نماینده موافق: برنامه‌های پیشنهادی علوم فاقد اولویت‌بندی است

۳۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۳:۱۴
کد خبر: ۴۷۸۹۲۰۳
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
نماینده مردم کرج، اشتهارد، فردیس با بیان اینکه برنامه‌های پیشنهادی علوم فاقد اولویت‌بندی است تاکید کرد که ما نگرانیم شما نفر اول این وزارتخانه نباشید و کسانی که امید به کسب رای اعتماد نداشتند بعد از انتخاب شما برای این وزارتخانه تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی کنند.

خبرگزاری میزان - علیرضا عباسی در نشست علنی نوبت صبح امروز (سه‌شنبه، ۳۰ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات برنامه وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری گفت: شما در برنامه‌های خود به طور مفصل به اسناد بالادستی و برنامه هفتم توسعه اشاره کردید، اما تعداد آن‌ها زیاد بود و فاقد اولویت‌بندی است که نشان می‌دهد هیچ اولویتی ندارید.

وی افزود: بار‌ها به اصلاح آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی اشاره کردید که کلیات آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده است. اگر در این مورد اطلاع دارید، پس موازی کاری کردید، ضمن اینکه به کاهش و جلوگیری از موازی کاری در نظام آموزش عالی و هم افزایی فعالیت وزارت علوم و بهداشت اشاره کردید. از موازی کاری نظام آموزش عالی و رفع همپوشانی گفتید، منظورتان را شفاف کنید.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم تصریح کرد: در برنامه‌های خود برای اداره وزارت علوم به دانشکده‌های کشاورزی و سازمان تات اشاره نکردید. ما در این سازمان ۲۵۰۰ عضو هیئت علمی داریم که در حوزه کشاورزی کار پژوهشی انجام می‌دهند.

عباسی بیان کرد: سهم آموزش‌های مهارتی در پایان سال برنامه هفتم باید به ۴۰ درصد برسد که امروز فاصله زیادی با آن داریم و در کنار محدودیت آبی، خاکی و انسانی بخش نیرو‌های انسانی در حوزه کشاورزی به شدت ضعیف شده است و متولی تربیت آن‌ها نیز وزارت علوم است. از سوی دیگر هیچ برنامه‌ای برای اجرای ماده ۲۳ قانون افزایش بهره بری و مهارت دانشجویان بخش کشاورزی که تکلیف قانونی وزارت علوم از سال ۸۹ است که برنامه‌ای در این زمینه ندارید.

وی افزود: سهم پایان نامه‌ها و رساله‌های تقاضا محور و نیاز محور از کلیه پایان نامه‌ها در حال حاضر یک و نیم درصد است که در برنامه هفتم قرار است به ۲۰ درصد برسد، اما شما برنامه عملیاتی در این زمینه ندارید. همچنین انجام پژوهش‌های ماموریت گرا، مساله محور و پاسخگویی به نیاز‌ها و مسایل کشور را پیش نیازی برای اخذ مجوز اجرای رشته‌های تحصیلی و دریافت مجوز نشریات علمی، ایجاد مراکز نوآوری و فناوری و جذب هیئت علمی مطرح کردید. اما امروز از نظر کمی حوزه آموزش عالی اشباع شده و فقط بحث کمی آن‌ها مطرح است.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم یادآور شد: شما به تعداد دانشجویان خارجی اشاره کردید که در برنامه هفتم وجود دارد، هم اکنون ۱۳۰ هزار دانشجوی خارجی در مجموعه آموزش عالی داریم و قرار است این تعداد به ۳۲۰ هزار برسد، چه برنامه زمانبندی برای رسیدن به آن دارید. همچنین براساس گزارش پایگاه سایمگو ۷۳ هزار مقاله علمی داریم و ایران در این زمینه در رتبه ۱۶ قرار دارد و قرار است به رتبه ۱۴ برسیم و حداقل به ۹۰ هزار مقاله و اثر علمی نیاز داریم. برنامه شما برای رسیدن به آن چیست؟

عباسی افزود: شما به تعداد مجلات نمایه شده ایران در پایگاه‌های خارجی اشاره کردید که آن‌ها را افزایش می‌دهید، امروز ۱۷۲ مجله نمایشگاهی در سایت اسکوپوس داریم، آیا برنامه‌ای برای ارتقا و کیفیت آن‌ها دارید؟ از سوی دیگر ۱۶ هزار مجله داخلی داریم، برای تبدیل آن‌ها به نمایه شده چه برنامه‌ای دارید؟

وی اظهار کرد: براساس اسناد بالا دستی برای نقشه علمی جامعه کشور مطالباتی داریم مبتنی بر اینکه سهم پژوهشی از درآمد ناخالص به ۴ درصد برسد در حالی که الان کمتر از نیم درصد است، این را چطور محقق می‌کنید، آیا رییس جمهور و معاون اول در این زمینه به شما کمک می‌کنند؟

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم بیان کرد: در دهه ۸۰ یک حرکت علمی بسیار خوبی شروع شد و سرعت علمی کشور را افزایش داد، اما متاسفانه در دهه ۹۰ این میزان کاهش یافت. دلیل افت علمی آن سیاسی کاری و حاشیه سازی در دانشگاه‌ها بود که توسط افرادی که اصرار بر سیاسی کاری و سیاسی بازی در دانشگاه داشتند علم و پیشرفت کشور لطمه زد؛ بنابراین انتظار داریم آن‌ها در پست‌های دانشگاهی به کار گرفته نشوند، همچنین افرادی که تهمت تقلب در انتخابات ۸۸ به نظام زدند و پشیمان هم نیستند صلاحیت حضور در سمت‌های دانشگاهی را ندارند. از سوی دیگر یکی از حاشیه‌سازی‌های دهه ۹۰ در مورد بورسیه اتفاق افتاد که مقام معظم رهبری فرمودند در قضیه بورسیه‌ها به خیلی‌ها ظلم شد. این کار هم خلاف قانون بود و هم خلاف تدبیر و هم خلاف اخلاق، شما در آن زمان عضو شورای بورس بودید، برای رفع این دغدغه‌ها چه کردید.

عباسی گفت: در مورد سوابق مدیریتی و علمی شما سلسله مراتب علمی در مجموعه آموزش عالی طی نشده است و تجربه موفقی به عنوان رییس دانشگاه، دانشکده یا حتی گروه هم ندارید، اما می‌خواهید مدیریت مجموعه‌ای را بگیرید که یک میلیون ۲۰۰ هزار دانشجو، ۵۰ هزار عضو هیئت علمی، ۸۲ هزار کارمند و بیش از ۴۰۰ دانشگاه زیرمجموعه دارد و این در حالی است که وزیر علوم باید حداقل در مجامع معتبر ملی فردی شناخته شده باشد. من در این زمینه تحقیق کردم شما در ۲۰ سال سابقه کار تنها یک رزومه علمی در دانشگاه شهید بهشتی داشتید و ۲۷ مقاله داخلی و انگشت شمار مقاله خارجی و چند کتاب و در سامانه علم سنجی شهید بهشتی نیز سطح علمی شما یک شناخته شده است.

وی ادامه داد: فردی که در وزارت علوم فعال می‌شود باید موضع‌گیری سیاسی مناسبی داشته باشد و این در حالی است که شما در اختشاشات ۱۴۰۱ نسبت به نهضت مقاومت و فتنه ۸۸ موضع‌گیری ندارید، ضمن اینکه ما نگرانیم شما نفر اول این وزارتخانه نباشید و کسانی که امید به کسب رای اعتماد نداشتند بعد از انتخاب شما برای این وزارتخانه تصمیم‌گیری و تصمیم سازی کنند.

انتهای پیام/


برچسب ها: دولت چهاردهم

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *