موج برف و سرما و یخبندان در 17 استان/ ورزقان 20درجه زیر صفر/تهران هم سفیدپوش شد/ ارتفاع برف در چهارمحال و بختیاری به 60سانت رسید + فیلم
خبرگزاری میزان-روزهای یکشنبه و دوشنبه در برخی مناطق شرق و جنوب شرق کشور وزش باد شدید پیش بینی می شود،
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار اجتماعی میزان، احد وظیفه مدیریت پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی براساس داده ها و الگوهای پیش یابی هواشناسی از حاکم شدن توده هوای نسبی سرد در استان های نیمه شمالی کشور خبر داد و افزود: بارندگی در استان های ساحلی دریای خزر و دامنه های شمالی البرز تداوم یافته و در ارتفاعات بارش به شکل برف خواهد بود.
مدیریت پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی با بیان این که اواخر وقت شنبه سامانه بارشی فعال دیگری از جنوب غرب وارد کشور می شود، تصریح کرد: گستره بارش این سامانه روز یکشنبه دامنه های زاگرس مرکزی و جنوبی، نواحی مرکزی، دامنه های جنوبی و شمالی البرز و سواحل شمالی کشور را در بر خواهد گرفت.
وظیفه اظهار کرد: روز دوشنبه با نفوذ توده هوای سرد به نیمه غربی کشور بارش در شمال غرب، غرب و مناطق کوهستانی جنوب غرب به شکل برف پیش بینی می شود و در دامنه های شرقی البرز، استان های ساحلی دریای خزر، شمال شرق و بطور پراکنده در برخی مناطق شرق و جنوب شرق بارش تداوم خواهد یافت.
وی با اشاره به خروج این سامانه در روز سه شنبه از استقرار توده هوای سرد و خشک در غالب مناطق کشور تا اواخر هفته خبر داد.
مدیریت پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی با بیان این که روزهای یکشنبه و دوشنبه در برخی مناطق شرق و جنوب شرق کشور وزش باد شدید پیش بینی می شود، خاطرنشان کرد: در سه روز آینده خلیج فارس و روز دوشنبه خلیج فارس و تنگه هرمز مواج و طوفانی پیش بینی می شود.
براساس پیش بینیها دمای هوا در برخی نقاط کشور طی هفته جاری کاهش 5 تا 15 درجه ای خواهند داشت.
بنابراین گزارش،پژوهشکده اقلیم شناسی سازمان هواشناسی در پیش بینی فصلی کشور که هفته اول هر ماه بروز می شود، گزارشی از میانگین بارش و دمای کشور از ابتدای سال آبی تا هشت آذر 1394 و پیش بینی بارش و دمای کشور طی سه ماه آینده ارائه کرده است. شایان ذکر است صحت این پیش بینی ها حدود هفتاد درصد است و دوره آماری در این گزارش از 1982 تا 2010 می باشد.
وضعیت بارش و دمای کشور از اول مهر تا هشت آذر 1394
دمای کشور از ابتدای مهر تا هشت آذر 1394 در حد میانگین و در نیمه شمالی کشور کمتر از میانگین بلندمدت بوده است. در همین دوره میانگین بارندگی کل کشور نسبت به دوره بلند مدت حدود دو برابر شده و در مقایسه با سال گذشته نیز حدود چهارده درصد افزایش یافته است. چنین تغییراتی در ابتدای سال آبی عادی بوده و به دلیل بارش های اخیر نبایستی تلقی نمود که منابع آبی کشور افزایش یافته، در این خصوص لازم است برنامه های کنترل و مصرف بهینه آب دنبال شود.
بیشترین افزایش در استان های کرمان، ایلام، سیستان و بلوچستان، بوشهر و ارستان در حدود سه برابر میانگین بلند مدت یا بیشتر بوده است. نکته حائز اهمیت سیل آسا و عمدتاً تک واقعه ای بودن بارش ها می باشد. معمولاٌ در ابتدای سال زراعی یک رخداد بارشی سنگین و یا حدود دو هفته بدون بارش می تواند شرایط را به بالای نرمال یا کمتر از نرمال تغییر دهد.
پیش بینی دمای کشور در سه ماه آینده
میانگین دمای کشور از اوایل آذر تا دی به ویژه در نیمه شمالی کمتر از میانگین بلند مدت پیش بینی می شود که در برخی مناطق با کاهش شدید دما همراه خواهد بود. انتظار سرمای بی سابقه طی این مدت وجود ندارد. دما از اواخر دی ماه تا انتهای زمستان به تدریج تا حدود دو درجه نسبت به میانگین بلند مدت افزایش می یابد. در مجموع علی رغم کاهش دما در یک ماه آینده، تا پایان سال جاری سرمای کم سابقه مورد انتظار نیست.
پیش بینی بارش کشور در سه ماهه
الگوهای سینوپتیکی سطح زمین و لایه میانی جو طی سه ماه آینده در شرایط مناسب برای وقوع بارش در حد میانگین نمی باشند. میانگین بارش کشور از آذر تا پایان سال در حد نرمال تا کمتر از نرمال به ویژه در استان های واقع در غرب و جنوب غرب خواهد بود. میانگین بارش کشور در دوره سه ماهه آذر تا بهمن حول میانگین بلند مدت خواهد بود که به نظر می رسد در مناطق جنوب غربی به خصوص از اواسط زمستان گرایش به کمتر از میانگین بلند مدت داشته باشد.
در آذر ماه نیز میانگین بارش کشور عمدتاً در حد میانگین بلند مدت در نوسان خواهد بود که در نوار جنوبی دریای خزر تا حدودی گرایش به کمتر از میانگین دارد که البته تاثیری بر منابع آب و کشاورزی منطقه نخواهد داشت. اما در نواحی غرب و جنوب غرب کشور گرایش به بیشتر از میانگین میل دارد.
از اواخر آذر ماه به تدریج از قدرت النینوی 16-2015 کاسته شده تا این که در اواسط بهار به حالت خنثی تبدیل می شود.
الگوهای بزرگ مقیاس
برخلاف الگوهای سینوپتیکی مناسب در سطح زمین و سطح میانی جو که موجب بارش های بسیار خوب در مهر ماه گردید، در ماه اذر و به ویژه دی الگوهای سینوپتیکی سطح زمین و پانصد هکتوپاسکال شرایط مناسبی ندارند.
در دی ماه پشته ارتفاعی سطح پانصد هکتوپاسکال در سطح کشور حاکم است. در شرق مدیترانه، فشار سطح زمین یک هکتوپاسکال نسبت به میانگین بلند مدت افزایش یافته است که مناسب برای وقوع بارش های در حد میانگین و یا بیشتر نمی باشد.
نمایه دور پیوندی
در آذرماه بیشینه دمای آب دریا در ماه های دی و بهمن به ترتیب به 2/7 و 2/5 درجه بیش از نرمال خود کاهش می یابد.
هم اکنون(ساعت 6:30 صبح یکشنبه) دمای هوای پایتخت 3 درجه بالای صفر است.درهمین زمان دمای هوای اردبیل و تبریز منفی8، ارومیه منفی7، اراک و ایلام نیز 5درجه زیر صفر گزارش شده است.
بارش برف و باران در جادههای 17 استان کشور/یخزدگی و کولاک در 3 محور مواصلاتی
دمای ورزقان به 20 درجه زیر صفر رسید
بارش برف و باران در جادههای 17 استان کشور/یخزدگی و کولاک در 3 محور مواصلاتی
دمای ورزقان به 20 درجه زیر صفر رسید
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *