صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۹۶ درصد از آسیب‌های اجتماعی تحت تاثیر خانواده شکل می‌گیرد/ کاهش پنجاه درصدی کودکان حاضر در شیرخوارگاه‌ها در ۲ سال

۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۱:۳۶
کد خبر: ۴۸۰۱۲۴۵
سرپرست سازمان بهزیستی با بیان اینکه در بهزیستی به دنبال این هستیم که در ابتدا خانواده زیستی را احیا کنیم و اگر ممکن نبود به دنبال خانواده خویشاوندی هستیم گفت: خانواده، بنیان اصلی نظام اجتماعی است و تا ۹۶ درصد از آسیب‌های اجتماعی مستقیم یا غیرمستقیم تحت تاثیر خانواده شکل می‌گیرد.

خبرگزاری میزان _ میزگرد تخصصی رویکرد خانواده محوری در ساماندهی کودکان فاقد سرپرست صبح امروز سه‌شنبه ۸ آبان ماه ۱۴۰۳ برگزار شد.

سیدجواد حسینی، سرپرست سازمان بهزیستی در این مراسم گفت: یکی از سیاست‌های بهزیستی خانواده محوری است، امروز خانواده، بنیان اصلی نظام اجتماعی است. مدرسه و خانواده جعبه سیاه جامعه است و هرچه امروز در جامعه می‌گذرد از دیروز خانواده و مدرسه است، زیرا خانواده عمومی‌ترین و بنیانی‌ترین و پایدارترین نهاد اجتماعی محسوب می‌شود.

وی ضمن اشاره به اینکه با هیچ نهاد دیگری به اندازه خانواده ارتباط نداریم و ارتباط اساس تربیت انسان است، ادامه داد: اولویت ارتباط ما نیز خانواده است. همچنین عمق ارتباط و استمرار ارتباط در خانواده، از هر نهادهای دیگر بیشتر است.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه تا ۹۶ درصد از آسیب‌های اجتماعی مستقیم یا غیرمستقیم تحت تاثیر خانواده شکل می‌گیرد، افزود: اگر در جایی خانواده از هم پاشید ملاک ما باید بازسازی خانواده باشد. در بهزیستی به دنبال این هستیم که در ابتدا خانواده زیستی را احیا کنیم و اگر ممکن نبود به دنبال خانواده خویشاوندی هستیم. سیاست‌های ما در موراد غیر از خانواده زیستی، سیاست‌های جایگزین از جمله امین موقت و خانواده میزبان است.

حسینی با اشاره به اینکه به دنبال این هستیم که کار را به صورت بین بخشی با شرکا از جمله معاونت امور زنان و خانواده، ستاد ملی جمعیت و... انجام دهیم، درباره انتقادی مطرح شده در این مورد که کودکانی که به خانواده میزبان می‌روند وابسته می‌شوند توضیح داد: ما که در شرایط عادی این کار را انجام نمی‌دهیم و اینگونه نیست که کودکی بتواند با خانواده زیستی یا در خانواده جایگزین باشد و ما او را به خانواده میزبان ببریم. 

مهری سادات موسوی، معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی نیز درباره چالش‌های مراکز نگهداری از کودکان بد سرپرست و بی سرپرست گفت: نقد‌های مختلفی در مورد بحث امین موقت و خانواده میزبان وارد می‌شود و یکی از مشکلات و چالش‌هایی که در مراکز داریم تغییر بالای اعضای تیم مراقبتی به دلایل مختلفی از جمله کمبود اعتبارات است. همچنین معضل دیگر نگهداری کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست در یک فضا است که موجب می‌شود کودکان توسط کودکان دیگر آسیب ببینند.

وی ضمن اشاره به وابستگی کودکان به مربیان در این مراکز و تغییر این مربیان ادامه داد: در دستورالعمل‌ها نوشته شده که در هیچ موسسه‌ای نباید از کودکان استفاده ابزاری شود تا بتوانیم از خیران کمک بیشتری دریافت کنیم، اما ممکن است ناخودآگاه چنین فرایندی پیش آید و کودکان در فرایندی قرار گیرند که به لحاظ شخصی و روانی وابستگی به دریافت حمایت داشته باشند که این موضوع در بزرگسالی نیز تاثیر خواهد داشت و به لحاظ شخصیتی نیز ممکن است به آنها خدشه وارد شود.

معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه همه ما در زندگی به فضایی با آرامش نیاز داریم گفت: به دلیل دغدغه‌ای که داریم حضور کودکان در مراکز مساوی با بازدید‌های متعدد از ارکان مختلف از قبیل ستاد بهزیستی، دادستانی‌ها و... است و از همین رو آن حس راحتی خانه، از این کودکان گرفته می‌شود، همچنین کودکان باید بعد از ۶ سالگی از نظر جنسیتی تفکیک شوند و خواهران و برادران ناچارند در مراکز متفاوتی زندگی کنند که این مسئله به لحاظ عاطفی به آنها صدمه می‌زند.

موسوی با اشاره به اینکه تمام این نکات موجب می‌شود که سازمان طی سال‌های گذشته تمرکز بیشتری بر دنبال کردن الگو‌هایی مبتنی بر خانواده محوری داشته باشد، بیان کرد: باید مسیر رو به جلو را طی کنیم و بسته به سن و شرایط اقدامی را انجام دهیم که به نفع کودک باشد.

۶۱۳ خانه نگهداری فعال در سراسر کشور وجود دارد

سعید بابایی، مدیرکل جدید دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور نیز در این میزگرد عنوان کرد: ۳ سال است در حال تلاش هستیم که روز ملی یا هفته ملی فرزندخواندگی داشته باشیم و نیاز جامعه است که برای فرهنگ‌سازی با کمک شورای فرهنگ عمومی سال آینده روز رسمی روز ملی فرزندخواندگی را گرامی بداریم.

مدیر کل جدید دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور ضمن اشاره به اینکه طرح خانواده میزبان بین فرایند قبل از ورود به مرکز شبه خانواده بود که براین اساس فرایندی اضافه شد تا کودکان بتوانند از فرصتی برای ورود به خانواده استفاده کنند، گفت:  در حال حاضر ۶۱۳ خانه نگهداری فعال در سراسر کشور داریم که ۲۷۰ خانه کودکان برای رده سنی ۷ تا ۱۲ سال، ۲۴۵ خانه نوجوانان و ۶۵ خانه برای رده سنی ۳ تا ۶ سال و ۳۳ شیرخوارگاه است.

بابایی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۲۰۰ کودک در شیرخوارگاه‌ها بود که در پایان سال ۱۴۰۲ با مددکاری فعال به ۶۱۰ کودک برای نخستین بار در سراسر کشور رسید، ادامه داد: حدود ۵۰ درصد این کودکان زیر ۳ ماه در مراکز اقامت دارند و فقط ۱۵ درصد کودکان بالای یک سال اقامت دارند و هدف این است که این درصد را به صفر برسانیم.

مدیرکل امور دفتر کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه در ۱۳ سال اخیر از ۱۲ هزار و ۶۱۴ کودک به ۱۸ هزار کودک رسیدیم، بیان کرد: از ۴۰ درصد نگهداری کودکان بی سرپرست در سال ۱۳۹۰ به ۲۹ درصد رسیدیم که اتفاق بسیار خوبی است

انتهای پیام/

 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *