مبارزه با بوی بد دهان با رژیم غذایی
عوامل متعددی باعث بروز بوی بد دهان میشوند. پلاکهای باکتریایی دهان و مصرف برخی مواد غذایی جزو شایعترین عوامل بروز این مشکل محسوب میشوند:
پلاکهای دندانی
مصرف برخی مواد غذایی
چه باید کرد؟
برای رفع بوی بد دهان با مواد غذایی، باید از مصرف برخی مواد غذایی که در ادامه مورد بحث قرار میگیرند بپرهیزید. البته باید توجه داشته باشید که نیازی به حذف کامل این مواد غذایی از برنامه غذاییتان نیست. اما کاهش مصرف آنها برای پیشگیری از بروز بوی بد دهان مؤثر خواهند بود.
مقابله با بوی بد دهان با تغذیه مناسب
برای رفع بوی بد دهان گاهی کافیست که عادتهای غذاییتان را تغییر داده و مصرف آب را افزایش دهید. با این حال نباید از یاد ببرید که رعایت بهداشت دهان و دندان و مراجعه به پزشک نیز لازم است. یادتان باشد که نوشیدن زیاد آب بسیار کمککننده و به نفع بدن نیز هست.
ابتدا علتیابی کنید
اولین گام برای مقابله با مشکل بوی بد دهان و شروع درمان علتیابی است. ممکن است این مشکل صرفاً از مصرف مواد غذایی مانند سیر و پیاز باشد که با پرهیزی از مصرف مشکلتان رفع میشود. حتی ممکن است مشکل از عدم مصرف کافی آب ناشی شود. در نتیجه میتوانید با نوشیدن آب بیشتر خشکی دهان و در نتیجه بوی بد آن را از بین ببرید. گاهی مشکل از دندانها یا مشکلات مربوط به لثه ناشی میشود. در نتیجه ابتدا باید مشکل را ریشهیابی کنید.
از مصرف الکل و دخانیات بپرهیزید
همانطور که اشاره شد مصرف دخانیات و الکل باعث تشدید علائم بوی بد دهان میشود. اگر اهل سیگار هستید باید عادتتان را ترک کنید تا نه تنها از بوی بد دهان خلاص شوید بلکه یک گام مهم برای رسیدن به سلامتی بردارید.
بیش از ۳ وعده غذا در روز مصرف نکنید
هر چه تعداد وعدههای غذایی بیشتر شود به همان میزان تعادل pH دهان نیز به هم میریزد. در نتیجه زمان بیشتری به تغذیه باکتریها داده شده و احتمال جمع شدن باقیمانده غذاها در لابهلای دندان و گوشه کنار دهان نیز بیشتر میشود. علاوه براین، اکثر میان وعدهها شیرین بوده و بالطبع برای باکتریهای موجود در دهان اشتهابرانگیز و دلخواه هستند؛ بنابراین توصیه میشود از عادت اینکه همیشه یک خوراکی در دهان داشته باشید بپرهیزید.
بهداشت دهان و دندان را رعایت کرده و دهانتان را با روغن نارگیل بشویید
نتایج برخی از پژوهشها حاکی از این است که مسواک زدن برای داشتن نفسی خوشبو اهمیت زیادی دارد. علاوه براین توصیه میشود که بعد از مسواک زدن و به طور روزانه دهانتان را با روغن نارگیل بشویید. چربی روغن نارگیل سرشار از اسید لوریک است. این ترکیب اثرات مفیدی در مقابله با انواع عوامل بیماریزای دهان دارد. برای این کار کافیست بعد از اتمام مسواک زدن، با یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه غرغره کنید و دهانتان را بشویید. حتی اگر حوصلهاش را داشته باشید میتوانید این روغن را به مدت ۲۰ دقیقه در دهان بچرخانید و در نهایت روغن را تف کنید.
برخی از سبزیجات را بجویید
جویدن سبزیهایی مانند جعفری، نعنا، چوب میخک، رازیانه، بابونه، رزماری، مریمگلی و حتی هل باعث از بین رفتن بوی بد ناشی از مصرف مواد غذایی میشود.
حرف آخر
در نهایت اگر با بوی بد دهان درگیر هستند بین وعدههای غذاییتان فاصله ایجاد کنید، مصرف فیبرهایی که زود تخمیر میشوند را کاهش دهید و شستن دهان با روغن نارگیل را جدی بگیرید. در اکثر موارد، این اقدامات برای مقابله با مشکل بوی بد دهان کافیست. اگر بعد از اقدامات ذکر شده بوی بد دهانتان همچنان از بین نرفته باشد باید با متخصص بیماریهای دهان و دندان مشورت کنید. در صورت لزوم باید با متخصص گوارش نیز مشورت کنید.