صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نشست هم اندیشی تبیین و اطلاع‌رسانی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول برگزار شد/بابایی: پلمب الکترونیکی دفاتر تجاری نهایی شد

۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۲:۱۲
کد خبر: ۴۷۹۷۰۲۱
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از اجرای نخستین تکلیف این سازمان در قانون برنامه هفتم توسعه خبر داد و گفت:طبق قانون برنامه هفتم توسعه مبنی بر پلمب الکترونیکی دفاتر تجاری، این اقدام اکنون با همکاری سازمان امور مالیاتی محقق شده است و بر این اساس سالانه ۱۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار برگ کاغذ معادل ۲۵۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی می‌شود.

خبرگزاری میزان- نشست هم اندیشی تبیین و اطلاع رسانی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول با حضور حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران، علی خندانی رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه، محمد افخمی مدیر کل اداره ثبت اسناد و املاک تهران، معاونان سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، نمایندگانی از معاونت پیشگیری از وقوع جرم، مجلس شورای اسلامی، کمیسیون اصل ۹۰، اتحادیه مشاوران املاک، شهرداری تهران، اتاق اصناف، وزارت ارتباطات و صداوسیما برگزار شد.

گفتنی است که مدیران ثبتی کشور به صورت وبیناری با این نشست هم اندیشی ارتباط برقرار کرده بودند.

حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در این جلسه اظهار کرد: در راستای سند تحول و برنامه‌های تحولی قوه قضاییه موفق شده‌ایم اولین حکم از احکام برنامه هفتم پیشرفت را در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اجرایی کنیم. اجرای بند ج ماده ۴ قانون برنامه هفتم پیشرفت مبنی بر پلمب الکترونیکی دفاتر تجاری نهایی شد و امروز رونمایی می‌شود سازمان ثبت با همکاری امور مالیاتی توانستند نسبت به حذف دفاتر تجاری و پلمب الکترونیکی دفاتر تجاری اقدام کنند.

وی افزود: با این اقدام الکترونیکی ۱۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار برگ صرفه جویی سالیانه صورت می‌گیرد و حدود ۲۵۰ میلیارد تومان صرفه جویی سالانه است. پلمب دفاتر الکترونیک یک قدم بسیار خوب و موثر در راستای شفافیت و کنترل الکترونیک اقدامات ثبت شده در دفاتر است. ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار شرکت ثبت شده داریم که باید دفاتر تجاری خود را پلمب کنند هر چند که ۸۰۰ هزار شرکت را شناسایی و تعلیق کردیم.

بابایی بیان کرد: امروز یک اقدام خوب برای فعالان اقتصادی شاهد خواهیم بود اینکه در حوزه ثبت شرکت‌ها تعیین نام هوشمند را خواهیم داشت و براساس سند تحول و توسعه الکترونیک سازمان ثبت موفق شده ایم تعیین نام هوشمند را مدت زمان ۵ دقیقه انجام دهیم و کسانی که میخواهند شرکتی را ثبت کنند نام‌های منتخب خود را در سامانه وارد می‌کنند و سامانه حداکثر در ۵ دقیقه نام شرکت و موسسه را تایید یا رد خواهد کرد.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: بهره‌برداری سوم، سند الکترونیک موسسات و شرکت‌ها در راستای شناسایی و کنترل شرکت‌ها رونمایی خواهد شد.

اتصال ۲۶ هزار مشاور املاک به سامانه ثبت الکترونیک اسناد رسمی

صفدر کشاورز معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با ارایه گزارشی از اقدامات انجام شده در خصوص قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول، گفت: طبق ماده ۳ قانون مذکور، دلالان معاملات املاک اعم از مشاوران املاک و بنگاه‌های معاملات ملکی مکلفند پس از مذاکره مقدماتی نسبت به درج پیش نویس قرارداد در سامانه ثبت الکترونیک اسناد اقدام و پیش نویس مذکور را جهت تنظیم سند رسمی به دفاتر اسناد رسمی منعکس کنند.

کشاورز افزود: با عنایت به گزارش وزارت صمت تعداد ۱۷۵۰۰۰ مشاور املاک دارای پروانه کسب معتبر در سراسر کشور وجود دارد. سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با هماهنگی وزارت صمت و اتحادیه مشاورین املاک زیر ساخت لازم جهت اتصال کلیه مشاورین املاک دارای مجوز معتبر را فراهم کرده است؛ لذا از تاریخ ۱۴۰۳٫۰۵٫۱۵ که شرایط اتصال کلیه مشاورین املاک مذکور به سامانه فراهم شد تا ۱۴۰۳٫۰۷٫۱۵ تعداد ۲۶۳۴۲ مشاور به سامانه متصل شده است.

وی گفت: همچنین تعداد ۵۷۵۲۷ پیش نویس قرارداد تهیه شده است و تعداد ۲۲۹۶ پیش نویس تهیه شده توسط مشاورین املاک به دفاتر اسناد رسمی ارسال شده است.

در حال تکمیل/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *