صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همه چیز درباره ارزش غذایی میوه و سبزیجات قرمز

۰۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۲:۵۰:۰۱
کد خبر: ۶۹۴۴۰۰
افزودن رنگ‌های مختلف به یک وعده غذایی تنها جنبه زیبایی ندارد، بلکه می‌تواند نقش مهمی در حفظ و تقویت سلامت بدن انسان ایفا کند. از این رو، افزودن میوه‌ها و سبزیجات قرمز، سبز، زرد، و سفید به رژیم غذایی روشی خوب برای دریافت طیف گسترده‌ای از مواد مغذی است.

- عصر ایران نوشت: کارشناسان مدت هاست که در این زمینه به مطالعه پرداخته اند تا خصوصیات هر رنگ در یک ماده غذایی را تفکیک کنند. در ادامه با فواید مواد غذایی قرمز رنگ بیشتر آشنا می‌شویم.

ترکیب و فواید میوه و سبزیجات قرمز رنگ

رنگدانه‌های طبیعی مسئول رنگ قرمز میوه و سبزیجات هستند. افزودن آن‌ها به رژیم غذایی می‌تواند تاثیرات مثبتی بر بدن داشته باشد. لیکوپن، آنتوسیانین ها، بتا-کریپتوکسانتین و بتا-سیانین‌ها به میزان زیاد در مواد غذایی قرمز رنگ وجود دارند.

به طور خاص، به نظر می‌رسد رابطه‌ای بین مصرف کاروتن، موجود در میوه و سبزیجات قرمز، و کاهش خطر سرطان‌های ریه و پروستات وجود دارد. برای بررسی جنبه‌های مختلف باید مطالعات بیشتری در این زمینه صورت بگیرد، اما مطالعات اولیه امیدوارکننده بوده اند.

از سوی دیگر، کاروتنوئید‌ها نقشی اساسی در رشد و توسعه سلامت عصبی انسان ایفا می‌کنند. مصرف آن‌ها می‌تواند از بروز بیماری‌های انحطاط عصبی به واسطه فعالیت ضد التهاب و آنتی اکسیدانیشان پیشگیری کند.

همچنین، به نظر می‌رسد که کاروتن‌ها بینایی و قدرت دید در شب انسان را تقویت می‌کنند. افزون بر این، احتمال بروز مشکلاتی مانند انحطاط ماکولای مرتبط با افزایش سن در افرادی که این مواد مغذی را به طور منظم مصرف می‌کنند، کمتر است.

۱۲ انتخاب غذایی قرمز رنگ

در حال حاضر، راهنما‌های غذایی در بسیاری از کشور‌ها افزودن مواد غذایی با رنگ‌های مختلف به رژیم غذایی را توصیه می‌کنند. برای افزایش خاصیت و قدرت غذا‌های خود می‌توانید استفاده از میوه و سبزیجات قرمز رنگ زیر را مد نظر قرار دهید.

گوجه فرنگی

بسیاری فکر می‌کنند که گوجه فرنگی در دسته سبزیجات قرار دارد، اما این یک میوه بومی آمریکا جنوبی است. گوجه فرنگی در اندازه‌ها و اشکال مختلف در سراسر جهان در دسترس است.

گوجه فرنگی عطر و طعمی منحصر به فرد دارد و می‌تواند مقدار قابل توجهی ویتامین C، پتاسیم، و لیکوپن را در اختیار شما قرار دهد. شکل پخته گوجه فرنگی از محتوای لیکوپن بیشتری نیز برخوردار است.

فلفل دلمه‌ای قرمز

فلفل دلمه‌ای قرمز یکی دیگر از محصولات بومی آمریکای جنوبی است که در سراسر جهان وجود دارد. فلفل دلمه‌ای قرمز به خانواده توت‌ها (Berry) تعلق دارد.

انواع سبز و زرد فلفل دلمه‌ای نیز در دسترس هستند، اما نوع قرمز حاوی مقادیر بیشتری از بتا-کاروتن، ویتامین C، ویتامین B۶، فولات و آنتی اکسیدان‌ها است.

چغندر

قدمت استفاده از این محصول ریشه‌ای به گذشته‌های دور باز می‌گردد. بتائین یکی از مواد مغذی شناخته شده موجود در چغندر است.

همچنین، چغندر از قند طبیعی زیاد برخوردار است، از این رو، افراد اغلب از آن برای شیرین کردن کیک‌ها و شربت‌ها استفاده می‌کنند. اما به خاطر داشته باشید که مصرف بیش از حد آب چغندر می‌تواند به عوارض جانبی منفی منجر شود، زیرا افزایش تراکم نیترات‌هایی که رشد غیر طبیعی سلول را به همراه دارند، تحریک می‌کند.

فلفل چیلی

فلفل چیلی یکی از اعضای تندتر خانواده فلفل‌های قرمز است. به رغم عطر و طعم تند، فلفل چیلی مواد مغذی مختلفی را ارائه می‌کند.

این ماده غذایی منبع خوبی برای ویتامین‌های C و A و همچنین ماده فعال کپسایسین است. فعالیت ضد درد از مشخصه‌های کپساسین است.

پیاز قرمز

انواع مختلفی از پیاز وجود دارند. پیاز قرمز حاوی آنتوسیانین‌ها است که موجب رنگ قرمز این محصول می‌شوند.

رنگ قرمز پیاز قرمز به واسطه پخت از بین می‌رود، اما برای بهره‌مندی از بیشترین فواید این محصول می‌توانید آن را به صورت خام مصرف کنید.

کاسنی

این گیاه همانند کاسنی فرنگی به دسته Cichorium تعلق دارد. طعم کاسنی اندکی تلخ‌تر است و می‌توان از آن در دستورالعمل‌های غذایی مختلف استفاده کرد. همچنین، کاسنی منبع خوبی برای ویتامین K و مواد معدنی مانند مس و منگنز است.

برگ چغندر قرمز

این گیاه خوراکی به واسطه برگ‌ها و ساقه‌های گوشتی خود معروف است. بتائین عامل رنگ قرمز برگ چغندر قرمز است که انواع سبز آن نیز وجود دارند.

هندوانه

هندوانه از میوه‌های محبوب تابستانی است و یک خوراکی مغذی و آبدار محسوب می‌شود. هندوانه منبع خوبی برای مواد معدنی مانند منگنز و پتاسیم است. همچنین، هندوانه حاوی رنگدانه لیکوپن است که فواید سلامت مختلفی را ارائه می‌کند.

انگور

مطالعات درباره رنگدانه‌های قرمز موجود در انگور در کنار مواد مغذی دیگر مانند رزوراترول و ترکیبات گیاهی نشان می‌دهد که آن‌ها می‌توانند به حفظ سلامت مطلوب قلب و جلوگیری از بیماری‌های مرتبط با افزایش سن کمک کنند.

توت فرنگی

توت فرنگی از محبوب‌ترین میوه‌ها در جهان است که به واسطه محتوای مواد مغذی مختلف خود مانند ویتامین C، فولات، مواد معدنی مانند پتاسیم و منیزیم، و فیبر می‌تواند به تقویت سلامت انسان کمک کند. همچنین، توت فرنگی حاوی آنتوسیانین‌ها است که مسئول رنگ قرمز این میوه هستند.

گیلاس

گیلاس میوه‌ای شیرین و آبدار و منبع خوبی برای آنتی اکسیدان‌های مختلف و پلی فنول‌ها (بتا-کاروتن، آنتوسیانین ها، و فلاونول ها) است که خواص ضد التهاب را ارائه می‌کنند.

انار

انار میوه‌ای با ارزش غذایی قابل توجه است. انار سرشار از ویتامین C، ویتامین K، آنتی اکسیدان‌ها و ترکیبات گیاهی مختلف است که به تقویت سلامت بدن انسان کمک می‌کنند. دو ترکیب گیاهی پونیکالاژین و اسید پونیسیک موجود در انار خواص دارویی قابل توجهی را ارائه می‌کنند. همچنین، این میوه از خواص ضد التهاب برخوردار است.

سخن پایانی

میوه و سبزیجات قرمز مانند مواردی که در بالا به آن‌ها اشاره شد، داری خواص مختلفی هستند و می‌توانند به پیشگیری یا بهبودی بیماری‌ها کمک کنند.

به خاطر داشته باشید که یک نوع خاص از مواد غذایی نمی‌تواند تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن شما را تامین کند. از این رو، استفاده از مواد غذایی با رنگ‌های مختلف در رژیم غذایی خود را مد نظر قرار دهید.

همچنین، به گروه‌های غذایی دیگر مانند پروتئین ها، غلات کامل، و چربی‌های سالم در رژیم غذایی خود توجه داشته باشید. تنوع یکی از عوامل کلیدی در شکل‌گیری یک رژیم غذایی متعادل و سالم است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *