صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عادت‌های بد غذایی که موجب بیماری‌ می‌شوند

۰۵ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۱:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۵۲۴۸۶
یک استاد بیوشیمی و تغذیه به بررسی عادت‌های بد غذایی که موجب ابتلا افراد به بیماری می‌شود، پرداخته است.

_ باشگاه خبرنگاران به نقل از الاهرام نوشت: بسیاری از عادت‌های منفی وجود دارند که در زندگی بسیاری از افراد عادی شده اند، اما آن‌ها یک "بمب ساعتی" هستند و به دنبال آن بسیاری از بیماری‌های جدی و مزمن که بر عملکرد اعضای بدن تأثیر منفی می‌گذارد، بروز می‌یابد.

سازمان بهداشت جهانی تأکید می‌کند که سوء تغذیه یکی از رایج‌ترین عادات منفی در سراسر جهان است و آن را در بیانیه‌ای علمی به عنوان بزرگترین تهدید برای سلامت عمومی توصیف کرده است.

یک عادت خطرناک

در این زمینه، دکتر عفاف عزت استاد بیوشیمی و تغذیه در مرکز تحقیقات ملی مصر در مصاحبه‌ای خطرات سوءتغذیه و همچنین برجسته‌ترین بیماری‌های همراه آن را توضیح داد.

عفاف با تأیید اینکه بسیاری از مردم در سراسر جهان از بیماری‌های مربوط به سوء تغذیه رنج می‌برند، تصریح کرد: اکثر آن‌ها نمی‌دانند که این عادت با بسیاری از بیماری‌های مزمن بر بدن آن‌ها تأثیر می‌گذارد و بالعکس، تعادل در تغذیه، آن‌ها را در برابر بسیاری از بیماری‌ها حفظ می‌کند.

این استاد بیوشیمی و تغذیه می‌گوید: فرد باید بداند که اقدامات احتیاطی تغذیه‌ای وجود دارد که بدن ما را در برابر بیماری‌های قلبی، قند و کبد محافظت می‌کند و در ابتدا ایجاد تعادل در غذا ضروری است.

عناصر اصلی تغذیه

این متخصص تغذیه مهمترین عناصری را که رژیم غذایی یک فرد باید داشته باشد، توضیح داده و می‌گوید: غذای ما باید حاوی پروتئین گیاهی یا حیوانی باشد که این پروتئین‌ها در گوشت، ماهی و مرغ یافت می‌شوند، علاوه بر این، غذا باید حاوی کربوهیدرات باشد؛ مانند نان، سیب زمینی و ماکارونی یا برنج، همچنین مهمترین عنصر غذائی سالاد‌ها هستند که عناصر معدنی را در خود جای داده اند.

او افزود: سبزیجات تازه با سالاد به حفظ سلامت روده، دفع صحیح فضولات بدن و هضم مناسب کمک می‌کند و تأثیر فیزیولوژیکی سبزیجات تازه باعث کاهش قند خون و کاهش چربی خون می‌شود.

این کارشناس تغذیه نسبت به کمبود هر یک از عناصر فوق در رژیم غذایی هشدار می‌دهد و تأکید می‌کند: غذا باید متعادل باشد و حاوی تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن باشد، زیرا کمبود هر عنصر باعث ایجاد بیماری می‌شود.

اهمیت روغن‌ها برای بدن

دکتر عفاف عزت در مورد اهمیت روغن‌ها در غذا گفت: روغن‌ها حاوی اسید‌های چرب ضروری هستند که بدن بدون روغن نمی‌تواند آن‌ها را دفع کند و مطالعات ثابت کرده اند که روغن‌های موجود در غذا به بدن کمک می‌کند تا پروتئین مربوط به کلسترول را افزایش دهد؛ به عبارت دیگر کلسترول رسوب شده در عروق و سیاهرگ‌ها را از بین می‌برد و از بروز بیماری‌های قلبی عروقی جلوگیری می‌کند.

عادات بد غذایی

این متخصص تغذیه خطر افزایش کربوهیدرات‌ها در وعده‌های غذایی برشمرده و توضیح می‌دهد: افزایش کربوهیدرات‌ها در وعده‌های غذایی باعث ضعیف شدن کبد و سلول‌های لوزالمعده می‌شود، که قرار است انسولین مرتبط با قند را ترشح کنند و به کلاژن تبدیل شده و سپس در کبد ذخیره می‌شود. در اینجا در نتیجه خوردن مقادیر زیاد چربی فرد مبتلا به دیابت می‌شود.

استاد بیوشیمی و تغذیه ادامه داد: خوردن مقدار کمی کربوهیدرات از فرد در برابر دیابت محافظت می‌کند، همچنین خوردن مقدار کافی فیبر که از دیابت، بیماری‌های قلبی و خونی جلوگیری می‌کند. ما باید بین غذا و ورزش تعادل برقرار کنیم وخواب منظم و وضعیت روحی خوبی داشته باشیم.

بیماری‌های خطرناک

عزت مهمترین عواملی را که منجر به چاقی در انسان می‌شود، معرفی کرده و افزود: چاقی به دلیل خوردن چربی زیاد رخ می‌دهد و افزایش کلسترول باعث بیماری‌های قلبی و انسداد عروق و ورید‌ها می‌شود، علاوه بر این که افزایش نمک در غذا باعث فشار خون بالا می‌شود و افزایش چربی باعث افسردگی و کاهش ایمنی می‌شود.

او در پایان گفت: سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض آن کلسترول را افزایش می‌دهد و سپس آن را در عروق رسوب می‌دهد و باعث انسداد می‌شود. همه این‌ها عوامل و رفتار‌های غلطی هستند که باید به منظور محافظت از خود در برابر بیماری‌ها در غذای خود از آن‌ها اجتناب کرد.

 


برچسب ها: سلامت تغذیه سالم

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *