صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

راهنماى غذایى خاص براى بیماران

۱۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۵:۰۳
کد خبر: ۴۹۰۶۶۸
ﺭﻋﺎﻳﺖ ﺗﻌﺎﺩﻝ ﻭ ﺗﻨﻮﻉ ﺩﺭ ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍیی ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ یکی ﺍﺯ ﻧﻜﺎﺕ ﻣﻬﻢ ﺩﺭ ﺗﻨﻈﻴﻢ برﻧﺎﻣﻪ ﻏﺬﺍیی ﺳﺎﻟﻢ به منظور ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی و ﻣﺤﺪﻭﺩ ﻛﺮﺩﻥ ﺑﻴﻤﺎﺭی‌های ﻣﺰﻣﻦ و شایع است.

به گزارش گروه فضای مجازی ، ﺭﻋﺎﻳﺖ ﺗﻌﺎﺩﻝ ﻭ ﺗﻨﻮﻉ ﺩﺭ ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍیی ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ یکی ﺍﺯ ﻧﻜﺎﺕ ﻣﻬﻢ ﺩﺭ ﺗﻨﻈﻴﻢ برﻧﺎﻣﻪ ﻏﺬﺍیی ﺳﺎﻟﻢ به منظور ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی و ﻣﺤﺪﻭﺩ ﻛﺮﺩﻥ ﺑﻴﻤﺎﺭی‌های ﻣﺰﻣﻦ و شایع است.

ﺗﻌﺎﺩﻝ ﺑﻪ معنی ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻘﺎﺩﻳﺮ ﻛﺎفی ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻴﺎﺯ ﺑﺮﺍی ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺑﺪﻥ ﺍﺳﺖ؛ افراد باید در رژیم غذایی خود انواع مواد غذایی را داشته باشند تا ویتامین‌های مختلف را دریافت کند؛ در این بین ﺗﻨﻮﻉ در رژیم غذایی ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎی ﻣﺼﺮﻑ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍیی است ﻛﻪ ﺩﺭ پنج ﮔﺮﻭه اصلی ﻏﺬﺍیی ﻣﻌﺮفی ﺷﺪهﺍﻧﺪ.

اگر افراد در رژیم غذایی خود این پنج گروه را جای ندهند دچار کمبود مواد مغذی خواهند شد، ﻣﺼﺮﻑ ﺑﻴﺶ ﺍﺯ ﺍﻧﺪﺍﺯه آن‌ها هم ﺳﺒﺐ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻭﺯﻥ، ﭼﺎقی ﻭ ﻣﺸﻜﻼﺕ ﻧﺎشی ﺍﺯ آﻥ میﺷﻮﺩ.

 

ﺗﻐﺬﻳﻪ ﺩﺭ ﻫﻴﭙﺮ ﺗﻴﺮﻭﺋﻴﺪی یا پرکاری تیروئید ‪

علی ارغوانی، متخصص داخلی درباره تغذیه مناسب در افرادی که تیروئید دارند، اظهار کرد: ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍیی ﺍﻳﻦ ﺑﻴﻤﺎﺭﺍﻥ ﺩﺭ ﻣﻮﺍﺭﺩ ﻏﻴﺮ ﺑﺴﺘﺮی ﺭژﻳﻢ ﭘﺮﻛﺎلری است که ﺣﺎﻭی ﻣﻘﺎﺩﻳﺮ ﺑﻴﺸﺘﺮی ﺍﺯ ﻧﺎﻥ، ﻏﻼﺕ، روغن‌ها ﻭ ‫ﭼﺮبیﻫﺎست، در موارد غیر بستری هم ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ یک ﻟﻴﺘﺮ ﺷﻴﺮ ﻳﺎ ﺳﺎﻳﺮ ﻟﺒﻨﻴﺎﺕ برای بیماران توصیه می‌شود.

او بیان کرد: بیماران ﺗﺎ ﺣﺪ ﺍﻣﻜﺎﻥ ﺍﺯ ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻮﺍﺩ ﻛﺎﻓﺌﻴﻦﺩﺍﺭ،‌ ﻣﻮﺍﺩ ﮔﻮﺍﺗﺮﻭژﻥ ﺑﻪ ﺷﻜﻞ ﺧﺎﻡ ﭘﺮﻫﻴﺰ ﻛﻨﻨﺪ که برخی از این مواد شامل ﻛﻠﻢ، ﮔﻞ ﻛﻠﻢ، ﺧﺎﻧﻮﺍﺩه ﺷﻠﻐﻢ، ﺩﺍﻧﻪ ﺳﻮﻳﺎ و بادام زمینی است؛ ﻣﺼﺮﻑ ﺍﻳﻦ ﻣﻮﺍﺩ ﺑﻪ ﺷﻜﻞ ﺧﺎﻡ، ﻋﻮﺍﺭﺽ ﺩﺍﺭﻭﻫﺎی ﻣﺼﺮفی ﺭﺍ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ میﺩﻫﺪ، ‫ﻭلی ﭘﺨﺘﻦ ﺁﻧﻬﺎ ﺳﺒﺐ ﻛﺎﻫﺶ ﺍﻳﻦ ﺍﺛﺮ میﺷﻮﺩ و توصیه می‌شود تا این افراد ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ ﺣﺪﻭﺩ ۳ الی ۴ ﻟﻴﺘﺮ ﻣﺎﻳﻌﺎﺕ (ﺟﺰ ﺩﺭ بیماری‌های قلبی و کلیوی) ﻣﺼﺮﻑ ﻛﻨﻨﺪ.

ﺗﻐﺬﻳﻪ ﺩﺭ ﻫﻴﭙﻮ ﺗﻴﺮﻭﺋﻴﺪی یا کم کاری تیروئید

این متخصص داخلی اظهار کرد: بیمارانی که به کم کاری تیروئید مبتلا هستند باید ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻮﺍﺩ ﭘﺮﻛﺎﻟﺮی ﺭﺍ ﺩﺭ ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍیی ﺧﻮﺩ (ﺑﺮﺣﺴﺐ ﺳﻦ، ﺟﻨﺲ ﻭ ﻗﺪ) ﻣﺤﺪﻭﺩ و ﻣﻮﺍﺩ ﻓﻴﺒﺮﺩﺍﺭ ﺍﺯ ﮔﺮﻭهﻫﺎی ﻏﺬﺍیی ﻧﺎﻥ، ﻏﻼﺕ، ﻣﻴﻮهﻫﺎ ﻭ ﺳﺒﺰیﻫﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﻴﺰﺍﻥ ﻛﺎفی ﻣﺼﺮﻑ ﻛﻨﻨﺪ.

او یادآوری کرد: بیمارانی که به کم‌کاری تیروئید مبتلا هستند ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﮔﻮﺍﺗﺮﻭژﻥ ﺩﺭ ﺣﺪ ﻣﺘﻮﺳﻂ ﻭ ﺑﻪ ﺷﻜﻞ ﭘﺨﺘﻪ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩه کرده و ﻣﺼﺮﻑ ﻣﺤﺼﻮﻻﺕ ﺣﺎﻭی ﺳﻮﻳﺎ ﺭﺍ ﻣﺤﺪﻭﺩ ﻛﻨﻨﺪ همچنین ﻣﻮﺍﺩﻏﺬﺍیی ﺣﺎﻭی ﺭﻭی، ﻣﺲ ﻭ ﺗﻴﺮﻭﺯﻳﻦ ﻛﻪ ﺑﺮﺍی ﻋﻤﻠﻜﺮﺩ ﺗﻴﺮﻭﺋﻴﺪ ﻣﻔﻴﺪ ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻣﺼﺮﻑ شود.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *