فرآینده وام دادن بانک‌های خارجی چگونه است؟

12:21 - 02 آذر 1394
کد خبر: ۱۰۱۸۱۲
دسته بندی: اقتصاد ، انرژی
خبرگزاری میزان - مدیر عامل بانک مسکن در خصوص چگونگی اعطای وام از سوی بانک های خارجی و همچنین تامین مالی پروژه های عمرانی سخن گفت.
به گزارش خبرنگار اقتصادی میزان، هاشم بت شکن در مراسم افتتاح پانزدهمین همایش سیاست های توسعه مسکن در ایران با اشاره به کمبود منابع دولت برای تأمین مالی پروژه ها بیان کرد: برای تأمین مالی پروژه ها سه روش سرمایه تودیعی سهامداران، وام و خطوط اعتباری بانکی، اوراق بدهی و منابع نهادهای بین المللی وجود دارد.

وی افزود: هم اکنون در پروژه های جهانی 80 میلیارد دلار از پروژه از طریق اعتبارات بانکی، 10 میلیارد دلار با انتشار اوراق قرضه و ما بقی از طریق سرمایه تودیعی سهامداران تأمین مالی می شود.

رئیس بانک مسکن گفت: هم اکنون بانک های توسعه ای 90 درصد وام بلند مدت، 74 درصد وام کوتاه ، 25 تا 41 درصد انواع وام های دیگر را ارائه می کنند.

وی ادامه داد: روش هایی مانند اعطای تسهیلات به شکل مستقیم، ارائه خدمات تأمین مالی و سرمایه گذاری، پذیره نویسی اوراق بدهی، خدمات مصون سازی سرمایه گذاری ها از دیگر روش های جذب منابع برای پروژه هاست.

وی ادامه داد: خوشبختانه قانون احداث پروژه های عمرانی در قانون اساسی به ما اجازه می دهد از ابزارهای مختلف تأمین مالی برای پیشبرد اهداف پروژه ها استفاده کنیم.

بت شکن گفت: تأمین مالی پروژه ها را بر دو بخش خدمات مالی بانکی و غیر بانکی می توان ارائه کرد. خدمات مالی همان بازار پول است که بانک مسکن در این بخش نقش پررنگی را ایفا می کند و در بخش غیر بانکی بازار سرمایه و بیمه تأثیرگذارند.

وی افزود: تسهیلات بانکی، اتکا به منابع مالی درونی و ارائه خدمات مالی استاندارد از روش های متعارف خدمات مالی بانکی است.

رئیس بانک مسکن اشاره کرد: یک راهکار جامع برای پوشش مالی تمام پروژه ها وجود دارد به طوری که می توان راهکار ارائه یک محصول برای آحاد مردم را جایگزین طراحی یک پروژه خاص با ابزار خاص کرد.

بت شکن ادامه داد: رویکرد اصلی ما برای تأمین پروژه ها و همکاری با شرکت ها با طرح های بزرگ باید تأمین مالی ساختار یافته باشد و از ابزارهای تأمین مالی در همکاری با افراد و شرکت های ساختمانی استفاده کرد.

وی با اشاره به مزایای تأمین مالی ساختاریافته گفت: منحصر به فرد بودن، تأمین مالی خاص، انعطاف پذیری، انتقال ریسک و کاهش هزینه وام گیری از مزایای مهم این روش تأمین است.
در این شیوه می توان از راهکارهایی مانند تبدیل به اوراق بهادار کردن دارایی ها، تأمین مالی دریافتی، وام سندیکایی و لیزینگی استفاده کرد.

رئیس بانک مسکن گفت: برای سیستم تأمین مالی کشور ما که وثیقه محور است جریان نقدی این نوع تأمین مالی در شرایطی که نرخ سود بانکی برای مشارکت 24 درصد است می تواند ضامن شود و شرایط دسترسی به منابع ارزی با نرخ سود 2 تا 3 درصدی تسهیل کند.

بت شکن اشاره کرد: هم اکنون از این روش برای تأمین مالی 43 درصد راهها، 25 درصد راه آهن و 6 درصد فرودگاه ها استفاده می شود و انتظار می رود بتوان از آن در تأمین پروژه های زیربنایی و روبنایی شهرهای جدید و توسعه فرودگاه های کشور استفاده کرد.

گفتنی است، پانزدهمین سیاست های توسعه مسکن در ایران دوم و سوم آذرماه در پردیس هنرهای زیبای تهران برگزار می شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *