زیادهخواهی مانع پیشرفت در مذاکرات است/ با آمادگی کامل و برای انجام توافق نهایی آمدهایم
: وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: هر نوع زیاده خواهی در گفتگوهای هسته ای وین از سوی طرف غربی ،مانع پیشرفت در مذاکرات خواهد بود.
به گزارش ، محمد جواد ظریف که در صدر هیاتی برای شرکت در مذاکرات ایران و گروه1+5 امروز وارد وین پایتخت اتریش شد، درگفتگویی در پاسخ به این سوال که در این مذاکرات آیا انتظارات بیش از اندازه غربی ها مانعی برای پیشرفت در این دور از مذاکرات خواهد شد یانه،گفت: هر زمانی که انتظاراتی که بیش از اندازه و یا زیاده خواهی باشد، مانع پیشرفت در مذاکرات است.
ظریف تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران هیچ چیز بیشتر از حقوق خود نمی خواهد و آماده هستیم که نگرانی های جامعه بین المللی را برطرف کنیم اما معتقدیم که تحمیل راه مذاکره نیست و هیچ وقت به تحمیل تن ندادیم و در این دور از مذاکرات هم تحمیل را نمی پذیریم.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: در این دور از مذاکرات تا 29تیرماه طرف های مذاکره کننده حتما باید وارد نگارش شوند، البته در دوره قبل وارد نگارش شدیم و درست است که موارد توافق زیاد نبود، اما نگارش شروع شد.
وی با بیان اینکه در این دوره از مذاکرات باید یک مقداری روی مفاهیم دیگر هم صحبت شود، افزود: البته جزییات تکنیکی است و آنچه که مهم است این که آیا اراده سیاسی برای رسیدن به توافق وجود دارد .
رییس دستگاه دیپلماسی کشور خاطرنشان کرد: ما با آمادگی کامل آمدیم برای اینکه توافق در پایان این دور از مذاکرات حاصل شود و انشاء الله تا 29تیرماه ما توافق جامع را داشته باشیم و به سمت اجرایی شدن آن پیش برویم.
وزیر خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار واحد مرکزی خبر در باره برنامه های این دور از مذاکرات وین نیز گفت: امروز بعدازظهر با خانم اشتون دیدار خواهیم داشت البته به دلیل آنکه در ماه مبارک رمضان هستیم، قاعدتا برنامه بدون مراسم ضیافت شام است.
ظریف با بیان اینکه بعدازظهر احتمالا دیدارهای دوجانبه بین همکاران بنده و روسای هیات های شرکت کننده خواهد بود، ادامه داد:احتمال دارد که بیشتر به دیدارهای غیر رسمی بپردازیم و بحث کردن بین هیات ها تا به جلسات رسمی به دلیل انکه الان در مرحله ای هستیم که نیاز داریم کار را به پیش ببریم.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان امروز در صدر هیاتی برای شرکت در مذاکرات ایران و گروه۱+۵ وارد وین پایتخت اتریش شد.
ترکیب هیات مذاکره کننده هسته ای ایران در نشست امروز وین
تیمی از مشاوران حقوقی هیات مذاکره کننده هسته ای ایران را در نشست وین همراهی می کنند.
به همراه محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ، اسحاق آل حبیب مدیرکل دفتر وزیرامورخارجه، سیدعباس عراقچی معاون امور حقوقی و بینالمللی، مجید تختروانچی معاون اروپا و آمریکا ، حمید بعیدینژاد مدیرکل سیاسی و بینالمللی وزارت خارجه، داوود محمدنیا مشاور وزیر خارجه، محمد امیری مدیر کل امور پادمانهای سازمان انرژی اتمی و پژمان رحیمیان مدیر کل حوزه ریاست سازمان انرژی اتمی، اعضای تیم مذاکره کننده هستهای ایران در این دور از مذاکرات ایران و 1+5 در وین هستند.
همچنین یک تیم از مشاوران حقوقی نیز در این تیم مذاکره کننده ایرانی حضوردارند.
ششمین دور از مذاکرات وین از امروز چهارشنبه با نشست دوجانبه وزیر خارجه ایران و کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در هتل کوبورگ وین آغاز می شود.
هیات مذاکره کننده آمریکا وارد وین شد
هیات آمریکایی شرکت کننده در مذاکرات ایران و1 +5 وارد وین پایتخت اتریش شد.
ویلیام برنز، معاون وزیر امور خارجه، وندی شرمن مدیرکل سیاسی و جیک سالیوان مشاور ارشد جو بایدن، معاون رئیس جمهور آمریکا در امور امنیت ملی از شاخص ترین افراد تیم مذاکره کننده امریکایی در مذاکرات1+5 در وین هستند.
در ترکیب هیات آمریکایی، آلن ایر، سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه این کشور نیز به چشم می خورد.
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده است که یک گروه 15 نفره متشکل از مقامهای عالیرتبه وزارت امور خارجه، مشاوران ارشد و دستیارانی از وزارت خزانهداری را برای دور جدید مذاکرات جامع اتمی ایران عازم وین کرده است.
به غیر از سه دیپلمات ارشد آمریکایی،13 دیپلمات و مشاور دیگر هم از آمریکا در این گروه حاضرند.
رابرت مالی، مدیر ارشد امور ایران، عراق و کشورهای خلیج فارس در شورای امنیت ملی، آدام زوبین، مدیر دفتر کنترل داراییهای وزارت خزانهداری، ریچارد نفیو، معاون هماهنگکننده سیاستهای تحریمی وزارت خارجه و ریچارد ویل، مدیر دفتر پادمانها و ایمنی اتمی اداره ملی امنیت اتمی وزارت انرژی آمریکا از دیگر اعضای گروه آمریکا در مذاکرات هستند.
مصطفی پوپل، دستیار ویژه معاون وزیر خارجه هم که یک دیپلمات افغان تبار است در مذاکرات وین حاضر خواهد بود.
وزرای خارجه ایران و گروه 1+5 (آلمان، انگلستان، فرانسه، روسیه، چین و آمریکا) به همراه کاترین اشتون سوم آذرماه سال گذشته (1392) در خصوص برنامه هستهای ایران به توافقی تحت عنوان «برنامه اقدام مشترک» دست یافتند که از 30 دی ماه وارد مرحله اجرا شد و 29 تیرماه زمان پایان شش ماهه گام اول توافقنامه ژنو است. طرفین پس از آن برای دستیابی به توافقنامه جامع هستهای پنج دور در وین به گفتوگو نشستند.