یکی از دلایل گرفتار شدن شهروندان در دام کلاهبرداران عدم آگاهی آنها از قوانین و مقررات است
علیرضا باوی در جلسه کارگروه استانی پیشگیری از جرایم مرتبط با کلاهبرداری که با حضور مسئولان دستگاههای متولی استان تشکیل شد، گفت: یکی از برنامههای ابلاغی این معاونت در سال ۱۴۰۳ احصای شیوهها و شگردهای کلاهبرداری مرتبط با پیشفروش مسکن و خودرو و ارائه راهکارهای پیشگیرانه است و دستگاههایی که وظیفه نظارت بر کسب و کارها و فعالیتهای اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی را به عهده دارند باید با انجام نظارتهای مستمر برای پیشگیری از وقوع جرایم مرتبط با این معاملات و تشکیل پروندههای قضایی در محاکم قضایی استان که از پروندههای کثیرالشاکی نیز به شمار میرود، پیشگیری کنند.
وی با اشاره به قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول مصوب سوم تیرماه ۱۴۰۳، و ضرورت تبیین و اطلاع رسانی به مشاورین املاک و بنگاههای ملکی استان در اتصال به سکوی کاتب، افزود: مطابق ماده ۳ این قانون، بنگاههای معاملات ملکی مکلفند پس از مذاکره مقدماتی با طرفین معامله، پیشنویس قرارداد معاملات را در سامانه ثبت الکترونیک اسناد (کاتب) درج و پیش نویس مذکور را جهت تنظیم سند رسمی به دفاتر اسناد رسمی منعکس کنند.
باوی مهمترین هدف این قانون را کاهش کلاهبرداری و جرایم مرتبط به اموال غیرمنقول برشمرد و گفت: کلیه مشاورین و صاحبان بنگاههای معاملات املاک و خودرو مکلفند تا پایان تاریخ ۳۰ آبان ۱۴۰۳ به سامانه کاتب متصل و پیشنویس قرارداد را در سامانه مذکور درج کنند.
وی ادامه داد: کارگروه پیشگیری از جرایم کلاهبرداری در سطح استان با هدف تقسیم کار بر اساس وظایف قانونی دستگاهها بر همه فعالیتهای اشخاص حقیقی و حقوقی در سطح استان نظارت و در صورت مشاهده هر گونه تخلف و جرم در این حوزه وفق مقررات قانونی پیگیری میکند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان خوزستان تصریح کرد: به دلیل عدم آگاهی حقوق شهروندان و اعتماد برخی شهروندان به انجام معاملات در فضای مجازی، آمار جرایم مرتبط با کلاهبرداری ثبت شده در سامانه دادگستری در ۷ ماهه سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۲۸ درصد رشد داشته است و باتوجه به آمارها و رصدهای انجام شده و اطلاعات اخذ شده از مراجع انتظامی و قضایی، با رشد روز افزون جرایم مرتبط با کلاهبرداری در حوزه پیشفروش ساختمان و خودرو روبرو هستیم.
باوی با بیان اینکه کلاهبرداران معمولاً با ارائه مدارک جعلی یا ساختگی اقدام به فریب خریداران میکنند، گفت: این افراد با استفاده از وبسایتهای جعلی و تبلیغات وسوسهانگیز اقدام به تشویق مردم به خرید ملک یا خودرو با قیمتی کمتر از بازار و پیشفروش ملک یا خودرو میکنند و یا از احساسات خریداران بهرهبرداری میکنند. همچنین یکی دیگر از شگردهای آنان، سوء استفاده از ترس مردم در افزایش قیمتها یا ایجاد رقابت شدید میان خریداران برای ترغیب آنان به تصمیمهای عجولانه است.
وی ضمن تاکید بر اهمیت ارتقای آگاهیهای عمومی و حقوقی آحاد جامعه در زمینه شیوهها و شگردهای کلاهبرداری، افزود: یکی از دلایل گرفتار شدن شهروندان در دام کلاهبرداران، عدم آگاهی آنها از قوانین و مقررات است که نیاز است که شیوهها و شگردهای جدید کلاهبرداری شناسایی و از طریق رسانههای جمعی اطلاعرسانی شود تا از وقوع جرایم مرتبط با کلاهبرداری پیشگیری شود.
انتهای پیام/