صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کیک و بستنی، عامل بیماری‌های روانی

۰۵ آبان ۱۳۹۹ - ۰۵:۵۰:۰۱
کد خبر: ۶۶۸۲۳۹
یک تیم تحقیقاتی اعلام کرده اند خوردن مقدار زیاد فروکتوز مشکلات متعددی اعم از اختلال بیش فعالی، اختلال کم توجهی، افسردگی جنون آمیز و اختلال دو قطبی را بر فرد مترتب می‌سازد. کیک و بستنی دارای مقادیر فراوانی از فروکتوز هستند و مصرف آن ها باید کنترل شود.
_ باشگاه خبرنگاران به نقل از دیلی میل نوشت: نوشت: محققان دانشگاه کلرادو استدلال کرده اند که سطح پایین فروکتوز منجر به مسیری می‌شود که باعث تقویت کنجکاوی در مورد غذا و ذخیره انرژی به شکل چربی می‌شود، اما در صورت مصرف بیش از حد، این مسیر موجب بیش فعالی، افزایش شدید اشتها و خطر ابتلا به مشکلات رفتاری مانند تکانشگری و پرخاشگری می‌شود.
 
این تیم تحقیقاتی اعلام کرده است که خوردن مقدار زیاد فروکتوز مشکلات متعددی اعم از اختلال بیش فعالی، اختلال کم توجهی، افسردگی جنون آمیز و اختلال دو قطبی را بر فرد مترتب می‌سازد.
 
فروکتوز یا قند میوه به طور طبیعی در بسیاری از گیاهان و عسل یافت می‌شود، اما در رژیم‌های مدرن از طریق شکر تصفیه شده و شربت ذرت شایع‌تر است.  غذا‌ها و نوشیدنی‌هایی که در حال حاضر حاوی مقادیر زیادی فروکتوز هستند شامل بستنی، بیسکویت، کیک، سیب، انگور، آب میوه، نوشیدنی‌های شیرین و ماست میوه‌ای است.
 
براساس تخمین ها، تقریبا از قرن هجدهم به بعد مصرف فروکتوز ۴۰ برابر شده است که این موضوع دلیل افزایش موارد ابتلا به دیابت و چاقی را روشن می‌سازد.
 
باوجود توصیه کارشناسان و سازمان‌های بین المللی و محلی به استفاده مقدار کمی شکر و قند در روز، اما طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، همچنان میزان مصرف قند و شکر در جهان بسیار بالاست.
 
افزایش مصرف شکر، بسیاری از کشور‌های جهان را بر آن داشت تا میزان نرخ به اصطلاح "مالیات شکر" برای نوشیدنی‌های گازدار را افزایش دهند که براین اساس در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ در بسیاری از کشور‌ها این مالیات به ۷ ٪ رسید.
 
این تیم تحقیقاتی متشکل از پروفسور ریچارد جانسون و همکارانش از دانشگاه کلرادو تاکید کرده اند که شناسایی فروکتوز به عنوان یک عامل خطر برای بروز اختلالات روانی، از اهمیت عوامل ژنتیکی، خانوادگی، جسمی، عاطفی و زیست محیطی که سلامت روان را شکل می‌دهند، نمی‌کاهد.
 
اما طبق آنچه پروفسور جانسون توصیه می‌کند، مصرف بیش از حد فروکتوز موجود در قند‌های تصفیه شده و شربت ذرت با فروکتوز بالا ممکن است در ایجاد این موارد نقش مهمی داشته باشد.
 
او توضیح می‌دهد که نتایج مطالعه فقط قند و شکر را عامل بروز رفتار پرخاشگرانه نمی‌داند، بلکه در این تحقیق تاکید شده است که مصرف زیاد  فروکتوز یکی از دلایلی است که به رفتار پرخاشگرانه کمک می‌کند.
 

فروکتوز به اندازه گرسنگی مهیج است

 
گروه محققان در مقاله تحقیقاتی خود نتایج تعدادی از مطالعات قبلی را در مورد فروکتوز و تأثیر آن بر بدن انسان بررسی کردند. محققان توضیح دادند هنگامی که سطح انرژی در سلول‌ها کاهش می‌یابد، فروکتوز باعث پاسخی مشابه حالات پیش آمده هنگام گرسنگی می‌دهد. در نتیجه کنجکاوی برای یافتن غذا خطر پذیری و تصمیم گیری‌های عجولانه و تهاجمی را مانند کسی که در تلاش برای زنده ماندن است، افزایش می‌دهد.
 
در حالی که قرار بود فروکتوز به زنده ماندن انسان‌ها کمک کند، افزایش چشمگیر در مصرف آن طی قرن گذشته منجر به توسعه این رفتار‌ها به دلیل وجود بیش از حد شکر و قند در رژیم غذایی فعلی غربی شده است.
 

یک جدل علمی

 
برخی از متخصصان در مورد نتایج مطالعه مربوط به اختلال بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD) ابراز تردید کرده اند؛ به گونه‌ای که ادموند سونوگا پارک روانشناس حوزه رشد، از کالج کینگ لندن در مصاحبه با روزنامه تایمز می‌گوید: این یک مدل بسیار خوب و معقول از نظر زیست شناسی است که بر یک ایده بیولوژیک پیشرفته تمرکز دارد، اما متأسفانه، این تصور که بین میزان مصرف شکر و بیش فعالی در انسان رابطه‌ای پیوسته وجود دارد، تا حد زیادی دهه‌ها پیش رد شده است.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *