بیان کرد: معضل جدی در سطح جامعه ما این بوده که ظرفیت عجیبی در پیدا کردن ضعف بقیه داریم، درحالی که به این مسئله در خودمان توجه نمیکنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران خطاب به دانشجویان تأکید کرد: باید کار را درست و بادقت انجام داد، بهویژه شما دانشجویان که در رشته پزشکی فعالیت میکنید.
جعفریان به موضوع تعالی اشاره کرد و گفت: دانشجو یعنی حرکت به سمت تکامل و اضافه کردن معلومات، بنابراین شما دانشجویان باید به کمال فکر کنید. پیشنهاد میکنم در سقفهای خودساخته گیر نکنید تا بتوانید در جهت بهتر شدن پیش روید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در خاتمه با تأکید بر اینکه جامعه نیاز به دو موضوع جدی تفکر و اخلاق دارد، خاطرنشان کرد: فکر ضرورت جامعه است و این موضوع باید از درون دانشگاه نشأت بگیرد، همچنین بدون اخلاق معلوم نیست چه بلایی بر سرمان خواهد آمد، حتی اگر دانش داشته باشیم، بنابراین اخلاق نیز لازم بوده از درون دانشگاه نشأت بگیرد.