صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کانون داوران حرفه‌ای دادگستری کل استان کرمان افتتاح شد

۰۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۴:۲۵
کد خبر: ۴۸۰۰۰۲۲
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
کانون داوران حرفه‌ای دادگستری کل استان کرمان با حضور رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور افتتاح شد.

خبرگزاری میزان-حجت‌الاسلام والمسلمین هادی صادقی در آیین افتتاح کانون داوران حرفه‌ای دادگستری کل استان کرمان گفت: در راستای اجرای طرح داوری، بررسی و آسیب شناسی اقدامات گذشته انجام شده است.

وی بیان کرد: یکی از آسیب‌های داوری در گذشته این بوده که هر فردی می‌توانست وارد این عرصه شود و نظارت نیز انجام نمی‌شده است و این امر موجب بی اعتمادی شده بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین هادی صادقی با اشاره به این مطلب که به منظور مدیریت و ساماندهی موضوع داوری، سیاست گذاری و تدوین دستورالعمل‌ها انجام شد، گفت: گزینش داوران حرفه‌ای از داوران غیرحرفه‌ای نیز انجام شد تا افراد شخیص از جمله قضات بازنشسته و افراد با تجربه کار قضایی در این کانون‌ها فعالیت داشته باشند.

 رئیس مرکز حل اختلاف کشور ضمن اشاره به این مطلب که ۱۰ نقش برای کانون‌های داوری پیش بینی شده است، گفت: اقدامات خدماتی برای صنف خود، اقدامات قابل واگذاری از دولت به کانون‌های داوری، آموزش و بررسی صلاحیت داوران از جمله این موارد است.

 رئیس مرکز حل اختلاف کشور، دقت نظر و صدور آرای قوی در کانون‌های داوری را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید تلاش شود که تا حد امکان از صدور آرا در کانون‌های داوری جلوگیری شود و بیشتر به توسعه صلح وسازش پرداخته شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی، تفکیک مداخلات دولتی، صنفی و شخصی و خصوصی در حوزه داوری حرفه‌ای را مورد اشاره قرار داد و گفت: در این رابطه سه دسته مسئولیت‌ها بازشناسایی شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری استان کرمان نیز ضمن بیان این مطلب که مساله داوری بسیار مهم است، تاکید کرد: داوری نوعی دادرسی خصوصی است که درکنار دادرسی دولتی، می‌تواند بسیار موثر و کمک کننده به دادگستری باشد و از ورود بخش زیادی از پرونده‌ها به دستگاه قضایی جلوگیری کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم حمیدی ادامه داد: هدف از تاسیس داوری این است که مردم قبل از مراجعه به دستگاه قضایی، به کانون داوری مراجعه کنند تا نیازی به مراجعه به دفاتر خدمات قضایی و پرداخت هزینه‌های مربوطه نباشد.

وی بر انجام کار فرهنگی به منظور ذکر شرط داوری در قرارداد‌ها تاکید کرد و افزود: باید هماهنگی لازم بین دادگستری و کانون داوران حرفه‌ای توسعه یابد، تا در قرارداد‌هایی که شرط داوری در آن‌ها گنجانده شده، از ظرفیت داوران حرفه‌ای استفاده شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم حمیدی گفت: کانون‌های داوری و میانجیگری نیز باید دست به دست هم دهند تا بار سنگین رسیدگی به پرونده‌ها در دستگاه قضایی سبک‌تر شود.

انتهای پیام/


برچسب ها: داوری

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *