صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کدام گروه از کارگران مشمول قانون کار می‌شوند؟

۰۲ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۰:۵۹
کد خبر: ۷۶۰۵۶۲
«قانون کار» قانونی گسترده است که نیروی کار، کارگران، کارفرمایان و کارمندان و کارگاه‌ها را در بر می‌گیرد.

- باشگاه خبرنگاران نوشت: دانستن قلمرو وسیع قانون کار برای کارگران و کارفرمایان امری ضروری است تا هر کدام وظایف و حقوق مربوط به خود را بدانند تامشکلی پیش نیاید با این حال گاهی میان کارگر و کارفرما مسائلی رخ می‌دهد که نیاز به مراجعه به قانون و مراجع حل اختلاف دارد.

نیروی کار، کارگران، کارفرمایان و کارمندان و کارگاه‌ها همگی در قلمرو قانون کار قرار می‌گیرند و باید از آن تبعیت کنند.

کارگاه‌های خانوادگی از شمول قانون کار خارج‌اند در کارگاه‌های خانوادگی خویشاوندان نسبی درجه یک از طبقه اول شامل پدر، مادر وفرزندان کارفرماست.

نیرو‌هایی که به عنوان کارآموز برای مدتی کار خود را در کارگاهی آغاز می‌کنند تحت حمایت قانون کار هستند و کارفرما موظف است ازهمان بدو ورود آن‌ها پاداش و مزایا و بیمه را برای آن‌ها بپردازد.

ماده ۱- کلیه کارفرمایان، کارگران، کارگاه‌ها، موسسات تولیدی، صنعتی، خدماتی و کشاورزی مکلف به تبعیت از این قانون می‌باشند.

ماده ۲- کارگر از لحاظ این قانون کسی است که به هر عنوان در مقابل دریافت حق السعی اعم از مزد، حقوق، سهم سود و سایر مزایا بهدرخواست کارفرما کار می‌کند.

ماده ۳- کارفرما شخصی است حقیقی یا حقوقی که کارگر به درخواست و به حساب او در مقابل دریافت حق السعی کار می‌کند مدیران ومسئولان و به طور عموم کلیه کسانی که عهده دار اداره کارگاه هستند نماینده کارفرما محسوب می‌شوند و کارفرما مسئول کلیه تعهداتیاست که نمایندگان مذکور در قبال کارگر به عهده می‌گیرند در صورتی که نماینده کارفرما خارج از اختیارات خود تعهدی بنماید و کارفرماآن را نپذیرد در مقابل کارفرما ضامن است.

ماده ۴- کارگاه محلی است که کارگر به درخواست کارفرما یا نماینده او در آنجا کار می‌کند. از قبیل موسسات صنعتی، کشاورزی، معدنی، ساختمانی، ترابری، مسافربری، خدماتی، تجاری، تولیدی، اماکن عمومی و امثال اینها. کلیه تاسیساتی که به اقتضای کارمتعلق به کارگاه اند از قبیل نمازخانه، ناهارخوری، تعاونی‌ها، شیرخوارگاه، مهدکودک، درمانگاه، حمام، آموزشگاه حرفه‌ای، قرائتخانه، کلاس‌های سواد آموزی و سایر مراکز آموزشی و اماکن مربوط به شورا و انجمن اسلامی و بسیج کارگران، ورزشگاه و وسایل ایابو ذهاب و نظایر آن‌ها جزء کارگاه می‌باشند.

ماده ۵- کلیه کارگران، کارفرمایان، نمایندگان آنان و کارآموزان و نیز کارگاه‌ها مشمول مقررات این قانون می‌باشند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *