صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حضور زاکانی در گفتگوی ویژه خبری/زاکانی:  در ۴ سال دغدغه مسکن را برطرف می‌کنم/ یک بسته رفاه برای خانواده در نظر گرفتیم

۲۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۱:۵۹
کد خبر: ۴۷۷۸۰۳۶
علیرضا زاکانی نامزد چهاردهمین  دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه گفت و گوی ویژه انتخاباتی شبکه خبر به تبیین برنامه های خود در حوزه اجرای برنامه هفتم توسعه پرداخت.

خبرگزاری میزان - علیرضا زاکانی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات رباست جمهوری با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه انتخاباتی شبکه خبر، در پاسخ به این پرسش که در تدوین و تصویب کدام یک از برنامه های توسعه کشور نقش داشتید، اظهار داشت: بنده ۴ دوره نماینده مجلس بودم؛ سه دوره به صورت کامل و یک دوره نیز از اواسطش به شهرداری تهران رفتم.

وی با بیان اینکه از نزدیک با ۳ برنامه ۵ ساله کشور مواجه بودم، ادامه داد: برنامه چهارم در مجلس ششم تصویب شد، در مجلس هفتم دیدیم این برنامه اشکالات اساسی دارد. بند الف ماده ۳ این برنامه شرایط را به سمتی می برد که مبنای غلط آن دلاری کردن نرخ ارز در واقع نرخ انرژی را ایجاد می کرد و یک عمل بدون بیهوشی اقتصاد کشور بود که کشور را برهم می ریخت که ما در آنجا برنامه را اصلاح کردیم.

زاکانی افزود: در تصویب برنامه پنجم مداخله داشتیم و برنامه ششم را دولت آقای روحانی نیاورد.‌در مجلس نهم متصدی پیش نویس برنامه ششم بودم. البته آن مجلس پایان پیدا کرد و در مجلس دهم این برنامه به تصویب رسید، در مجلس یازدهم در رئیس مرکز پژوهش های مجلس بودم لذا هم به برنامه های قبل اشراف دارم، هم در برنامه نویسی مشارکت داشتم و هم به برنامه هفتم دقت داشتم و می دانم که عدم اجرای برنامه به چه علت است و اجرای درست آن هم از چه طریقی امکان پذیر است.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه الگوی برنامه پنج ساله برای کشور مفید است، گفت: البته در جهان، نوع برنامه ریزی به گونه ای است که مدام مورد بازنگری قرار می گیرد. اما همین برنامه های توسعه ما نیز اگر اجرا شود مفید است و اگر نیاز به اصلاحیه هم داشت این اصلاحیه از طریق ارائه لایحه صورت خواهد گرفت.

عملیاتی کردن قانون برنامه هفتم برای دولت ما یک اصل است

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه قانون برنامه هفتم در دولت شما چه جایگاهی خواهد داشت، گفت: قانون برای اجرا است و کسی که قانون را قبول ندارد اساسا نباید خود را برای قبول یک مسئولیتی پیشنهاد دهد. مهمترین اقدامی که ما انجام خواهیم داد عملیاتی کردن این برنامه در بسته‌های سالانه و انعکاس آن در بودجه سالیانه است و اگر جایی هم نیاز به اصلاح داشته باشد می‌توان از طریق ارائه یک لایحه آن را انجام داد، اما پایندی به برنامه برای ما یک اصل است.

زاکانی تاکید کرد: دولت بنده «دولت خدمت» است و دو جهت اساسی بهبود معیشت مردم و رفع مشکلات زندگی مردم و سفره آن‌ها را به عنوان یک هدف اصلی دنبال می‌کند البته در کنار آن توسعه و پیشرفت همه جانبه کشور در حوزه زیرساخت‌ها را نیز خواهیم داشت. بالطبع اولویت بندی هم برای ما موضوعیت خواهد داشت. علاوه بر اینکه بر مبنای شاخص عدالت و با پیشرانی تعلیم و تربیت و علم و فناوری امکانی فراهم می‌شود که به راحتی بتوان برنامه هفتم توسعه را با همه توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کشور اجرا کرد.

این نامزد چهادهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص علت تحقق برنامه‌های توسعه به میزان بسیار پایین و راهکار‌های دولت آینده برای اجرای برنامه هفتم توسعه، بیان داشت: علت این است که در نوشتن برنامه‌های توسعه کمتر به اقتضائات اجرایی آن توجه می‌شود، علاوه بر اینکه در مسیر اجرای برنامه‌ها هم ما با ضعف مدیریتی، فساد و مجریان غیر معتقد به این برنامه‌ها مواجه هستیم.

وی افزود: در واقع عملا، چون برنامه‌ها مقیاس‌ها و ملاک‌های دقیق ندارد و متصدیان مشخصی برای آن پیش بینی نشده به همین دلیل، تنبیه و یا تشویقی برای اجرا و عدم اجرای آن مشخص نیست.

زاکانی ادامه داد: نوشتن برنامه یک بحث است، اما اجرای آن بسیار مهم و اساسی است البته همه حرف‌های خوب را هم نمی‌شود یک جا اجرا کرد و نیاز به اولویت بندی دارد علاوه بر اینکه رئیس جمهور باید اشراف داشته باشد که پایین دستی‌ها او را فریب ندهند. سیستم‌هایی وجود دارد که با اطلاعات غلط به رئیس جمهور او را به صورت جهت دار در مسیری قرار می‌دهند که اساسا او از مسیر صحیح خارج شود.

این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه ما باید کل سیستم را نسبت به اجرای برنامه‌ها پاسخگو کنیم، گفت: برنامه ششم طبق اعلام دیوان محاسبات در حدود ۳۰ درصد اجرایی شده است، اما ما در شهرداری تهران، برنامه چهارم این نهاد را بالغ بر ۷۰ درصد اجرایی کرده ایم، لذا می‌توان برنامه را اجرا کرد، اما نیاز به یک مجری خوب دارد.

وی در رابطه با راهکار‌های خود در جهت تحقق هدف کلی و اولویت اصلی برنامه هفتم که پیشرفت اقتصادی همراه با عدالت، نرخ رشد ۸ درصد با افزایش بهره وری است، گفت: اگر برنامه با استفاده از توانمندی‌های موجود کشور طراحی و اجرا شود که بالاترین توانمندی موجود کشور مردم، نیروی انسانی به ویژه نخبگان هستند، این برنامه به راحتی قابل اجرا است.

زاکانی ادامه داد: هدف ۸ درصد برای رشد اقتصادی که در برنامه هفتم توسعه پیش بینی شده یک هدف معقول است و باید تلاش کرد که حتی از این هدف نیز بالاتر رفت.

دهه ۹۰ دهه عبرت ما است

این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: دهه ۹۰، دهن عبرت ما است، دهه‌ای است که در آن رشد اقتصادی صفر درصد بوده است. معتقدم که با بسیج همه امکانات کشور و برنامه ریزی دقیق به راحتی می‌شود با تکیه به مردم این برنامه را اجرا کرد. در راستای این کار ما نیازمند پیشران‌هایی هستیم که بتوانند تولید را بر مدار خود مدیریت کنند. در کشور تهدیدات و فرصت‌هایی وجود دارد و برای این تهدیدات و فرصت‌ها و تطبیق آن‌ها با یکدیگر و ساختن یک ظرفیت جدید، باید یک تامل جدی و اساسی انجام داد.

وی افزود:دولت به تنهایی نمی تواند این کار را اجرایی کند و باید دست نیاز خود را به سوی مردم دراز کند. هنگامی که می خواهد این کار را انجام دهد نیاز به واسطه ها و حلقه های میانی است که اصل ۱۰۰ قانون اساسی، دولت مرکزی را بهره مند از مدیریت محلی کرده است که به معنای شوراها و شهرداری ها هستند که می توانند یک ظرفیت فراوانی را در اختیار دولت قرار دهند و با تکیه بر دولت کارهای بسیار بزرگی انجام دهند.

تولید در رأس امور است

زاکانی ادامه داد: در این راستا ما نیازمند بسته‌های مشخصی هستیم که در خصوص رفع موانع و تسهیل در تولید این امکان و توسعه را داشته باشد همچون که دوران دفاع مقدس که حضرت امام فرمودند جنگ در رأس امور است اکنون به اعتقاد بنده تولید در رأس امور است و برای تولید می‌شود یک بسیج همگانی را شکل داد و به مردم تکیه کرد که موجب حل بسیاری از مشکلات ما خواهد شد.

این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره برنامه‌های دولت خود برای تحقق ریشه کنی فقر مطلق هم بیان داشت: هنگامی که آقای رئیسی دولت را تحویل گرفتند، ضریب جینی بالغ بر ۰.۳۹ درصد بود و هنگامی که این مورد در سال گذشته مرور و بازبینی شد این رقم ۰.۳۸ درصد رسیده بود. این کاهش حکایت از آن داشت که با توجه به اقشار محروم جامعه می‌توانیم ضریب جینی را کاهش و عدالت را در جامعه تسری دهیم.

بسته رفاه برای خانواده‌ها در نظر گرفتیم

وی افزود: لذا ما در این بخش یک بسته‌ای را با عنوان بسته رفاه برای خانواده‌ها در نظر گرفتیم که در این بسته چند هدف را دنبال می‌کنیم؛ هدف اول ناظر به حوزه سلامت مردم ایت که ۱۰۰ درصد مردم تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند و علاوه بر آن ۷۰ درصد ذیل بیمه تکمیلی قرار می‌گیرند و ۴۰ درصد مردم تحت پوشش درمان رایگان خواهند بود علاوه بر اینکه بیماری‌های صعب العلاج هم رایگان خواهد بود و برای اقشار خاص هم شرایطی ایجاد کردیم تا به صورت رایگان درمان شوند مانند کودکان زیر ۷ سال که در دولت آقای رئیسی صورت گرفت.

زاکانی ادامه داد: ۷۰ درصد از مردم بسته‌های معیشتی دریافت خواهند کرد که دیگر کسی سر گرسنه بر بالین نگذارد. نکته بعد ناظر بر حوزه آموزش است، آموزش امکانی را به ما می‌بخشد که خود مردم با تلاش برای ثروتمند شدن موجب بهبود شرایط شوند و سبد دارایی‌های آن‌ها افزایش پیدا کرده و سفره آن‌ها نیز باز شود.

وی ادامه داد: موضوع بعد ناظر به حوزه مسکن است که در این رابطه ایده‌ای را به آقای رئیسی ارائه کردم که گره از مسکن و مشکل مسکن مردم در سراسر کشور باز شود و ایشان نسبت به اجرای این ایده تاکید داشتند.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: توزیع عادلانه یارانه‌ها در حوزه انرژی نیز از مباحث بسیار مهم است و می‌تواند یک انقلاب بزرگی را در توزیع ثروت در کشور انجام دهد. این بسته رفاه ما بسته‌ای است که می‌تواند به بهترین نحو کار را پیش ببرد.

ظرف ۴ سال دغدغه مردم را نسبت به مسکن رفع خواهم کرد

زاکانی در موضوع مسکن و تامین آن برای اقشار مختلف مردم گفت: ما ۲۶ میلیون خانوار در کشور داریم که یک چهارم آن‌ها فاقد مسکن هستند یعنی بین ۲۳ تا ۲۵ درصد، اما جمعیت این یک چهارم ۳۷ درصد جمعیت جامعه ما است که این میانگین کشوری است، به طور مثال در کلان شهر تهران ۵۱ درصد اجاره نشین هستند.

وی با اشاره به اینکه با تجاربی که کسب کرده ام و اجرائیاتی که داشتم، ظرف ۴ سال دغدغه مردم را نسبت به مسکن رفع خواهم کرد، اظهار داشت: در کشور در بیش از ۱۴۰۰ شهر و در روستاها، ما پلاک‌های ناپایدار و بافت‌های فرسوده داریم البته تهدید محسوب می‌شود، اما قابلیتی در آن نهفته است. اگر دولت یک مشوقی به آن‌ها تخصیص دهد آنگاه مردم خود با استفاده از همان مشوق‌ها نسبت به نوسازی خانه‌های خود اقدام می‌کنند.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: عده‌ای در دولت ماقبل آقای رئیسی می‌خواستند زندگی در تهران را گران کنند و افتخار کردند که حتی یک مسکن هم نساختند که این کار نه تنها هنر نیست بلکه عین بی هنری است، اما ما در مسیر ارزان سازی اقداماتی را آغاز کردیم که یک مورد آن ساخت ۲۰۳ هزار واحد مسکن بود که اخیرا انجام دشد و اعطای مشوق‌هایی که گره از زندگی مردم باز می‌کند.

بانکی داریم که ۷ درصد تورم ایجاد کرده است

زاکانی در رابطه با نرخ ارز و تک رقمی شدن نرخ تورم نیز بیان داشت: الان بانکی داریم که ظرف سال گذشته حدو ۷.۵ درصد و سال ما قبل آن ۶.۵ درصد تورم در کشور ایجاد کرده است. بانک‌های خصوصی هم عمدتا مسیری را می‌روند که بخش عمده آن باید اصلاح شود. نرخ ارز دستوری نیست و دستوری هست یعنی نمی‌شود بدون کار کارشناسی و با دستور این را حل کرد، اما می‌توان تولید داخل و صادرات و واردات را به گونه‌ای طراحی کرد که به عدد درستی رسید و ماحصل آن عدد ما نرخ ارز را ثابت کنیم. سپردن نرخ ارز به بازار کار فوق العاده غلطی است.

وی در رابطه با درآمدهای مالیاتی نیز بیان داشت: مالیات بیش از اینکه ابزار درآمد دولت باشد ابزار تنظیم گری است.‌مالیات باید در خدمت تولید باشد نه اینکه تولید را زمین گیر کند.‌ در خصوص بنگاه های کوچک و اصناف باید با اغماض برخورد کرد و امکان کار را به آن ها داد اما در خصوص گردن کلفت هایی که از مالیات فرار می کنند و‌ بنگاه‌هایی که سودهای درشت می برند اما کم اظهاری می کنند نیازمند هوشمندسازی و دقت داریم. البته اگر هم قرار است معافیت مالیاتی باشد باید مالیات صفر باشد تا صحنه شفاف شود.

خصوصی‌سازی را با اختصاصی‌سازی اشتباه گرفتیم

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بخش پایانی اظهارات خود با بیان اینکه ما خصوصی‌سازی را با اختصاصی‌سازی اشتباه گرفتیم گفت: دولت باید خود را چابک کند و سیاست‌گذار و تسهیل‌گر و ناظر و مکمل باشد نه دولت مجری که بار مردم را روی دوش بگیرد. باید تمرکز از دولت گرفته شود و امکانات دولت با مردم به اشتراک گذاشته شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *