صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وزیر بهداشت: ۳۱۶۴ پروژه بهداشتی در دولت شهید جمهور افتتاح شد

۲۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۳:۴۶
کد خبر: ۴۷۷۸۶۷۶
عین‌اللهی در نشست خبری مشترک با سخنگوی دولت با اشاره به توجه ویژه شهید آیت‌الله رئیسی به حوزه سلامت، از افتتاح ۳ هزار و ۱۶۴ پروژه بهداشتی و ۱۷ هزار تخت بیمارستانی در دولت سیزدهم تاکنون خبر داد.

خبرگزاری میزان - به گزارش وبدا، بهرام عین‌اللهی در نشست خبری مشترک با سخنگوی دولت که در ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، اظهار داشت: در دولت مردمی نظام پیشگیری از بیماری‌ها توسعه یافته و نظام شبکه بهداشت و درمان کشور با تغییر رویکرد دولت از درمان محوری به پیشگیری محوری، تقویت شد.

وی با بیان اینکه در حوزه بهداشت و پیشگیری نگاه ویژه‌ای به مناطق محروم و کمتر برخوردار شد، افزود: ۷۰ درصد از پروژه‌های بهداشتی افتتاح شده در این دولت با زیربنای ۶۳۰ هزار متر مربع، در مناطق محروم و کمتر برخوردار بوده است.

وزیر بهداشت از جذب ۴ هزار و ۳۰۰ بهورز و ۶ هزار و ۵۰۰ نیروی بهداشتی در دولت مردمی خبر داد و گفت: در حوزه ناوگان ترابری حوزه بهداشت، ۵۰۰ دستگاه خودروی شاسی بلند کمک دار و ۵ هزار و ۴۰۰ دستگاه موتورسیکلت کمک دار به ظرفیت کشور اضافه شد در حالیکه در ۶ سال منتهی به سال ۱۴۰۰ هیچ ناوگان ترابری در حوزه بهداشت اضافه نشده بود.

عین اللهی با اشاره به تکمیل برنامه پزشکی خانواده در شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر در دی ماه ۱۴۰۱ پس از ۲۰ سال، خاطرنشان کرد: برنامه ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع الکترونیک که به نام جمهوری اسلامی ایران در سازمان جهانی بهداشت ثبت شده در حال حاضر در ۱۹۵ شهرستان کشور اجرایی شده و هدف از آن، کاهش بار بیماریها، کاهش پرداختی از جیب مردم و تغییر رویکرد از درمان محوری به پیشگیری محوری است و تمرکز ما در این برنامه، تقویت خودمراقبتی است.

وی به تاکید ویژه رئیس جمهور شهید بر تقویت پوشش بیمه همگانی سلامت در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: در دولت مردمی ۵ دهک اول درآمدی با جمعیت ۱۲ میلیون نفر به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار گرفتند. همچنین فرانشیز دریافتی از بیمه شدگان سازمان‌های حمایتی رایگان شد و با احتساب شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر، حدود ۳۳ میلیون نفر تحت پوشش بیمه رایگان هستند که به این جمعیت باید ۸ میلیون کودک را اضافه کرد که خدمات درمانی برای آن‌ها رایگان است.

وزیر بهداشت از اجرای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به عنوان یکی از اولویت‌های مهم وزارت بهداشت یاد کرد و گفت: در کشور حدود ۴ میلیون زوج نابارور داریم و در این دولت علاوه بر پوشش بیمه رایگان برای مادران باردار و کودکان تا ۵ سالگی، مراکز دولتی درمان ناباروری در جهت کاهش پرداختی از جیب مردم توسعه یافته است.

عین اللهی ادامه داد: در دولت مردمی ۸۷ مرکز سطح ۲ درمان ناباروری راه اندازی شد که تا قبل از دولت سیزدهم در کشور وجود نداشت. همچنین تعداد مراکز سطح ۳ خدمات تخصصی از ۷۰ به ۱۲۶ مرکز افزایش یافته است.

وی با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در راستای توسعه زیرساخت‌های حوزه درمان، گفت: در دولت مردمی ۱۰۶ پروژه درمانی تجهیز شده در حالیکه در دوسال منتهی به دولت مردمی، تعداد این پروژه‌ها ۵۲ بوده است. همچنین در ۳۳ ماه گذشته ۱۷ هزار تخت بیمارستانی راه اندازی شد که معادل ۱۵ درصد کل تخت‌های بیمارستانی بخش دولتی و دانشگاهی است. همچنین مقرر بود تا پایان دولت، ۱۵ هزار تخت به بهره برداری برسد که البته پس از شهادت رئیس جمهور تا امروز تعداد یک هزار تخت در کشور افتتاح شد و یک هزار تخت دیگر نیز روز شنبه توسط سرپرست ریاست جمهوری، افتتاح می‌شود.

وزیر بهداشت تصریح کرد: بسیاری از پروژه‌های مهم حوزه سلامت از جمله بیمارستان حضرت مهدی (عج)، بیمارستان غدیر و بیمارستان کودکان حکیم تهران و نیز بیمارستان‌های شهید سلیمانی فردیس و امام خمینی (ره) شهریار، بیمارستان تخصصی کودکان بندرعباس، رازی قائمشهر و شهدای شهرستان رستم در استان فارس با حضور شهید آیت الله رئیسی افتتاح شد.

عین‌اللهی یادآور شد: در حوزه تجهیز و توسعه پروژه‌های درمانی جدید، ۴۹۴ پروژه شامل بخش‌های بیمارستانی، کلینیک‌های ویژه تخصصی و فوق تخصصی و تخت‌های مراقبت‌های ویژه در طول سه سال گذشته افتتاح شده در حالیکه تعداد این پروژه‌ها در دو سال منتهی به دولت سیزدهم، ۱۳۴ پروژه بوده است.

وی افزایش سرانه تخت بیمارستانی را یکی از دستاورد‌های دولت سیزدهم دانست و گفت: در دولت مردمی شاهد افزایش ۸ درصدی شاخص سرانه تخت‌های بیمارستانی بودیم و این شاخص از ۱.۷۹ در سال ۹۹ به ۱.۹۴ در سال ۱۴۰۲ رسیده است.

وزیر بهداشت افزود: در دولت مردمی شاهد افزایش ۲۳ درصدی تخت‌های اورژانس‌های بیمارستانی بوده ایم و ۲۱ هزار و ۵۹۱ تخت به ظرفیت این بخش‌ها در بیمارستان‌ها افزوده شده است. همچنین تعداد تخت‌های بخش مراقبت‌های ویژه کودکان (PICU) در دولت مردمی از ۵۵۶ به یک هزار و ۵۰ تخت رسید.

توزیع ۱۴۵۳ دستگاه دیالیز در کشور

عین‌اللهی با اشاره به ایجاد و تقویت مراکز دیالیز در کشور، تعداد دستگاه‌های دیالیز توزیع شده در سراسر کشور را یک هزار و ۴۵۳ دستگاه عنوان و خاطرنشان کرد: در دوسال قبل منتهی به دولت مردمی، فقط ۳۴۷ دستگاه دیالیز در کشور توزیع شده بود.

به گفته وی بیش از ۱۲ هزار پزشک، دندانپزشک و داروساز و دو هزار و ۸۰۰ پزشک متخصص در سال گذشته در مناطق محروم و کمتر برخوردار کشور توزیع شده و اقداماتی همچون برداشتن سقف کارانه در مناطق محروم و کاهش مالیات پزشکان شاغل در بخش دولتی از ۳۰ به ۱۰ درصد در جهت ماندگاری بیشتر پزشکان انجام شده است.

وزیر بهداشت از راه اندازی صندوق حمایت از بیماری‌های خاص و صعب العلاج به عنوان یکی از دستاورد‌های ارزشمند دولت مردمی یاد کرد و گفت: در سال اول راه اندازی این صندوق ۵ هزار میلیارد تومان، سال گذشته ۷ هزار میلیارد تومان و برای امسال نیز ۱۲ هزار میلیارد تومان برای این صندوق بودجه در نظر گرفته شده که ۱۰۷ نوع بیماری با استفاده از ظرفیت این صندوق تحت پوشش حمایتی قرار گرفته اند.

رشد ۱۰۰ درصدی مراکز پذیرش گردشگران سلامت

عین‌اللهی از رشد بیش از ۱۰۰ درصدی مراکز پذیرش گردشگران سلامت در دولت مردمی خبر داد و گفت: تا قبل از دولت سیزدهم، ۱۳۰ مرکز درمانی کشور مجوز پذیرش بیماران بین الملل داشتند که در دولت مردمی تعداد آن‌ها به ۲۹۰ مرکز افزایش یافت و سال گذشته یک میلیون و ۷۰۰ هزار بیمار خارجی برای دریافت خدمات درمانی به کشورمان مراجعه کردند.

وی تصریح کرد: از شهریورماه ۱۴۰۰ تا کنون ۶۷ مرکز دندانپزشکی در بخش دولتی در جهت تسهیل دسترسی مردم به این خدمات راه اندازی شده است در حالیکه در دوسال منتهی به دولت مردمی، ۱۴ مرکز دندانپزشکی در کشور راه اندازی شده بود.

توزیع ۳۵۸ دستگاه سرمایه‌ای سنگین با اولویت مناطق محروم

وزیر بهداشت یکی از اقدامات ویژه وزارت بهداشت در دولت مردمی را توزیع امکانات با هدف محرومیت زدایی عنوان کرد و گفت: در بازه زمانی شهریور ۱۴۰۰ تا اردیبهشت ماه امسال، ۳۵۸ دستگاه تجهیزات پزشکی سنگین و سرمایه‌ای مانند اسپکت سی تی، پت سی تی، ام آر آی، آنژیوگرافی، سی تی اسکن، سی تی آنژیو، گامانایف و شتابدهنده تولید داخل با تمرکز بر مناطق محروم و کمتر برخوردار در سراسر کشور توزیع شده است.

عین‌اللهی از افزایش دو برابری تعداد پیوند اعضا، ابلاغ ۵۷۰ محصول دانشی و راهنمای بالینی و استاندارد خدمت، ارتقای خدمات توانبخشی و موافقت با ۳۰۰ تخت جدید بستری در حوزه توانبخشی، کاشت رایگان دو هزار و ۵۰۰ حلزون شنوایی برای کودکان ناشنوا و صفر شدن صف انتظار، افتتاح ۳۲۷ پایگاه اورژانس پیش بیمارستانی، ۵ پایگاه اورژانس هوایی، راه اندازی اورژانس بانوان، خرید ۵۰۰ دستگاه آمبولانس و توسعه ۸۰ درصدی موتورلانس را بخشی دیگر از دستاورد‌های وزارت بهداشت عنوان کرد.

جان باختن ۹ نفر در حادثه آتش‌سوزی بیمارستان خصوصی قائم رشت

وی با بیان اینکه ساعت ۱:۳۰ بامداد امروز حادثه آتش سوزی در بیمارستان خصوصی قائم در رشت رخ داد، گفت: این بیمارستان سال ۹۴ افتتاح شده و مجوز ۱۵۰ تخت بیمارستانی داشت که ۱۴۲ بیمار در زمان حادثه در این بیمارستان حضور داشته اند.

وزیر بهداشت با اشاره به گزارش آتش نشانی در مورد این حادثه، یادآور شد: بر اساس گزارش‌ها علت آتش سوزی، اتصالی در UPS بیمارستان بوده و متاسفانه منشا آتش سوزی در مجاورت بخش آی سی یو بوده است و تا کنون ۹ نفر در این حادثه جان باخته اند. از دیشب همکاران اورژانس انتقال بیماران را به سایر بیمارستان‌های رشت انجام دادند که در حال حاضر ۹۵ بیمار این بیمارستان در سایر مراکز درمانی بستری هستند و تعدادی نیز به صورت سرپایی درمان و ترخیص شدند.

عین اللهی تاکید کرد: امروز صبح پس از اطلاع از این حادثه قصد عزیمت به رشت را داشتم که به دلیل تداخل با نشست خبری، معاون درمان وزارت بهداشت برای بررسی این حادثه به رشت سفر کرده است و قطعا پس از رصد و ارزیابی دقیق حادثه، مقصران به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

رئیس جمهور شهید، پشتیبان سلامت بود

وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات ارزشمند دولت مردمی در حوزه سلامت و به ویژه سلامت کودکان، تاکید کرد: شهید آیت الله رئیسی، پشتیبان ویژه سلامت بود. در اجلاس اخیر سازمان جهانی بهداشت در ژنو، تصویری از خدمات آیت الله رئیسی به کودکان کشورمان نشان دادم و عنوان کردم در حالیکه که کودکان مظلوم در غزه به شهادت می‌رسند، در جمهوری اسلامی ایران با تاکید رئیس جمهور شهید، درمان کودکان زیر ۷ سال با وجود تحریم و مشکلات اقتصادی، رایگان شده است.

عین اللهی در خصوص اجرای طرح سلامت خانواده، گفت: پزشکی خانواده جزیی از طرح سلامت خانواده است. از سال ۸۲ طرح پزشک خانواده با رویکرد درمان محوری در دو استان کشور آغاز شده بود که در این طرح در ارتقای شاخص‌های بهداشتی و پیشگیرانه، موفقیتی در طول ۱۰ سال گذشته در این دو استان نداشت، اما طرح سلامت خانواده با رویکرد پیشگیری محور و پرهیز از خدمات القایی، از سال گذشته در کشور آغاز شده و این طرح قبل از بیماری، کاربرد دارد و حاوی مداخلاتی برای تغییر سبک زندگی و پیشگیری از بروز بیماریهاست. طرح سلامت خانواده، پزشکی خانواده پلاس، اما با رویکرد پیشگیری محور است.

توسعه علوم پزشکی در دولت مردمی

وی در خصوص اقدامات وزارت بهداشت در حوزه آموزشی، یادآور شد: یکی از موفقیت‌های دولت در حوزه آموزشی و توسعه علوم پزشکی بوده است. در این مدت ۱۳ مجتمع آموزش عالی سلامت، ۴ دانشکده علوم پزشکی، ۸ دانشکده پرستاری و بهداشت، ۴ دانشکده داروسازی، ۲۹ رشته در مقطع کاردانی، ۱۲۵ رشته در مقطع کارشناسی، ۱۱۷ رشته در مقطع کارشناسی ارشد، ۵۹ رشته در مقطع Ph.D و ۴۲ رشته در مقطع تخصص و فوق تخصص در کشور راه اندازی شده است.

وزیر بهداشت ادامه داد: در دولت مردمی سالانه ۲۰ درصد به ظرفیت رشته پزشکی افزوده شد. همچنین تا قبل از دولت مردمی سه هزار و ۴۰۰ نفر در مقطع دستیاری تخصصی پذیرش شده بودند که در سال گذشته با رشد ۶۵ درصدی به ۵ هزار و ۶۰۰ نفر رسیده و در سال جاری نیز باتوجه به برنامه هفتم توسعه، ۱۲ درصد به ظرفیت این مقطع اضافه می‌شود.

عین اللهی تصریح کرد: در مقطع فوق تخصص پزشکی در دولت مردمی شاهد رشد ۵۰ درصدی پذیرفته شدگان بوده ایم و تعداد پذیرش در این مقطع از ۲۷۳ نفر در سال ۹۹ به ۴۰۷ نفر رسیده و در سال‌های آینده با فارغ التحصیلی آنها، مشکل دسترسی به خدمات این پزشکان در کشور تا حدودی برطرف می‌شود. همچنین در این دوره ظرفیت پذیرفته شدگان فلوشیپ پزشکی، ۲۵ درصد رشد داشته است.

وی از راه اندازی دانشگاه سبطین عراق به عنوان اولین شعبه پزشکی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور به عنوان یکی از دستاورد‌های آموزشی در دولت سیزدهم یاد کرد و افزود: این دانشگاه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران در کربلا راه اندازی شد که هزینه ساخت آن را عتبه حسینی پرداخت و دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز اساتید آن را تامین کرده است.

احیای گروه ۵ به منظور توسعه همکاری‌های منطقه‌ای سلامت در دولت مردمی

وزیر بهداشت در خصوص اقدامات وزارت بهداشت برای تقویت دیپلماسی سلامت، گفت: یکی از افتخارات دولت مردمی، تقویت دیپلماسی در همه حوزه‌ها بود که یکی از ابعاد آن نیز دیپلماسی سلامت بود. در این مدت اجلاس گروه ۵ (G۵) به ریاست کشورمان و حضور کشور‌های عراق، پاکستان، افغانستان، تاجیکستان و سازمان جهانی بهداشت احیا و تا کنون ۸ اجلاس در تهران با موضوعات مختلف منطقه‌ای برگزار شده است.

وی با اشاره به مذاکرات دو جانبه با وزرای بهداشت کشور‌های جهان به منظور توسعه همکاری‌های حوزه سلامت، خاطرنشان کرد: با وزرای بیش از ۲۰ کشور جهان مذاکره دو جانبه داشتیم و در سفر‌های رئیس جمهور شهید به آمریکای جنوبی و آفریقا حضور داشتیم و موفق به امضای تفاهم نامه‌های ارتقای همکاری‌های حوزه سلامت شدیم. در ونزوئلا نمایشگاه دارو و تجهیزات پزشکی ایران مورد استقبال گسترده آن‌ها قرار گرفت و امروزه برخی از کشورها، دارو‌های تولید ایران را به رسمت شناخته اند. همچنین کشورمان میزبان ۱۰ هزار دانشجوی خارجی در رشته‌های علوم پزشکی است.

وزیر بهداشت در خصوص درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال، تاکید کرد: این مصوبه در هیات دولت به تصویب رسیده و مراحل قانونی آن طی و توسط مخبر ابلاغ شده و وزارت بهداشت نیز این مصوبه را به همه دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ کرده است. اگر بیمارستانی در بخش دولتی، این مصوبه را اجرا نکرده تخلف است.

مشهد مقدس رتبه اول گردشگری سلامت در کشور

عین اللهی همچنین در خصوص خدمات گردشگری سلامت، گفت: رتبه اول گردشگری سلامت در کشور را مشهد مقدس دارد، چون ظرفیت‌هایی مانند زیارتی بودن، هتل و مراکز اقامتی و بیمارستان‌های مناسبی دارد. بیشترین خدمات دریافتی گردشگران سلامت در کشور ما نیز مربوط به بیماری‌های چشم، پوست و صعب العلاج است.

وی افزود: یکی از سیاست‌های ما در این دوره، تقویت بیمارستان‌های مناطق مرزی مانند خوزستان است که گردشگران بتوانند در نزدیکی کشور خودشان، خدمات مورد نیاز را دریافت کنند که این امر موجب افزایش تعداد گردشگران سلامت شده است.

وزیر بهداشت از توجه ویژه رئیس جمهور شهید به رشد دانش بنیان‌ها سخن گفت و افزود: باتوجه به آیین نامه‌ها و تسهیلات و حمایت‌هایی که در نظر گرفته شد، تعداد شرکت‌های دانش بنیان در همه حوزه‌ها رشد داشته است. در حوزه سلامت نیز تعداد این شرکت‌ها از حدود ۷۰۰ شرکت در شروع کار دولت به یک هزار و ۵۰۰ شرکت افزایش یافته است و سهم محصولات این شرکت‌ها در بازار سلامت کشور، افزایش قابل توجهی داشته است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *