صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نویسنده و شاهنامه‌پژوه: وضعیت کتابخوانی در کشور مطلوب نیست

۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۴:۳۷
کد خبر: ۴۸۰۴۰۶۱
یک نویسنده و شاهنامه‌پژوه گفت: تا وضعیت مطلوب کتابخوانی فاصله نسبتا زیادی داریم وضعیت کتابخوانی، اکنون مطلوب نیست باید چشم‌انداز دوری ببینیم تا به شرایط مطلوب برسیم.

طبق اعلام موسسه فرهنگی و مطالعاتی بزرگمهر حکیم، محمد رسولی نویسنده و شاهنامه‌پژوه، در نشست بررسی وضعیت کتاب، مطالعه و راه‌های گسترش فرهنگ کتابخوانی که به مناسبت هفته کتابخوانی در محل موسسه بزرگمهر حکیم برگزار شد. 

با اشاره به وضعیت کتابخوانی در دنیای امروز گفت: به طور کلی به دلیل تغییرات جهان در دهه‌های اخیر باید به مسایل با رویکرد جدید نگاه کنیم برای مثال نمی‌توانیم به صرف اینکه افراد کم مطالعه دارند تصور کنیم کتابخوانی نسبت به پیشینیان کم شده است بلکه باید این موضوع را درنظر بگیریم که در دوران ما تعداد افراد تحصیل کرده نسبت به نسل‌های پیشین بیشتر هستند. 

این حقوقدان بیان کرد: در امر کتابخوانی با مقایسه نسل‌های پیشین و تعداد افرادی که سواد داشتند و قادر به کتابخوانی بودند و کتاب نمی‌خواندند، نسبت به جمعیت امروز که همه خواندن و نوشتن میدانند، باید انتظار بیشتری داشته باشیم. 

وی ادامه داد: امروزه در جامعه رویکرد و مهرورزی به کتاب بیشتر شده است و افراد کتاب خواندن را ارزش و نیاز می‌دانند. 

این نویسنده و شاهنامه پژوه اضافه کرد: عوامل مختلفی باعث عدم مطالعه کتاب می‌شود و افراد به جای خواندن کتاب به صورت کاغذی، نیاز‌های خود را از طریق مطالعه در فضای مجازی مرتفع می‌کنند. 

وی بیان کرد: انتظار می‌رود وضعیت کتابخوانی در کشور بهتر شود اگر تلاش برای ترغیب و تشویق افراد صورت بگیرد ترویج امر کتابخوانی بیشتر خواهد شد. 

رسولی گفت: تا وضعیت مطلوب کتابخوانی فاصله نسبتا زیادی داریم وضعیت کتابخوانی، اکنون مطلوب نیست باید چشم انداز دوری ببینیم تا به شرایط مطلوب برسیم. اما چون نسل جدید به این امر رسیدند که در انجام کارهایشان به کتاب نیاز دارند تصور می‌شود امید به رسیدن به وضعیت مطلوب وجود دارد. 

وی درباره تاثیر کتابخوانی در زندگی افراد اظهار کرد: بیش از حد انتظار، کتاب می‌تواند در رشد، تکوین و نحوه شکل‌گیری شخصیت کودک و نوجوان نقش موثری داشته باشد، اما خیلی از نوجوانان از اینکه فرصت برای کتابخوانی داشتند و از آن استفاده نکردند در آینده متاسف می‌شوند. کتابخوانی در زندگی افراد برای موفقیت شان بسیار نقش موثر و سازنده‌ای دارد. 

رسولی تصریح کرد: خانواده‌ها نقش مهمی در کتابخوانی دارند البته امروزه این امر کمرنگ شده است؛ اما فرزند با دیدن کتابخوانی مادر و پدر به سمت کتابخوانی می‌رود. ایرانیان همیشه با کتاب سروکار داشته‌اند و این امر در رشد سواد بسیار موثر است. 

این نویسنده بیان کرد: حمایت از نویسندگان و افراد اهل کتاب در ترویج کتابخوانی موثر است محیط‌های کتابخوانی نیز بسیار در امر ترویج کتابخوانی مفید هستند که باعث افزایش آگاهی افراد می‌شوند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *