کم خوابی یا پرخوابی سلامت قلب شما را تهدید میکند
وی با بیان اینکه در هنگام بروز بیماریها و در افراد بیمار تنظیم ساعات خواب لازم است، افزود: خواب به ما کمک میکند تا پس از یک روز طولانی و انجام فعالیتهای متعدد کاری و غیر کاری، دوباره بتوانیم انرژی از دست رفته خود را به دست آوریم، در این راستا بر اساس مطالعات تحقیقات جدید، برخورداری از خواب با کیفیت خوب میتواند در بهبود سلامت قلبی نیز مفید و مؤثر باشد.
- بیشتربخوانید:
- چاقی با قلب شما چه میکند؟
جمالیان با تاکید بر اینکه خواب باکیفیت میتواند موجبات تقویت سلامت جسمی و روحی افراد را فراهم آورد، تصریح کرد: خواب کافی همچنین به مغز انسان در حفظ هشیاری و ثبات تمرکز آن در طول روز نیز کمک میکند.
وی ادامه داد: در یکی از جدیدترین مطالعات انجام شده، محققان به این نتیجه رسیدهاند که علاوه بر مدت زمان خواب، کیفیت خواب نیز در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی میتواند مؤثر باشد.
این فوق تخصص قلب و عروق ادامه داد: نتایج تحقیقات انجام شده نشان میدهد افرادی که از کمتر از ۶ ساعت خواب روزانه برخوردارند در مقایسه با افرادی که ۷ الی ۸ ساعت خواب روزانه دارند، تا ۲۷ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به آترواسکلروز قرار دارند.
وی با بیان اینکه متخصصان بهداشت اغلب بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را با تجویز دارو، تغییر رژیم غذایی و ورزش درمان میکنند، گفت: تغییر سبک زندگی یکی از مهمترین مولفهها برای کاهش بروز بیماریهای قلبی و عروقی است.
جمالیان ادامه داد: نتایج تحقیقات نشان میدهد که در هنگام کمک به افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و برای بهبود شرایط آنها، باید به مدت زمان خواب و کیفیت خواب آنان نیز توجه کرد.
وی تاکید کرد: با توجه به یافتههای اینگونه تحقیقات باید گفت اصلاً جای تعجب نیست که خواب باکیفیت با مدت کم در مقایسه با خواب بیکیفیت با مدت طولانی از مزایا و فواید سلامتی بیشتری برای انسان برخوردار باشد.
این فوق تخصص قلب و عروق با اشاره به هشدارهای محققان در حوزه بررسی کم و کیف خواب و تاثیر آن بر سلامت افراد، گفت: همچنین محققان هشدار میدهند که خواب بیش از حد و بیش از ۸ ساعت شبانه نیز همانند کمخوابی و حتی بیش از آن برای انسان اثرات سوء و مضر خواهد داشت.