انتشار پاسخهای حقوقی و قضایی به پرسشهای مخاطبان میزان در بخش "وکیلآنلاین"
به گزارش ، هماکنون آخرین پاسخهای کارشناسان حقوقی و قضایی به پرسشهای مطرح شده مخاطبان در بخش "وکیلآنلاین" قابل مشاهده است و در این مطلب نیز پرسشهای مخاطبان و پاسخهای کارشناسان میآید.
ضمنا ارسال کنندگان پرسش برای بخش وکیلآنلاین میتوانند درخواست ارسال پاسخ را بطور خصوصی به آدرس ایمیلی که در هنگام طرح سئوال ارائه میکنند، بدهند.
همه افرادی که پرسشی در زمینههای حقوقی، قضایی و مالیاتی داشته باشند، میتوانند با کلیک کردن روی آرم مخصوصی که در بالای صفحه اول در سمت چپ با عنوان "وکیلآنلاین" بارگذاری شده، به صفحه مربوطه بروند و پرسشهای خود را در بخش "نظرات بینندگان" تایپ و برای ما ارسال کنند تا در روزهای دوشنبه و چهارشنبه از سوی کارشناسان حقوقی، قضایی و مالیاتی به آنها پاسخ داده شود.
اما پرسشهای شما و پاسخهای کارشناسان:
* با سلام وراث اقدام به تقسيم ماترك نموده اند بعد با شكايت منابع طبيعي مشخص شده كه قسمتي از سهم يك وارث جز منابع طبيعي و مال غير بوده بعد تقسيم ابطال شده حالا اين وارث با توجه به مخارجي كه در آن قسمت مرتعه نموده از قبيل ساخت و ساز و برق و آب،اقدام به مطالبه خسارت به طرفيت وراث ديگر كرده آيا خواسته ايشان وارد است؟
پاسخ کارشناس:به نظر می رسد امکان طرح دعوای خسارت به طرفیت وراث دیگر وجود خواهد داشت، این در حالی است که مطابق قانون امکان مطالبه هزینه های صورت گرفته در ملک توسط ورثه از اداره منابع طبیعی نیز وجود خواهد داشت.
* سلام از بنیانگذاران این کار خیر که کمک بزرگی به مردم می کند تا حقوق خود را بهتر بشناسند بسیار سپاسگزاریم
پاسخ کارشناس: با تشکر از شما و همه عزیزانی که در راه خدمتگزاری به مردم، را یاری میدهند. امیدواریم این ابتکار، منشاءِ خدمات مناسبی برای مردم باشد.
* سلام. 1- من طبق قوانین مصوب در سال 1389 اقدام به خرید اقساطی بیمه سربازی نمودم .امسال با مراجعه به شعبه تامین اجتماعی به من گفتند چون دو تا از اقساط رو با 3 الی 4 روز تاخیر پرداخت شده بیمه مدت سربازی من حساب نمیشود میتوان مبلغی که آن موقع پرداخت کردم را پس گرفته و مجدادا درخواست خرید نمایم . مبلغ آن موقع حدودا پانصد هزار تومان بود و الان این مبلغ حدودا دو میلیون و پانصد هزار تومان میشود. طبق توصیه ها به دیوان عدالت اداری باید شکایت کنم. آیا امیدی به احقاق حق با توجه به قوانین مصوب در آین زمینه وجود دارد ؟ 2- آیا سایت اینترنتی سراغ دارید که به صورت آنلاین عریضه نویسی کند ؟
پاسخ کارشناس: براي پاسخ به اين سوال بايد قرارداد تنظيمي بين ايشان و بيمه و مواد وشرايط قرارداد را ملاحظه كرد تا بررسي گردد كه آيا بيمه مطابق قرارداد حق انجام اين عمل را در صورت تاخير ذينفع داشته يا خير. ضمنا مرجع رسمي كه به صورت آن لاين لايحه بنويسند به ثبت نرسيده؛ اما در كانون وكلا و مركز أمور مشاوران،كارشناسان و وكلاي قوه قضاييه، وكلايي هستند كه به صورت رايگان در خدمت مراجعين مي باشند.
* اگر زنی بخاطر محکوم شدن شوهرش به پنج سال حبس برای نگهداری موادمخدر از اوطلاق گرفته باشد ودختری هم دارند که توافق شده حضانت اوبعهده مادرش باشد آیا اگر دختر به سن هفت سال رسید پدر می تواند درخواست کند مادر دختر را به او تحویل دهد بعداز 9سال چه می شود؟در طول هفت سال هم نفقه بعهده مادر بوده واز پدر اطلاعی دردست نیست وفراری می باشد از ترس اجرای حکم.آیا مادر می تواند دادخوست برای قیمومیت یا ادامه حضانت بدهد؟اگر پدربزرگ ادعا کند چه می شود؟
پاسخ کارشناس: مطابق قانون مادر تا هفت سالگی نسبت به حضانت و نگهداری طفل بر پدر فقط اولویت خواهد داشت. این در حالی است که بعد از هفت سالگی در صورت اختلاف در نگهداری طفل، حضانت با رعایت مصلحت کودک به تشخیص دادگاه می باشد. بنابراین عواملی همچون سوء سابقه پدر و محکومیت کیفری وی، نداشتن شغل و درآمد مناسب و عدم توانایی وی در ساخت مسکن و سرپناه مناسب برای طفل از مواردی می باشد که در تشخیص دادگاه مورد عنایت واقع می شود.لازم به ذکر است که در صورت فوت پدرو مادر، حضانت از طفل با ولی قهری او یعنی جد پدری است.
* با سلام وخسته نباشید خدمت شما،دختری 21 ساله هستم که 4سال است که به دلیل معتاد بودن و دلایل اخلاقی از زندگی با همسر خود منصرف شدم و4سال هست که در نزد پدر ومادر خود زندگی میکنم ،قصد طلاق گرفتن دارم اما شوهرم مرا طلاق نمیدهد،باتوجه به مصرف موروفین آزمایشگاه توان شناخت نوع مواد ندارد راه حل من برای طلاق گرفتن چیست؟4سال گذشته و من قصد ادامه زندگی با ایشان را ندارم راه حلی هست؟
پاسخ کارشناس: مطابق قانون، بوجود آمدن هر وضعیتی که ادامه زندگی را برای شما بامشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد، امکان مراجعه شما به دادگاه خانواده و درخواست صدور حکم به طلاق از مقام قضایی را برایتان فراهم خواهد ساخت. لذا این امر مستلزم احراز مشقت و سختی توسط دادگاه می باشد که این امر محقق نمی شود جز از طریق اثبات آن توسط شما با تمسک و توسل به ادله اثبات دعواء. بنابراین تنها دلیل اثبات شما استناد به آزمایش پزشکی نخواهد بود.
* باسلام خدمت اساتید. شخصی لیزنیگی خودرویی خریداری نموده است ولی اقساط را به طورکامل پرداخت ننموده است ، خودرو را به شخصی دیگر می فروشد .و این شخص (خریدار ) دادخواست الزام به تنظیم سند داده است آیا دادگاه ان شخص را ملزم می کند یا دادخواستش را رد می نماید به چه علت..؟ممنونم
پاسخ کارشناس: با توجه به اینکه در این سئوال توضیحات کافی درباره کیفیت معامله انجام شده، ذکر نشده است، پاسخ کلی این است که با توجه به اینکه معمولاً در این نوع قراردادها عدم پرداخت حتی یک قسط توسط خریدار موجب بی اعتباری قرارداد گردیده و حتی حق واگذاری به غیر تا قبل از پرداخت آخرین قسط وجود ندارد،لذا فرد فروشنده، اساسا مالک خودرو نبوده که بتواند آن را به دیگری بفروشد و خریدار هم نمیتواند دادخواست الزام به تنظیم سند به طرفیت فروشنده بدهد.
* با سلام چند سال پیش ازدواج کردم.همسرم قبلا ازدواج کرده بود ولی نگفته بود باکره نیست.همچنین با وجود دوشیزه نبودن شناسنامه ای گرفته که ننوشته المثنی و اعلام کرده دوشیزه و اصلا به پزشکی قانونی هم مراجعه نکرده بوده و طلاق توافقی گرفته بوده.الان فهمیدم ولی از آن روز روزگارم سیاه شده و تهدید می کند که برادرانش مرا اگر اعتراض کنم می کشند. اگر شکایت کنم آیا جرمی متوجه آنان به دلیل این شناسنامه و فریب من و گرفتن شناسنامه جدید به شکل غیر قانونی متوجه طرف مقابل است یا نه ؟ خواهشمندم به ایمیلم جواب را بفرمایید بفرستید.
پاسخ کارشناس: با سلام و احترام- بنا به درخواست شما، پاسخ به ایمیلی که ارسال کرده بودید، فرستاده شد.
* باسلام بنده با دونفردیگر ضمانت وام یک نفررا با سپردن چک به مبلغ دوازده میلیون تومان چندسال پیش عهده دارشدم.وام گیرنده کلاهبرداری کردومتواری شد.موسسه ازوی وفقط بنده شکایت کردودادگاه وام گیرنده وبنده را (بالسویه)به پرداخت اصل وام وسودوعشریه دولتی حدودده میلیون چهارصدهزارتومان محکوم نمود.وام گیرنده که متواری است یا اصلا کاری بااوندارندمکن که کارمندهستم یک چهارم حقوقم به حساب دادگاه کسرمی شود.ضامنین دیگروخودوام گیرنده هم خیالشان راحت است.اماازطرفی مطالبات بانک هرماه با احتساب دیرکردنه تنها کم نمی شودبلکه سرجای خودباقی است.سوال من این است آیا بنده ضعیف وحقیرمادام العمربایدتاوان اشتباهم رابدهم یااینکه کسرحقوق من تا مبلغ دادنامه ادامه خواهدیافت ؟وآیا لفظ بالسویه این حق را برای من ایجادمی کندکه وقتی نصف مبلغ محکومیت رادادم دست ازسرم بردارند؟هرگونه راه حل برای احقاق حقم هست مرقوم فرمایید.با سپاس ازهمه دست اندرکاران این سایت وحقوق دانان
پاسخ کارشناس: اینکه موسسه، فقط شما و وام گیرنده را طرف دعوی خود قرار داده است و نه ضامن دیگر را،امری خلاف قانون نبوده؛ چه اینکه مطابق قانون حق مراجعه به تمام یا برخی از ضامنین پیش بینی گردیده است؛اما با توجه به مضمون حکم دادگاه(بالسویه)که بیان داشتید،بر می آید مسئولیت شما محدود به پرداخت نیمی از محکوم به خواهد بود.
* با سلام.بنده نماینده بیمه هستم و برای یکی از بیمه گذارانم بیش از 3ماه پیش بیمه نامه صادر نموده ام ولی بیمه گذار حاضر به پرداخت حق بیمه نمیباشد .البته بیمه نامه نیز هنوز نزد بنده هست.مبلغ بدهی نیز 650هزار تومان مبباشد.آیا بنده میتوانم حکم جلب بیمه گذار را بگیرم یا خیر؟به چه صورت؟؟متشکرم
پاسخ کارشناس: موضوع سوال فاقد وصف كيفري است؛ اما نماينده بيمه مي تواند با تقديم دادخوست حقوقي نسبت به مطالبه حق بيمه و خسارت و هزينه دادرسي اقدام نمايد و از امتيازات و مزاياي ان استفاده كند.
* سلام. ایا ازنظر قانون عمل کسی که بااستفاده ازمدارک دامادشان وبرادرش واستفاده ازپرش به عنوان معرف در بانک ااقدام به افتتاح دوحساب کرده ،دسته چک گرفته وچکها را در بازار خرج کند جرم است یاخیر? درتمام موارد اعم ازکارت افتتاح حساب ،دفتر صدور دسته چک، و درخود چک اصلا امضایی ازصاحبان حساب نمی باشد.ایااقدام حقوقی بابت صدور چک بلامحل مانع از اقدام کیفری ازصادرکننده این چکها میگردد?ایافقط صرفا به صورت شفاهی ان افراد میتوانندبگویند که ما به ان شخص اجازه این عمل راداده ایم? ایاباتوجه به اینکه صاحبان حساب تقاضای اعسارداده اند شخص صادرکننده چک مسولیتی ندارد?
پاسخ کارشناس: كسي كه با استفاده از مدارك ديگري و جعل امضاي انها اقدام به افتتاح حساب و سپس اخذ دسته چك مي كند و با ان چك ها مال ديگران را مي برد را مي توان تحت اتهام جعل و كلاهبرداري با استفاده از سند مجعول تحت تعقيب كيفري قرار داد. اگر اشخاصي كه از مداركشان استفاده شده با علم واطلاع مدارك خود را در اختيار مرتكب قرار داده اند، انها نيز به عنوان معاون جرم تحت پيگرد قرار مي گيرند؛ اما اگر اطلاع نداشته باشند، نه مسوليت كيفري دارند نه حقوقي. ضمنا مجرم كلاهبردار به سه مجازات اصلي محكوم ميشود: هم حبس از يك تا هفت سال و هم جزاي نقدي به ميزان مال برده شده و هم رد مال در حق مالباخته كه در فرض اثبات اعسار تاثيري در دو مجازات اول ندارد.
* زمین مشاعی است که قسمتی از آن ازهمسرم که متارکه نموده و سپس فوت شده به دخترش که نزد من است میرسد این زمین که 1600 متر میباشد دارای سند است ولی چون متراژَدرسند قید نشده دادگاه گفت هیچ کاری از ما ساخته نیست بقیه ی وراث از خدا خواسته زمینها را بین خود تقسیم و با قولنامه ی دستی فروخته اند. از ایشان شکایت نمودم ولی بازپرس برای انها منع تعقیب صادر و دادگاه نیز َان را تایید کرد و گفتن شما مدرکی دال بر فروش ندارید حال انکه وراث در نزد بازپرس اقرار بهفروش دارند.
پاسخ کارشناس: اصولا اثبات اينكه دختر شاكي نسبت به ان زمين حقي دَارد و إرث مي برد امري است حقوقي و وصف كيفري ندارد؛ ولي اگر شاكي ابتدا به عنوان فروش مال غير شكايت میکرد، به نظر مي رسد دادسرا مي بايست قرار اناطه صادر مي كرد؛ يعني به شاكي ابلاغ مي كرد كه ابتدا پس از انحصار وراثت و تقسيم و تحرير تركه واثبات حق خود نسبت به زمين عليه فروشنده مال غير طرح شكايت کند. كما اينكه الان هم مي تواند اين كار را انجام دهد.
* سلام من یه ماشین 3ماه پیش به یه نفر فروختم و هیچگونه مدرک یا قراردادی یا رسید دستی به ایشان ندادم الان طرف به وعده خودش عمل نمیکند و پول من رو پرداخت نمیکند من چه جوری میتونم خیلی زود توقیف خودرو رو بگیرم و طرف بهم میگه سرت به کجا بنده برو بزن نه پولت رو میدم نه ماشین رو سند و مدارک خودرو دست من هست و فقط یه بیمه نامه در اختیار اون هست یعنی کلا هیچ مدرکی ندارد مبنی بر خرید خودرو حتی شاهد هم ندارد که ماشین رو خریده ممنون میشم سریعترین راه برای توقیف خودرو رو بهم بگید با سپاس
پاسخ کارشناس: در پاسخ باید بیان داشت که در عالم حقوق انجام عمل حقوقی همچون بیع، ولو به صورت شفاهی نیز امکان پذیر می باشد، از همین روی و با تحقق عقد بیع، ماشین از آن خریدار خواهد بود، اما با توجه به اینکه وی به وظایف و تکالیف قانونی خود مبنی بر پرداخت ثمن معامله عمل ننموده است، این حق برای شما وجود خواهد داشت تا نسبت به مطالبه ثمن معامله اقدام نمایید، در چنین حالتی بدیهی است که مطالبه ثمن فرع بر احراز وقوع عقد بیع توسط دادگاه می باشد.
* باسلام طبق تقسیمنامه عرفی وراث یک مرحوم سهم الارث خودرادریافت ودردفترخانه اقراروامضا نموده اند.چون مادرمان درقیدحیات است وراث در تقسیمنامه متعهدشده اندکه درسهم الارث خود تصرف نکنندوکلیه سهم هادراختیارمادرمان باشد.یکی از وراث به نحوه این تقسیم معترض وادعادار دکه سهم کمتری برده وخواهان ابطال تقسیمنامه است.آیاادعایش درمحاکم قضایی مسموع است؟ باتشکر
پاسخ کارشناس: مطابق قانون هرگاه بعد از تقسیم معلوم شود که تقسیم به غلط واقع شده است،به درخواست هر کدام از وراث باطل می شود،اما باید در نظر داشته باشید که اشتباهی موجب بر هم خوردن تقسیم می شود که موثر باشد، با این توضیح که هرگاه آن اشتباه رخ نمی داد سهم برخی از شرکا کمتر یا بیشتر می شد.
* با سلام و خسته نباشید اپارتمانی پیش خرید کرده ام که میبایست 30/7/94 تحویل گرفته و چکی بابت تحویل که در قولنامه نیز تاریخ و شماره چک ذکر شده به فروشنده داده ام اما ملک را تحویل نداده و چک را خرج کرده و طرف چک را برگشت زده و بنده را تهدید به شکایت کرده و فروشنده میگوید اشتباه کرده و چک را جابجا میکند لازم به ذکر است که از مبلغ 15 میلیون تومان 3 میلیون به کسی که چک را دردست دارد داده وگفته مابق را یک چک از خودش میدهد و چک من را پس میگیرد که هنوز این کار را نکرده است اگر شکایت کند تکلیف من چه میشود.
پاسخ کارشناس: دارنده حق شکایت کیفری به طرفیت شما را نخواهد داشت؛زیرا مطابق قانون، چک موصوف فاقد وصف کیفری می باشد؛ اما در صورت اقدام حقوقی با توجه به اینکه بخشی از مبلغ مندرج در چک تادیه شده است، این قسمت قابل مطالبه نمی باشد و صرفاً نسبت به باقیمانده مبلغ می توانند به طرفیت شما طرح دعوی نمایند و در این فرض شما جهت حفظ حقوق خود می توانید اقدام به جلب ثالث(سازنده)نموده، تا در نهایت ایشان محکوم به پرداخت باقیمانده مبلغ مزبور گردند.
* با سلام قطعه زمینی برای خانه باغ خریداری کردیم که قبل از سند قراردادی فی مابین در دو نسخه اصلی نوشته شد که در قبال دادن تمامی پول متعهد شد که سند مشاع و حصار و امتیاز اب اشامیدنی به ما بدهد که سند و حصار داد اما اب اشامیدنی به مشکل خورد و هنگام دادن سند قرارداد را باطل کرد و از من امضا گرفت ولی من نسخه خود را به بهانه گم شدن باطل نکرده و تحویل ندادم الان زیر قرارداد زده و در جواب احضار نامه کپی قرارداد باطل شده پیوست کرده در ضمن اخر قرارداد نوشته شده که هر کدام از نسخه ها حکم واحد دارد من چکار کنم شکایتم را ادامه دهم؟
پاسخ کارشناس: متاسفانه به دلیل وجود ابهام و اجمال در سوال، پاسخ گویی کامل امکان پذیر نمی باشد، زیرا قراردادی که به طور صحیح واقع شده مرتفع نمی گردد مگر به واسطه علتی قانونی همچون فسخ، اقاله...، با این وجود و با فرض مرتفع شدن قرارداد، وجود نسخه دیگر قرارداد در دست شما به معنای معتبر بودن آن نسخه نمی باشد، بنابراین نسخه ثانی امتیاز و آثاری را برایتان در پی نخواهد داشت.
* با سلام مستاجری دارم 3 ماه هست قراردادش پایان پذیرفته حکم تخلیه گرفته ام منوط به واریز مبلغ قرض الحسنه به اجرای احکام هستم متاسفانه مبلغ فوق را فقط با جابجایی مستاجر میتوان تامین کنم ولی مستاجر اجازه بازدید از خانه را نمیدهد و 3 ماه هم از قراردادش اضافه نشسته است و جدیدا اظهارنامه داده که من پولش را نمیدهم تکلیف چیست
پاسخ کارشناس: با توجه به مقررات قانون، اجرای حکم تخلیه و تحویل مورد اجاره به موجر موکول به استرداد مبلغ ودیعه به مستاجر می باشد. لذا در فرض مورد پرسش، موجرصرفاً در صورتی می تواند مستاجر را از محل مورد اجاره خارج نماید که مبلغ ودیعه را به مستاجر رد نماید. از سوی دیگر عدم پرداخت ودیعه توسط موجر و نیز ادامه استفاده مستاجر از عین مستاجره، نافی حق مطالبه اجرت المثل ایام تصرف از مستاجر نخواهد بود.
* شخصی قبل از فوت ،اموال خود که دارای سه باب مغازه و دو باب منزل که در کل دارای 360 متر مربع می باشد را زمانی که در قید حیات هستند .با ذکر این عبارت (( به موجب این قرارداد اینجانب... اموالم را بین خود و همسر و فرزندانم بنامهای 1-...2-...3-... تقسیم می نمایم.و در متن این سند ابراز داشته که اعتبار این سند از هم اکنون تا ابد به قوت خویش باقی بماند )) آیا معنی و مفهوم این دست نوشته عادی باید به کدام قانون یا در واقع کدامین قرارداد را قلمداد نمود / آیا این دست نوشته هبه نامه است؟ در صورت بله یا خیر شفاف توضیح فرمائید از لطف و عنایت شما کمال تشکر را دارم
پاسخ کارشناس: نباید چنین تصور نمود که یک قرارداد درصورتی معتبر خواهد بود که حتماً در قالب یکی از عقود معین قانونی مثل هبه تنظیم شده باشد.بنابراین قرارداد مورد پرسش از نظر قانونی صحیح بوده و مطابق ماده 10 قانون مدنی معتبر و لازم الرعایه خواهد بود.
* سلام به تازگی یک فقره چک 5000000میلیون تومانی من برگشت خورده است 1-تا چه مدت می توانم قبل از اینکه وارد سیستم به عنوان سوء سابقه شود نسبت به رفع اثر آن اقدام نماین 2-در صورتی که به عنوان سوء سابقه وارد سیستم شود باید چه اقدامی برای رفع اثر آن بکنم 3-ایا امکان رفع اثر وجود دارد
پاسخ کارشناس: بنظر مي رسد با توجه به انلاين بودن سيستم بانكهاي عامل با بانك مركزي، به محض بر گشت چك مراتب در مركز اطلاعات و سوابق افراد در مرجع مذكور منعكس مي شود وراه رفع سوء اثر، پرداخت چك يا اعلام مرجع قضايي براي رفع آن باشد.
* سلام سال 76 یک قطعه زمین خریدازی کردم وچهار وارث برای من امضا کردند تا اینکه سال 92 فردی ادعا مالکیت زمین راکرد و اخیرا از دادگاه خلع ید گرفته. سه وارث در دادگاه ادعای فروش زمین را به ما کردند یکی از وارثین با شخص مدعی سند جعلی ارایه داده اند. دادگاه چنین حکمی داده چکار باید بکنم به کجا باید مراجعه کنم
پاسخ کارشناس: در دعوای خلع ید دادگاه ابتدا اقدام به استعلام از اداره ثبت مبنی بر اینکه ملک متعلق به چه کسی است، می نماید در نهایت با احراز مالکیت مدعی، حکم خلع ید صادر می نماید. مع الوصف صرف ادعای جعلی بودن سند افافه نمی نماید؛ بلکه شما می بایست ادعای خود را اثبات نمایید و تنها در این صورت است که پس از احراز جعلی بودن سند توسط دادگاه، وراث و مدعی مالکیت در مقابل شما مسئول خواهند بود.
* باسلام پدر و عموی بنده یک سند زمین دارن,عمو مجرد از دنیارفتن,پدرشون قبل از عمو فوت کرده بودن,مادرشون بعد از عمو فوت شدن,یه عمه داشتیم که پانزده سال قبل از مادرشون فوت کردن.سوالم اینکه آیا بچه های عمه که مادرشون پازده سال از مادره فوت کرده ارثی به اونا تعلق میگیره یا نه!!!!
پاسخ کارشناس: ابتدا باید متذکر شد که همه بازماندگان متوفی از اموال به جا مانده از وی ارث نخواهند برد،لذا در فرض سوال وجود مادر متوفی مانع ارث بردن عمه و فرزندان ایشان می شود.به عبارتی دیگر شرط ارث بردن وارث از مورث زنده بودن وارث در زمان فوت مورث خود می باشد. این در حالی است که حتی با فرض زنده بودن عمه باز هم به وی ارثی تعلق نمی گرفت؛ چه اینکه در زمان فوت برادر، ارث به مادر آنها رسیده.
*با سلام . اگر زن در منزل از مرد تمکین نکند حتی در مسال زنا شویی در قانون چه جایگاهی دارد ؟
پاسخ کارشناس: به موجب قانون زن ناشزه محسوب می شود وپس از اثبات این امر در دادگاه دارای آثاری است از جمله؛اجازه ازدواج مجدد شوهر و عدم تکلیف وی به پرداخت نفقه نشوز
* سلام بنده با حکم مدیر کل مدتی سرپرست اداره بودم اما در قبال آن حق مسئولتی پرداخت نشده است وتنها حقوق حکم کارگزینی که کارشناس هستم میدادند برای گرفتن خسارات چکار کنم وحکم کتبی براب مسئولیتم هم دارم که توسط مدیر کل صادر شده و14 سال در این پست کار کردم باتشکر
پاسخ کارشناس: صرف عدم مطالبه حقوق ادعایی توسط شما در طی این چهارده سال موجب از بین رفتن حقوق مذکور نخواهد شد؛ مگر در این خصوص مقرره ای خاص در قوانین اداری وجود داشته باشد و یا در هنگام قبول سمت سرپرستی راجع به حقوق و مزایا توافقی صورت گرفته باشد.فلذا شما بدواً می بایست با مراجعه به اداره مربوط حقوق ادعایی خود را مطالبه نمایید و در صورت عدم تحقق نتیجه، امکان مطالبه حقوق ادعایی شما از طریق دیوان عدالت اداری مشروط به دولتی بودن اداره مذکور وجود خواهد داشت.
* سلام در جریان بازی دو نفر بهم می خورن اون هم بصورت تصادفی ولی یکدفعه سرش بزمین میخوره و رفت تو حالت بیهوشی و وقتی ب بیمارستارن رسیدم دکتر ازش عکس گرفت خوشبختانه مشکلی نداست حالا می خواستم ببینم اگه این بنده خدا شکایت میکرد چ حکمی صادر میشد با تشکر
پاسخ کارشناس: اگر در جريان مسابقه يا بازي شخصي بر خلاف قوانين ومقررات بازي و مسابقه عمل كند و به طرف ديگر اسيب يا صدمه وارد شود، مسئول ديه و خسارت به طرف مقابل مي باشد و اگر هر دو طرف قوانين را رعايت كرده باشند، مطابق مواد 334و335 قانون مجازات اسلامي نصف ديه و خسارت هر يك بر عهده طرف ديگر است.
* اگرشخصي دردادگاه شخص ديگري را به عنوان شاهدو مطلع معرفي نمايد،ولي در عمل خلاف اين امر باشد، تكليف چيست؟نفردوم چه اقدامي مينواندبرعليه شخص اول انجام دهد؟
پاسخ کارشناس: علاوه بر جرم بودن شهادت دروغ به استناد ماده 650 کتاب تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 شما می توانید تا پیش از ادای شهادت توسط شهود از مقررات مربوط به رد شهود استفاده نمایید و شاهد را رد نمایید.
* سلام یک زمین زراعی همراه با یک حلقه چاه مجوز دار ونسق زراعی (سند اصلاحات ارضی ) مشاع خریدم . و در آن چاه جدید زدم .موقع گرفتن سند ششد انگ از هیئت تعیین تکلیف املاک فاقد سند، اداره ثبت اسناد اعلام کرد در بازدیدی های بعمل آمده توسط کارشناسان ،پلاک ثبتی زمین شما غلط است و سند مالکیت جدید را با پلاک جدید به من داد. سازمان آب منطقه ایی اعلام کرده ما سند شش دانگ را قبول نداریم چون نسق اولیه شما پلاکش شماره ایی دیگر بوده است و حتی از نسق اولیه که در گذشته به شما پروانه بهره برداری از چاه داده شد ه بود انتقال نگرفتید سند شش دانگ شما از نسق دیگری است . به آنان گفتم اداره ثبت متولی صدور اسناد این تشخیص را داده و سند تک برگ داده است پروانه بهره برداری از توابع ملک می باشد ولی قبول نمی کنند.وپروانه بهره برداری و تغییر نام مالک قبلی به نام من موافقت نمی نمایند. چه باید کرد آیا درست می گویند.
پاسخ کارشناس:سند مالکیت تنظیمی توسط سازمان ثبت اسناد و املاک، سندی رسمی محسوب می گردد و دارای اعتبار اسناد رسمی می باشد، لذا حسب مقررات قانونی هرگاه یکی از مامورین دولتی که از اعتبار دادن به اسناد ثبت شده استنکاف نماید در محکمه اداری قابل تعقیب می باشد، و درصورتیکه این تقصیر مامورین بدون جهت قانونی باشد و از همین جهت ضرر مسلم نسبت به صاحبان اسناد رسمی وارد شود محکمه اداری علاوه بر مجازات اداری، آنها را به جبران خسارات وارده نیز محکوم خواهد نمود.
* باسلام / آیا با پنجاه وسه سال سن وبیست وسه سال خدمت میتوان درخواست بازنشستگی پیش از موعد با بیست سه روز حقوق را ارائه نمود؟ ( کارمند بانک )
پاسخ کارشناس: در این فرض و با توجه به شرایط شما، امکان بازنشستگی پیش از موعد با شرایط پرسیده شده برایتان وجود نخواهد داشت.
* تنها دارايي ﭘدر ما يک ملک است ﮐه براي برادرم به وثيقه گذاشته شده الان ساليان سال است نه از ﭘرونده يا حﮐم براي برادرم خبري نيست و ما بلاتﮐليفيم چه ﮐنيم و براي فروش اين ملﮐ نيازمنديم و نميدانيم چه ﮐنيم؟ نه شعبه ﭘرونده را ميتونيم ﭘيدا ﮐنيم نه خود ﭘرونده و نه چيزي حالا براي فروش ملﮐ ماندهايم چه ﮐنيم ؟
پاسخ کارشناس: ذينفع مي تواند با مراجعه به اداره ثبت اسناد و املاك سابقه مكاتبه مقام قضايي ومشخصات مراجع قضايي را استخراج و با مراجعه به آنجا در صورتي كه پرونده مختومه شده باشد تقاضاي آزادي وثيقه را بنمايد و اگر پرونده مختومه نشده باشد با جايگزيني وثيقه يا تحويل متهم سند خود را آزاد كند.
* سلام وقت بخیر من مبلغ چند میلیون تومان به حساب یک نفر واریز کردم.اما الان ایشون حاضر نیست برگردونه به من .تنها رسیدی که دارم رسیدهای هست که کارت به کارت کردم. خواستم ببینم با این رسید های عابر بانک من میتونم با قانونی اقدام کنم و حقم رو بگیرم؟؟ اگر اره چطور شروع کنم؟؟
پاسخ کارشناس: ظاهر قانونی بر این است که هر کسی مالی به دیگری بدهد، دین خود را ادا می نماید؛ بنابراین اگر کسی چیزی به دیگری بدهد بدون اینکه مدیون باشد، می تواند با اثبات عدم مدیونیت خویش و اثبات اشتباه در پرداخت، آنچه را که داده پس بگیرد. زیرا مطابق قانون کسی که اشتباها یا عمدا چیزی را که مستحق نبوده است دریافت دارد، می بایست آنچه را که گرفته به مالک پس دهد.
* با عرض سلام و وقت بخیر اینجانب در سال 90 تصادف کردم (سرنشین بودم)بیمه خسارت زخمهای صورت را با دریافت رضایت محضری داد و زخمها درحال بهبود بود ،که از سال 91 شروع به پس زدن خورده شیشه از صورت و پیشانی بنده شد.الان هم ادامه دارد.با توجه به وجود ماده شیمیایی پلی وینیل بوتیرال در شیشه جلویی خودروها که در اثر انفجار شیشه وارد صورت و پیشانی ام ایا شکایت دوباره و پیگیری موضوع ارزش مادی دارد؟با سپاس
پاسخ کارشناس: مطابق ماده 101 قانون مجازات اسلامي عدول از گذشت و رضايت پذیرفته نيست. البته اگر شاكي ثابت كند كه در اثر حادثه اي كه نسبت به آن گذشت صورت گرفته آثار جديد ايجاد شده به نظر مي رسد مورد مشمول رضايت سابق نمي شود.
انتهای پیام/