صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

جهاد تبیین؛ رویکردی برای مقابله با پیام‌های وارونه دشمن از انقلاب اسلامی ایران است

۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۰:۰۲
کد خبر: ۴۸۰۱۸۶۹
رئیس موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی، جهاد تبیین را رویکردی راهبردی برای مقابله با پیام‌های وارونه دشمن از انقلاب اسلامی دانست و تدوین و پژوهش بر اساس اسناد و تبدیل آن به کتاب و تولیدات فرهنگی را که دلایل و پیشینه دشمنی آمریکا با ایران را به درستی مشخص را ضروری خواند.

خبرگزاری میزان - نوشتن رمان و داستان و یا تولید آثار فرهنگی در جهت بیان صادقانه و مستند آنچه در تاریخ انقلاب اسلامی رخ داده است، امری مهم و ضروری به نظر می‌رسد، زیرا امروز جنگ روایت‌ها به دنبال تاثیرگذاری بر اذهان عمومی و افکار جوامع است و بنابراین پتانسیلی مناسب برای پیش برد اهداف، ملت‌ها و دولت‌ها دارد و این مهم از سوی دشمنان با قدرت به اجرا گذاشته شده است. ثبت وقایع و حوادث ابتدای انقلاب اسلامی ایران بر اساس اسناد، سبب می‌شود تا دشمن نتواند تفسیر خاص و مورد توجه خود را به خورد جوامع دهد.

حجت الاسلام والمسلمین احمد خزایی رئیس موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی، در گفت‌وگو با میزان اهمیت تدوین کتاب درباره وقایع و رخداد‌های انقلاب اسلامی را مورد تاکید قرارداد و گفت: تاریخ انقلاب اسلامی ناگفته‌های فراوانی دارد و نیاز است تا درباره آن کتاب‌های متعددی نوشته شود به عنوان مثال تضادی که امروز بین ایران و آمریکا که در راس نظام سلطه قرار دارد، می‌طلبد تا با کار فرهنگی و تولید محتوا در قالب کتاب‌های پژوهشی و مستند تدوین شود و در اختیار نوجوانان، جوانان و نسل‌های آینده قرار بگیرد، زیرا دشمن از هرگونه کوتاهی در معرفی جنایت‌های استکبار استفاده کرده و روایت‌هایی به نفع خود به رشته تحریر درآورده و به خورده اذهان عمومی می‌دهد.

وی به کتاب‌های نوشته شده اشاره و بیان کرد: چندی پیش کتابی با عنوان «ایستگاه خیابان روزولت» نوشته شد که به ریشه یابی و پژوهش در حوزه جاسوسی‌های ایالات متحده به واسطه کنسولگری‌اش در ایران، پرداخته بود و به وضوح نشان می‌داد که اسناد و پژوهش‌ها تا چه اندازه رویکرد و دشمنی آمریکا را در مقابل مردم ایران دیرینه و سرسختانه است.

خزایی به معرفی ذات و ماهیت انقلاب اسلامی ایران و تولیدات فرهنگی در این زمینه پرداخت و تصریح کرد: تجربه نشان داده است که ماهیت و فطرت آمریکا با ایران یک دشمنی است که باید به آن به خوبی پرداخت و آن را امتداد داد، زیرا نشان می‌دهد این کینه و دشمنی تنها به گذشته تعلق ندارد. ذات و فطرت انسان و جامعه بشری با آمریکا قابل جمع شدن نبوده و مانند آب و روغن است که با هم ترکیب نمی‌شوند. تنها کسانی که به دنبال سازش و مداهنه هستند باید به تجربیات و وقایع گذشته توجه داشته و در مطالعات خود را بر اساس مستندات گسترش دهند.

این فعال فرهنگی به پیشینه دشمنی آمریکا با ملت ایران اشاره و تاکید کرد: بعد از جنگ جهانی دوم و زمانی که انگلستان به عنوان یک قدرت قدیمی کنار زده شد و آمریکا تلاش کرد تا جای آن را پر کند، در طی همین زمان کودتای ۲۸ مرداد شکل گرفت و طی کشمکش‌هایی مردم ایران توانستند قدرت بلامنازع انگلستان در ایران را شکسته و آنها را بیرون کنند. البته تمام مصیبت‌های ما بعد از ۲۸ مرداد زیر سر آمریکا است. مادین آلبراید، وزیر امور خارجه سابق این کشور نیز حتی به جنایت‌های ایالات متحده و اشتباهات این کشور در ایران اذعان کرده بود. کاپیتالیاسیونی که آمریکایی‌ها ایجادگر کردند در کنار چپاول‌ها، ظلم‌ها و ستم‌ها سبب شد تا امام خمینی (ره) در مقابل آنان موضع‌گیری کند و در نهایت نهضت انقلاب اسلامی از همین نقطه آغاز شد.

پتانسیل های موجود در پژوهش محوری و مستندنگاری 

وی به سخنان بنیانگذار انقلاب اسلامی اشاره و تصریح کرد: امام خمینی (ره) بار‌ها این نکته را تصریح کردند که سلطه آمریکا در ایران به قدری است که شاه در صحبت‌های خود تاکید کرده و دستور می‌دهد که نگویید اسلام در خطر است و در عین حال در مورد مواضع آمریکا جبهه گیری نکنید. حتی نمی‌گوید علیه من به عنوان شاه ایران صحبت نکنید، بلکه صرفاً به دنبال منافع آمریکا در کشور ایران بود. همه این موارد نیازمند پژوهش و مستند نگاری دارد.

خزایی حافظه ملت ایران را مورد ارزیابی قرار داد و افزود: یک عقبه و دامنه بلندی از جرم و جنایات ایالات متحده امریکا در منطقه خاورمیانه و خصوصاً برای ایران وجود دارد و در تاریخ ثبت شده است، بنابراین تولید هرگونه کتاب و محتوا با اتکا به اسناد و پژوهش‌ها می‌تواند به بخش‌های پنهان و تاریک فعالیت‌های این کشور در ایران پرداخته و مواضع واقعی آمریکا را نسبت به ایران نشان دهد.

وی تصریح کرد: مواضع ضد ایرانی آمریکا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز در جای خود قابل توجه و نیاز به تحلیل دارد. بعد از پیروزی انقلاب؛ آمریکا تلاش کرد تا در کردستان قائله‌ای برپا کند و به دنبال ایجاد کودتا بود و اختاپوس وار تلاش کرد تا پنجه‌های خود را در بخش‌های مختلف ایران وارد کند.

رئیس موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی تاکید کرد: اولین قطعنامه آمریکا علیه ایران قبل از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا یعنی ۲۷ اردیبهشت ماه ۵۸ رخ داده یعنی ۶ ماه قبل دشمنی خود را صراحتاً اعلام کرده است، بنابراین باید متوجه مواضع آمریکا بود اگر امروز آمریکا پشت جنایت‌های رژیم صهیونیستی در منطقه خاورمیانه نشسته است حکایت از دشمنی‌ها او داشته و اینکه چگونه مواضع و منافع خود را در این منطقه دنبال می‌کند.

وی رویکرد آمریکا را در منطقه خاورمیانه مورد تحلیل قرار داد و افزود: دنیا هم امروز فهمیده است که پشت جنایت اسرائیل آمریکا قرار گرفته و مواضع خود را دنبال می‌کند. امام خمینی| (ره) در مورد آمریکا فرمودند: اگر آمریکا در مقابل ما بایستد ما در مقابل تمام دنیای آنها می‌ایستیم، این مهم نشان می‌دهد که موضوع تسخیر لانه جاسوسی یک کنش نیست، بلکه یک واکنش نسبت به رویکرد استکباری آمریکا است.

خزایی به جهاد تبیین اشاره و تصریح کرد: مقام معظم رهبری بار‌ها در مورد جهاد تبیین سخن به میان آوردند و این وظیفه ما است که با تحقیق و تفحص در اسناد، دست به تولید کتاب‌های ارزشمند زده و ابعاد، وقایع، اتفاقات و جنایات شکل گرفته، توسط استکبار در ایران را منعکس کنیم.


انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *