صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آماده باش بیش از ۵ هزار اتوبوس در مرز‌های مهران و شلمچه/ بی‌نظمی‌هایی که در نقل‌وانتقال زائران موج می‌زند!

۰۷ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۲:۵۴
کد خبر: ۷۶۱۸۴۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
نکته‌ای که این روزها نقل محافل بوده و هر مؤمن معتقدی را آزار می‌دهد، موج بی‌نظمی‌ها در نقل‌وانتقال زائران است به طوری‌که مع‌الأسف آشکارا در حق زائران اجحاف شد و هزینه به بلیت هوایی و زمینی گران‌تر از معمول به آنها تحمیل شد؛ این در حالی است هزینه سفرهای مشابه در ایام عید و یا به کشورهایی مثل ترکیه به‌مراتب ارزان‌تر است!
- اربعین امسال با شرایط متفاوتی برگزار شد و دولت عراق صرفاً با سفر ۶۰ هزار زائر ایرانی برای شرکت در مراسم اربعین موافقت کرد که این تعداد نیز فقط باید از طریق ناوگان هوایی به کشور عراق سفر می‌کردند.
 
پرواز‌های اربعین امسال از ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ آغاز شد و تا ۱۰ مهرماه ادامه دارد.
 
در روز‌های ابتدایی سفر هوایی زائران، متاسفانه تدابیر نامناسب و حجم گسترده‌ای از بی برنامگی‌ها باعث گلایه زائران به ویژه در فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) شد و تصاویر و فیلم‌های بسیاری از این نارضایتی‌ها در فضای مجازی منتشر شد.
 
جواد صالحی مدیرکل دفتر ارتباطات، اطلاع رسانی و امور بین الملل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) معتقد است عدم امکان سفر به عراق از طریق مرز‌های زمینی موجب شده است زائران بسیاری برای سفر به عتبات عالیات به فرودگاه‌ها به خصوص فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) مراجعه کنند و این مسئله ازدحام جمعیت در ترمینال فرودگاه را دو چندان کرده است.
 
این موضوع در حالی مطرح است که تعداد زائران اربعین نسبت به سال ۹۸ در فرودگاه امام خمینی (ره) کاهش چشمگیری داشته است، اما برنامه ریزی‌های صحیح در آن زمان باعث شد شاهد مشکلات امروز در مهمترین فرودگاه بین المللی کشور نباشیم.
 
چند شب گذشته وزیر راه و شهرسازی بدون اطلاع قبلی در فرودگاه امام خمینی(ره) حضور پیدا کرد و از نزدیک در جریان عملیات رفت انتقال زائران اربعین حسینی قرار گرفت.
 
قاسمی در این بازدید با تعدادی از مسافران اربعین حسینی گفت‌وگو و در خصوص مشکلات موجود در انتقال سریع مسافران دستوراتی صادر کرد.
 
زائران اربعین حسینی به تدریج از روز دوشنبه ۵ مهرماه ۱۴۰۰ به صورت زمینی و هوایی در حال بازگشت به کشور هستند و سیاوش امیر مکری سرپرست سازمان هواپیمایی کشوری به منظور تسهیل و روان سازی بازگشت زوار اربعین حسینی همزمان با بازگشت زائران با سفر به عراق با مدیر فرودگاه نجف دیدار کرد.
 
سیاوش امیر مکری در توضیح وضعیت بازگشت هوایی مسافران اربعین حسینی گفته است روزانه ۴۰ پرواز از فرودگاه نجف و بغداد به ۱۴ فرودگاه کشور انجام می‌شود.
 
به گفته سرپرست سازمان هواپیمایی کشوری روز گذشته ۳۵ پرواز برای بازگشت زائران انجام شد و در روز‌های آتی تعداد پرواز‌ها افزایش می‌یابد.
 
بنابر اعلام امیرمکری قیمت مصوب بلیت یک طرفه برگشت به کشور برای زائران اربعین از نجف و بغداد به تهران و شهر‌های نیمه غربی کشور ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و به مقصد شهر‌های مشهد و بندرعباس ۴ میلیون تومان است.
 
چندی پیش رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی با انتشار پیامی در صفحه توییتر خود نسبت به نحوه بازپرداخت وجه بلیت هواپیما و مابه‌التفاوت اخذ شده از زائران اربعین واکنش نشان داد و نوشت: تعدادی از زائرین عزیز با وجود خرید بلیت به دلایل مختلف موفق به سفر نشدند. به همین جهت مقرر شد وجه کامل بلیت بدون کسر خسارت به ایشان عودت داده شود.
 
وزیر راه و شهرسازی به برخی موارد فروش بلیت عراق با قیمت بالاتر از نرخ مصوب اشاره کرد و گفت: شرکت‌های هواپیمایی موظف به پرداخت مابه‌التفاوت بلیت (که بیشتر از قیمت مصوب اخذ شده) هستند و با خاطیان برخورد جدی خواهد شد.
 
همزمان با آغاز بازگشت زائران اربعین حسینی از مرز‌های زمینی داریوش امانی در تشریح روند بازگشت زمینی زائران اعلام کرد از بعد از ظهر روز سه شنبه ۶ مهر ۱۴۰۰ بالاترین میزان ورودی زائران عزیز به کشور از مرز مهران انجام خواهد شد.
 
همچنین رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جاده‌ای از بازگشایی مرز شلمچه برای بازگشت بخشی از زائران خبر داد که با این تفاسیر ۲ مرز مهران و شلمچه پذیرای ورود زائران به کشور هستند و براساس آخرین تصمیمات ستاد مرکزی اربعین بیشترین زائران از مرز مهران به کشور وارد می‌شوند.
 
امانی با توجه به تجربیات گذشته معتقد است دو سوم از زائران که به صورت زمینی به کشور بازمی گردند مرز مهران را برای بازگشت انتخاب می‌کنند و به همین دلیل تاکنون نزدیک به ۱۵۰۰ دستگاه اتوبوس در پایانه مرزی مهران (پایانه شهید سلیمانی) و ۷۰۰ دستگاه در پایانه مرزی شلمچه مستقر هستند و نزدیک به ۵ هزار اتوبوس به صورت آماده باش قرار دارند.
 
به گفته رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جاده‌ای همکاران وزارت بهداشت در دو مرز مهران و شلمچه مستقر هستند و تست کرونا به صورت غربالگری انجام می‌شود و اگر مورد مشکوکی ملاحظه شود حتما اقدامات لازم بر اساس پروتکل‌های بهداشتی انجام خواهند شد.
 
رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جاده‌ای از زائران درخواست کرد با زمان‌بندی مناسب در مرز‌ها حضور پیدا کنند و جایگاه‌های استان‌های مختلف برای سرویس‌دهی مناسب برای عزیزان مشخص است و در صورت وجود مشکلی به همکاران ما در پایانه‌های مرزی مراجعه کنند ضمناً توصیه به زائران جدید که می‌خواهند در این ایام به مرز‌ها مراجعه کنند این است که باتوجه به دستورالعمل‌ها و اطلاعیه ستاد مرکزی اربعین و اطلاعیه‌های دولت عراق اعلام کرده است هیچگونه پذیرش زائری در پایانه‌های مرزی انجام نخواهد شد و توصیه می‌شود که مردم به سمت مرز‌ها حرکت نکنند.
 
براساس مقررات دو کشور، زائرانی امکان حضور در اربعین را داشتند که دو دُز واکسن کرونا را زده و کارت واکسن معتبر داشته باشند و ویزای معتبر دریافت کنند.
 
طبق مصوبه ستاد اربعین، نرخ بلیت یک طرفه عراق از تهران و سایر شهر‌ها به جز مشهد و بندرعباس در بازه زمانی ۲۸ شهریور تا ۱۰ مهر ۱۴۰۰ رقم ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و نرخ بلیت دوطرفه ۵ میلیون تومان است که این نرخ برای شهر مشهد ۴ میلیون تومان و برای بندرعباس ۶ میلیون تومان تعیین شده است.
 
نکته‌ای که این روزها نقل محافل بوده و هر مؤمن معتقدی را آزار می‌دهد، موج بی‌نظمی‌ها در نقل‌وانتقال زائران است به طوری‌که مع‌الأسف آشکارا در حق زائران اجحاف و هزینه بلیت هوایی و زمینی گران‌تر از معمول به آنها تحمیل شد؛ این در حالی است هزینه سفرهای مشابه در ایام عید و یا به کشورهایی مثل ترکیه به‌مراتب ارزان‌تر است!
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *