صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

معاون وزیر راه و شهرسازی: سود سرمایه‌گذاری حوزه مسکن نصیب مردم شود

۱۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۹:۴۴
کد خبر: ۴۷۸۱۲۸۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه هم اکنون بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در حال ساخت است، عملکرد بخش مسکن را طی دولت سیزدهم تشریح کرد.

خبرگزاری میزان - به گزارش وزارت راه و شهرسازی، هادی عباسی‌اصل معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در نشست خبری که امروز ۱۲ تیرماه در محل ساختمان دادمان با موضوع ارائه گزارشی از عملکرد بخش مسکن در دولت سیزدهم برگزار شد به تشریح اقدامات انجام شده در این حوزه پرداخت و گفت: دولت سیزدهم در بخش مسکن، مسئولانه وارد شد و عمل کرد. این دولت تلاش کرد تا با نگاه مسئولانه به نیاز متقاضیان مسکن پاسخ بدهد.

معاون مسکن و ساختمان ادامه داد: هم اکنون بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن وارد فرایند ساخت شده و بیش از ۵۰۰ هزار واحد تکمیل شده است که تکمیل واحد‌ها در ماه‌های آینده جهش قابل ملاحظه‌ای خواهد یافت.

عباسی اصل توضیح داد: دولت سیزدهم در رابطه با بخش مسکن ۳ فرصت را در نظر گرفت. فرصت نخست، تامین زمین بود تا قیمت تمام شده کاهش یابد که در این حوزه کار‌های مهمی انجام شد و هم‌اکنون شاهد جهش در تامین زمین در محدوه شهرها، شهرک‌ها و سواحل جنوبی هستیم.

وی ادامه داد: فرصت دسترسی به تسهیلات فرصت دومی است که در دولت سیزدهم مدنظر قرار گرفت. بیش از ۳۵۰ همت تسهیلات بانکی توسط بانک‌ها به بخش مسکن اختصاص یافت که باید تقویت شود.

عباسی‌اصل فرصت سوم را دسترسی بر ارزش افزوده عنوان کرد و گفت: در این بخش تلاش شد تا قیمت تمام شده با تامین زمین توسط دولت کاهش یابد.

وی تخصیص تسهیلات کم‌بهره برلی دهک‌های یک تا ۴ را که توان مالی مناسبی ندارند از تمهیدات دولت سیزدهم برشمرد و افزود: نرخ سود از ۲۳ درصد به ۱۸ درصد کاهش یافت. همچنین در تکمیل مسکن مهر دولت سیزدهم بیش از ۱۳۰ هزار واحد را تکمیل کرد و تحویل داد و ۱۱۰ هزار واحد باقیمانده است که بدون پرونده‌های دارای تعارض تا پایان دولت تکمیل خواهد شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: چنانچه مسائل بانکی و پرداخت تسهیلات حل شود می‌توان به تامین مسکن در کشور پاسخ مناسب داد.

وی افزایش ۱۰۰ همتی سرمایه بانک مسکن را از موارد در دست پیگیری عنوان کرد و افزود: با متعهد کردن بانک‌ها به پرداخت تسهیلات می‌توان در تکمیل واحد‌ها تسریع بدهیم.

عباسی‌اصل در بخش دیگری از صبحت‌های امروز خود در نشست خبری ساختمان دادمان گفت: عرضه زمین در ۸ سال دولت‌های یازدهم و دوازدهم صفر بوده است. این در حالی است که دولت سیزدهم تلاش کرد تا با تمامی ظرفیت‌ها و امکانات برای تامین زمین اقدام کند و در طی این دولت بیش از ۱۰۰ هزار هکتار زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن تامین شد که در مقایسه با تمامی دولت‌های قبلی عددی پیشتاز به شمار می‌رود.

وی تصریح کرد: در شرایطی وزارتخانه را تحویل گرفتیم که برای تامین مسکن راه حلی وجود نداشت. هم اکنون برای مساله مسکن راه حل وجود دارد و راه حل آن نیز در داخل است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه پروسه تولید مسکن پروسه زمان‌بری است و تمامی دستگاه‌ها و سازمان‌ها باید در این حوزه مشارکت فعال داشته باشند تاکید کرد: سیاست‌های افزایش عرضه زمین، پیگیری ارائه تسهیلات بانکی و دیگر سیاست‌های اتخاذ شده در دولت سیزدهم چرخه تولید مسکن را به حرکت واداشت که امیدواریم در دولت بعدی نیز این سیاست‌ها تداوم داشته باشد.

وی با بیان اینکه در فاصله سال ۱۳۹۲ و طی سه سال بعد از آن افزایش مسکن در کشور رخ نداد توضیح داد: در دولت نهم و دهم با تولید مسکن و اجرای طرح مسکن مهر بخش عمده‌ای از نیاز مردم به مسکن پاسخ داده شده بود که همین دلیل سبب عدم افزایش قیمت طی آن سال‌ها بود. سیاست دو دولت گذشته بر متوقف ساختن ساخت مسکن در کشور بود.

عباسی اصل گفت: سیاست ما در وزارت راه و شهرسازی برای تولید و عرضه مسکن ۶ میلیون واحد مسکونی بود که به دلیل آنکه تعهدی ایجاد نشود این سیاست را مسکوت گذاشته و ۴ میلیون واحد مسکونی نهضت ملی اطلاع رسانی شد؛ بنابراین با افق تولید و عرضه بیشتر مسکن دولت سیزدهم تلاش کرد تا نیاز متقاضیان به مسکن بی پاسخ نماند.

وی در عین حال همکاری بانک‌ها را یکی از دلایل تکمیل و بهره برداری از واحد‌های مسکونی در حال ساخت و سیاست کلان دولت عنوان کرد و گفت: بانک‌های خصوصی باید مسئولیت بیشتری در بخش مسکن متقبل شوند و سازمان امور مالیاتی باید در مورد بانک‌هایی که در بخش مسکن همکاری مناسبی ندارند برخورد لازم را انجام بدهد.

انتهای پیام/


برچسب ها: نهضت ملی مسکن

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *