مشکلات بودجهای «متادون درمانی» در زندانها را با خطر تعطیلی مواجه میکند
خبرگزاری میزان - تشکریان گفت: علیرغم پیگیریهای مستمر در بخش بهداشت و درمان با مشکل بودجه مواجه هستیم و ادامه برنامه درمان نگهدارنده با متادون در زندانها را با خطر تعطیلی مواجه میکند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش به نقل از روابط عمومی سازمان زندانها، نشست هم اندیشی کارشناسان بهداشت و درمان با حضور مدیران و اساتید دانشگاهای کشور با هدف بررسی راهکارهای توسعه برنامه های تامین سلامت زندانیان در محل سازمان زندانها برگزار شد.
تشکریان، مدیرکل بهداشت و درمان سازمان زندانها در این نشست با اشاره به اهمیت برنامههای کاهش آسیب در زندانها گفت : علیرغم پیگیریهای مستمر در بخش بهداشت و درمان با مشکل بودجه مواجه هستیم و ادامه این روند برنامه درمان نگهدارنده با متادون در زندانها را با خطر تعطیلی مواجه میکند.
وی با اشاره به اینکه برنامه درمان نگهدارنده با متادون در زندانهای کشور بزرگترین برنامه از این نوع در جهان است، گفت: اجرای این برنامه در زندان های کشور که تا کنون ۲ بار به عنوان بهترین برنامه کاهش آسیب در منطقه انتخاب شده است موجب کاهش شیوع AIDS/HIV به میزان قابل توجه شده و همه باید تلاش کنیم جلوی تعطیلی این برنامه را بگیریم.
تشکریان در ادامه با توجه به اهمیت کنترل رفتارهای پرخطر در زندانها گفت: حفظ سلامت زندانها برای تامین سلامت جامعه بسیار با اهمیت است و ضرورت دارد نهادها و ارگانهای زیربط برای ارتقاء کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی در زندان ها نقش خود را ایفا کنند.
در ادامه این نشست دکتر مینو محرز، رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران گفت: برنامه درمان نگهدارنده با متادون یکی از برنامههای موفق و مورد تایید مجامع علمی جهان است و تعطیلی آن در زندانها به هیچ وجه به صلاح جامعه نیست.
وی با انتقاد از وزارت آموزش و پرورش و همچنین سازمان صدا و سیما به دلیل عدم ارائه برنامههای آموزشی لازم به گروههای مختلف جامعه گفت: علیرغم اینکه برنامههای درمان اعتیاد سالهاست که اجرا میشود؛ اما اطلاع رسانی و آموزشهای مناسب در این زمینه صورت نمیگیرد.
دکتر حق دوست، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در ادامه جلسه گفت: من از زندانهای استان کرمان بازدید کردم و حقیقتا اقدامات همکاران بهداشت و درمان در این مراکز علیرغم کمبود امکانات قابل تقدیر است.
دیگر سخنران این نشست دکتر نوروزی، رئیس اداره درمان اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: درمان نگهدارنده با متادون نه تنها نباید تعطیل شود بلکه ضروری است با اقدامات لازم این برنامه ها توسعه یابد چرا که در حال حاضر هیچ جایگزین دیگری وجود ندارد.
شایان ذکر است در ادامه این نشست کارشناسان حاضر به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود پرداختند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *