صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

باورهای غلط برای لاغری و کاهش وزن

۱۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۰:۰۱
کد خبر: ۹۵۷۲۵
خبرگزاری میزان - مروری بر باورهای غلط در رابطه با کاهش وزن و مبارزه با چاقی
به گزارش به نقل از مهر، وقتی که می‌خواهیم وزنمان را کاهش دهیم، باید در کنارش تصورات اشتباهمان را نیز در مورد کاهش وزن کنار بگذاریم.

کریستا کاسازا، استادیار دانشگاه آلاباما و نویسنده‌ گزارش افسانه‌های کاهش وزن در ژورنال علم تغذیه و غذا (Food Science and Nutrition) گفته است: "اگر بخواهیم همیشه به این شکل در مورد پیشگیری و درمان چاقی فکر کنیم بی جهت تنها زمان و منابع خود را از دست می‌دهیم.” کاسازا و همکارانش هشت تصور غلط که بیش از 1.5 میلیارد از افراد چاق به آن باور دارند را مشخص کرده‌اند.

کاهش وزن آرامتر بهتر است

اکثر متخصصین کاهش وزن توصیه می‌ کنند که نباید بیشتر از یک کیلوگرم در هفته وزن کم کنید. ولی تحقیقات کاسازا حاکی از آن است که هرچه سریعتر وزن کم کنید این کاهش وزن دوام بیشتری خواهد داشت. کاسازا بر این باور است با کاهش وزن سریع اعتماد به نفس و انگیزه فرد بیشتر می‌شود. اگر رژیم مورد استفاده ناسالم نباشد و حجم توده‌ی ماهیچه‌ای و متابولیسم را حفظ کند، کاهش سایز در هفته اشکالی ندارد.

داشتن هدف مشخص برای کاهش وزن

کاسازا بر این باور است که هدف داشتن، مسخره است و گاها داشتن یک هدف غیر قابل دسترس برای کاهش وزن تاثیر بهتری دارد. او توضیح می‌دهد: "وقتی که به هدفی غیر منطقی مثلا کم کردن پنجاه کیلو فکر می‌کنید با انگیزه‌ بیشتری تلاش می‌کنید.”

شما باید برای کاهش وزن آماده باشید

با وجودی که اکثر متخصصین تغذیه بر این باورند ولی نیازی نیست که برای کاهش وزن تمام تمرکز خود را بر آن بگذارید. حتی برخی موسسات کاهش وزن سوال‎هایی در مورد آماده بودن مراجعه کنندگان برای لاغری می پرسند. کاسازا توضیح می‌دهد مفهوم آمادگی کامل برای لاغری از مدلی به کار رفته در مورد معتادان مواد مخدر الهام گرفته شده است. مطالعات نشان داده که تمایل به کاهش وزن تاثیر چندانی بر آن ندارد.

کلاس‎های آموزشی چاقی در دوران کودکی

کاسازا گفته است: "کلاس‎های ورزشی به اندازه‌ کافی برای سلامتی کودکان کافی نیست چون آنطور که باید فعالیت نمی‌کنند.” "مطالعات نشان داده است که آموزنده کارهای لازم را انجام می‌دهد و آموزش‎ها را در اختیار کودکان قرار می‌دهد ولی فعالیتی انجام نمی‌گیرد، شرکت در این جلسات به تنهایی کافی نیست.”
با وجودی که ورزش می‌تواند از چاقی در کودکی جلوگیری کند ولی کلاس آموزشی 30 دقیقه‌ای کافی نیست.

خوردن شیر مادر از چاقی جلوگیری می‌کند

با وجودی که خوردن شیر مادر مزایای بسیاری دارد ولی جلوگیری از چاقی یکی از آنها نیست. تیم کاسازا مطالعات بسیاری بر ارتباط خوردن شیر مادر با چاقی انجام داد ولی هیچ نتیجه‌ای در بر نداشت. او گفت که یکی از مشکلات این موضوع در غیر ممکن بودن جداسازی عوامل دیگر، چون وزن مادر است. شیر یک زن چاق ممکن است ترکیب متقاوتی نسبت با شیر یک زن لاغر داشته باشد که ممکن است موجب تغییر در وزن کودک شود.

برای کم کردن وزن، خود را وزن نکنید

محققان همیشه بر این موضوع تاکید داشته‌اند که وزن گیری می‌تواند موجب کاهش انگیزه شود که این تصور غلطی است. مطالعات کاسازا نشان داده افرادی که در طور روز وزن خود را بررسی می‌کنند در مقایسه با افراد دیگر شانس بیشتری در کاهش وزن دارند.

چاقی ارتباط به ژنتیک شما ندارد

در واقع ژنتیک تاثیر زیادی بر چاقی شما دارد. ممکن است علت آن جهش‌ها نباشد و از نوع اپیژنتیک ( اپى‌ژنتیک شاخه‌ای جدید از ژنتیک است که به مطالعه چگونگى انتقال اطلاعات از یک سلول به اخلافش بدون رمزگذارى دقیق اطلاعات در توالى DNA می‌پردازد. ) باشد، فرایندی که بر شکل بروز ژن‌ها در محیط تاثیر می‌گذارد. همچنین این اپیژن‌ها می‌توانند به نسل آینده انتقال یابند. برای نمونه وزن پدر شما، نوع خوراک مادرتان و نوع ورزش پدربزرگتان همگی می‌توانند بر نوع پاسخ بدن شما به ورزش و تغذیه تاثیر بگذارد.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *