صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اصلاح ساز و کار اعمال مجازات برای تخلفات احتمالی نمایندگان از سوی هیئت نظارت

۰۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۲:۰۰
کد خبر: ۴۸۰۱۴۰۳
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
نمایندگان مردم در مجلس ساز و کار اعمال مجازات برای تخلفات احتمالی نمایندگان از سوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان را اصلاح کردند.

خبرگزاری میزان - به گزارش خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (چهار‌شنبه، ۹ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات طرح اصلاح موادی از قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان، با ماده ۴ این طرح با ۱۶۳ رای موافق، ۳۳ رای مخالف و ۳ رای ممتنع در صحن علنی مجلس موافقت کردند.

براساس ماده ۴ این طرح در ماده (۶) قانون، عبارت «که طبق ماده (۶) قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی قابل اجرا است» حذف و در بند (ب) بعد از عبارت «پرونده» عبارت «کارگزینی» اضافه می‌شود و در بند (ث) نیز بعد از عبارت «تحقیق و تفحص» عبارت «یا کمیسیون‌های خاص مجلس» و در انتهای تبصره (۱) عبارت «آرای قطعی صادره هیأت بدوی و تجدیدنظر نیز به تشخیص هیأت به شورای نگهبان ارسال می‌شود» اضافه و تبصره (۲) آن ابقاء می‌شود.

در ماده ۶ اصلاحی قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان آمده است: ـ هیأت با توجه به اهمیت تخلفات و شرایط و موقعیت ارتکاب آنها نسبت به اعمال یک یا چند مجازات ذیل تصمیم می‌گیرد:

 الف ـ تذکر شفاهی بدون درج در پرونده

ب ـ تذکر کتبی با درج در پرونده کارگزینی

پ ـ اخذ تعهد کتبی مبنی بر عدم تکرار تخلف

ت ـ کسر حقوق از یک ماه تا یک سال به میزان یک دوم

ث ـ محرومیت از عضویت در مجامع و شورا‌ها یا کمیته‌های تحقیق و تفحص یا کمیسیون‌های خاص مجلس

ج ـ محرومیت از نامزدی برای عضویت در هیأت رئیسه مجلس و هیأت رئیسه کمیسیون‌ها

چ ـ اعلام یک یا چند تخلف نماینده در جلسه غیرعلنی توسط رئیس مجلس

 ح ـ اعلام یک یا چند تخلف نماینده در جلسه علنی توسط رئیس مجلس

تبصره۱ـ در صورتی که هیأت تشخیص دهد دارایی نماینده به ناحق افزایش یافته است، تا قبل از انتخابات دوره بعد موضوع را به اطلاع شورای نگهبان می‌رساند و جهت رسیدگی به دستگاه قضائی ارسال می‌نماید. آرای قطعی صادره هیأت بدوی و تجدیدنظر نیز به تشخیص هیأت به شورای نگهبان ارسال می‌شود.

تبصره۲ـ کلیه امور مربوط به حقوق نمایندگی ملت که در قانون اساسی به آن تصریح شده است اعم از اظهارنظر و اعلام مواضع در مسائل داخلی و خارجی کشور و آزادی در انجام وظایف قانونی و اعمال رأی خود و کسب اخبار و اطلاعات مورد نیاز وظایف نمایندگی و قانونگذاری و تحقیق و تفحص در تمام امور کشور و سؤال و استیضاح وزرا و رئیس جمهور و رأی اعتماد و رأی عدم اعتماد و مأموریت‌های محوله که همه آنها در راستای ایفای وظایف نمایندگی به عمل می‌آید از شمول مجازات موضوع این ماده مستثنی است.

در ادامه سلمان اسحاقی در جلسه علنی امروز در تذکری گفت: دیوان محاسبات گزارشی داده که طبق آن میزان بدهی بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی به بانک مرکزی بابت اضافه‌برداشت بالغ بر ۵۰۱ همت بوده که بانک مرکزی بابت این بدهی‌ها صرفا به ارزش ۱۰۱ همت وثیقه اخذ کرده است. این اضافه‌برداشت‌ها تورم‌زا است علاوه بر این سوال این است که بانک‌ها اضافه‌برداشت را کجا هزینه کرده‌اند؟ خیانتی که بانک‌ها به مردم کردند هیچ ابوالبشری نکرده است همه مردم از بانک‌ها ناراضی هستند اکنون انتظار می‌رود مجلس شورای اسلامی ورود جدی به اضافه‌برداشت‌ها داشته باشد.

همچنین حمید رسایی در جریان بررسی ماده ۴ گزارش کمیسیون آیین‌نامه داخلی در مورد طرح اصلاح موادی از قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان، گفت: اگر نماینده‌ای نسبت سوئی به نمایندگان داده یا عقیده و اظهارنظر وی را برخلاف جلوه دهد نماینده مذکور برای رد اشتباه در همان جلسه یا جلسه بعد اجازه نطق بخواهد بدون رعایت نوبت تا ۵ دقیقه اجازه نطق دارد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این به این معنا است که بنده قبل از آقایان سلیمی و محمودی باید در مورد تذکر ماده ۷۵ اجازه نطق داشتم.

وی تصریح کرد: این برادر عزیز گفت شما می‌خواهید اختناق ایجاد کنید و حتما قصد سوئی هم نداشته است، اما معنای اختناق این است که با زور جلوی کسی گرفته شود و این در حالی است که در نهایت می‌توانند به عنوان مخالف صحبت کنند و دلایل خود را بیاورند.

قالیباف در پاسخ به این نماینده، افزود: اگر تذکر وارد باشد رئیس جلسه در همان جلسه یا جلسه بعد اجازه نطق می‌دهد، اما این موضوع مربوط به هر زمانی است که رئیس جلسه تشخیص دهد.

در ادامه سید مرتضی محمودی، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر در تذکری گفت: با توجه به اینکه ریاست مجلس بار‌ها و حتی قبل از این جلسه با صحبت‌های خارج از دستور نمایندگان مخالفت خود را اعلام کردند، اما بلافاصله دو تن از نمایندگان که در موافقت یا مخالفت با موضوع در دستور ثبت نام کرده بودند ۹۰ درصد یا حتی بیشتر از وقت خود را خارج از دستور صحبت کردند و شاید در آخر در حد یک جمله موافقت یا مخالفت خود با موضوع را اعلام کردند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: خواهش بنده این است که این رویه را هم دوستان رعایت کنند و هم اینکه رئیس مجلس محکم روی رعایت این موضوع بایستند چرا که نطق‌های موافق یا مخالف، اخطار‌ها و تذکر‌ها تبدیل به یک رویه اشتباه و موضوع چالش‌برانگیز شده که در شأن نمایندگان و صحنی که مسائل مهم کشور را تصمیم‌گیری می‌کند، نیست.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر و با توجه به اینکه دو تذکر دیگر در همین مورد در جلسه امروز مجلس از طرف نمایندگان طرح شده بود، گفت: مشخص است همه شما این گله‌مندی را در این موضوعات دارید. آقای عرفانیان، به عنوان مدیرکل دفتر هیئت رئیسه به بحث زمان‌بندی توجه داشته باشند که حوزه فناوری حتما تا جلسه بعد اعلام زمان قبل از ثبت نام برای تذکر و اخطار را برقرار کنند تا همه نمایندگان در جریان و مطلع باشند که مثلا یک دقیقه دیگر تذکر یا اخطار برای آنها باز می‌شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: از این به بعد اگر برادری (نماینده‌ای) در هر مرحله خارج از موضوع صحبت کرد، یک بار ریاست جلسه به او تذکر می‌دهد، اما اگر تذکر را رعایت نکرد حتماً ۳۰ ثانیه دیگر بلندگوی او قطع می‌شود. برای بار چندم اعلام کردیم که گله‌مندی نکنید و خواهشم این است که همه رعایت کنید.

انتهای پیام/


برچسب ها: جلسه علنی مجلس

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *